Android 7.0 Nougat Özellikleri ve Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Google kimsenin gözünün yaşına bakmadı ve Android 7.0 Nougat işletim sistemini belli cihazlardan başlayarak güncellemeye başladı.

Android 7.0 Nougat Özellikleri ve Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Henüz bir çok Android kullanıcısı telefonlarında Android 6.0 Marshmallow görememiş bile olsa Google kimsenin gözünün yaşına bakmadı ve Android 7.0 Nougat işletim sistemini belli cihazlardan başlayarak güncellemeye başladı.

Android 7.0 Nougat’a hemen kavuşamayacak olsak da cihazlarımıza neler getireceğini bilmek elbette hakkımız. Google’ın bize ne gibi sürprizler yaptığını bilmek isteyenler yazımızı okumaya devam edebilirler. Yok, “ben hala Android Lollipop kullanıyorum memnunum” diyen varsa hemen burada gemiden inebilirler. Çünkü uzun bir süre daha Nougat görmeme olasılığınız var.

Eğlenceli Android 7.0 Nougat İki Dili Aynı Anda Konuşacak

Android 7.0 Nougat özellikle zengin emoji kütüphanesine (1.500 üzeri emoji) 72 adet yeni emoji katmış olarak geliyor. Bu işin eğlenceli kısmı, diğer önemli bir özellik ise Android 7.0 Nougat multi-lokasyon seçeneği ile aynı anda iki ya da daha fazla farklı dilde kullanılabiliyor.

Çok Pencereli ve Hızlı Uygulama Geçişli Android 7.0 Nougat

Artık uygulamalar arasında iki tıkla geçiş yapmak Android 7.0 Nougat ile mümkün olabiliyor. Böylece iki pencereyi yan yana ya da alt alta getirmek suretiyle, bir arkadaşınıza mesaj atarken filminizi seyrediyor, web dolanıyor ya da ne istiyorsanız onu yapabiliyorsunuz.

Android 7.0 Nougat ve Resim İçinde Resim

iPad’de var olan Android N sürümünde karşımıza çıkan diğer özellik te Picture-in-picture yani Resim içinde Resim. Bu özellik bildiğiniz üzere bir köşede video açık dururken uygulamaları kullanmanıza izin veriyor. Cihazın dahili video oynatıcısı üzerinden oynatılan bir videoyu boyutlandırarak ekranın dilediğiniz köşesine çekip aynı anda birden fazla iş yapmanıza izin veren bu enfes özelliği şu anda destekleyen uygulama yok gibi görünüyor.

Android 7.0 Nougat Grafik Dünyasına Yeni Boyutlar Geliyor

Vulkan grafik API’si Android 7.0 Nougat’ın kullanıcılarına sunduğu yeni özelliklerden biri. Özellikle akıllı telefon ekranlarında görmeye alışık olmadığınız 3B grafiklere hazır olmalısınız.

Android 7.0 Nougat ve VR Desteği

Pek çok VR platformu destekleyen medya ve oyun artık Android 7.0 Nougat platformu tarafından da destekleniyor. Özellikle Google’ın Daydream projesi Nougat ile anlam kazanacak. Google Daydream sanal gerçeklik üzerinde tüm medya mecralarının VR gözlük setlerinde kullanılabilmesine Android Nougat 7.0 ile olanak verecek. Daydream VR gözlük seti ve Android 7.0 Nougat bir araya gelince 360 derece haber, film, TV şov ve yarışmalar izleyebileceksiniz.

Android 7.0 Nougat Ekran Boyutunu Ayarlayabilme

Ekranda görüntülenen yazıları artık rahatça görebilmek için boyut değişliklikleri yapabiliyorsunuz. Ancak yazının, ikonların ya da emojilerin görüntülerini bpozmadan bunu rahatlıkla yapabiliyor olmak kullanıcı arayüzü tecrübesini de artırıyor. 

Android 7.0 Nougat ve Batarya Kullanımında Ekonomi

Her Android kullanıcısının en büyük sıkıntılarından biri olan telefonun kullanılmadığı vakit olması gerekenden fazla güç tüketmesi sorununa çözüm getiren Doze adlı özellik, Android 6.0 Marshmallow’da da vardı. Ancak Nougat ile Doze güç koruma özelliğinde ciddi iyileştirmeler yapıldığı için daha kararlı bir batarya ekonomisi sağlıyor. Android 7.0 Nougat cihaz kullanılmadığı zaman ya da cebinizde veya masanızda öylece atıl dururken, işlemci gücü önemli ölçüde azalacak ve uygulamalar için sürekli internet kullanımı durdurulacak.

Gecelerin Efendisi Android 7.0 Nougat

Bundan çok önce Android 6.0 Marshmallow için geleceği söylenen ancak geçiştirilen Gece Modu sonunda Android kullanıcılarının varsayılan özelliklerinden biri oluyor ve üçüncü parti uygulamalardan kurtuluyoruz. Android 7.0 Nougat ile elle gece modu ayarı yapmamıza da gerek kalmıyor, saate göre sistem kendiliğinden gece moduna geçiş yapıyor.

Veri Tasarrufu ve Android 7.0 Nougat

Data Saver yani Veri Koruma adı verilen yeni bir özellik ile mobil internet paketlerinin oldukça pahalı olduğu, kotaların konuşulduğu ülkemizde arka planda veri kullanımının kapatılarak hem cebimize hem de cihazın pil ömrüne olumlu katkı sağlanabiliyor. Bu özellik tüm uygulamalar için ayrı ayrı ayarlanabiliyor. Böylece e-posta gibi uygulamalar için veri akışının tamamen kesilmesi de engellenmiş oluyor.

Android 7.0 Nougat Çıktı ve Gönderilmeye Başlandı

Telefonum Android 7.0 Nougat Güncellemesini Alacak Mı?

Android 7.0 Nougat Önce Hangi Cihazlara Gelecek?

LG V20, Android 7.0 Nougat Yüklü Gelecek

YORUMLAR