Android Cihazınız Windows Bilgisayarınıza Bağlanmıyorsa Yapmanız Gerekenler

ADB (Android Debug Bridge) ile gerçekleştirilen USB bağlantılarındaki hata genelde USB çıkışları için kurulan sürücülerin pek sağlıklı olmamasından kaynaklanıyor. Cihazlara has olan bu sürücülerin silinmesi için ulaşılması gereken noktalar pek göz önünde

Android Cihazınız Windows Bilgisayarınıza Bağlanmıyorsa Yapmanız Gerekenler

Bazen Android cihazlarının Windows bilgisayarlarıyla sağlıklı bir bağlantı kuramadıklarına tanık olmuşsunuzdur. ADB (Android Debug Bridge) ile gerçekleştirilen USB bağlantılarındaki hata genelde USB çıkışları için kurulan sürücülerin pek sağlıklı olmamasından kaynaklanıyor. Cihazlara has olan bu sürücülerin silinmesi için ulaşılması gereken noktalar pek göz önünde değil ve evrensel bir USB bağlantı sürücüsü kurulduğunda bu sorunu ortadan kaldırmanız büyük ölçüde mümkün.

Eğer Android cihazınızı bilgisayarınıza bağlayamıyorsanız ve USB Debug uyguladıysanız Android dosya sistemine bilgisayarınızdan ulaşabiliyorsunuz. Aksi takdirde ya medya depolama alanına erişiminiz oluyor ya da SD kartına ulaşımınız oluyor. Sisteme tamamen erişim sağlayabilmeniz için Android sürücülerin tamamını ortadan kaldırıp evrensel bir sürücü kullanmanız gerekiyor. Bu durumda size önerim Universal Windows ADB Driver.

Universal Windows ADB Driver, özellikle cihazın her dosyasına erişim sağlamak isteyen gelişimcilerin tercih edeceği bir sürücü olmakla birlikte herhangi bir Android cihazın dosyalarını bilgisayar üzerinden kontrol etmeyi mümkün kılıyor.

Sürücüleri kaldırmak konusunda yeterince bilgi sahibi değilseniz sizin için bu blogu okumanızı tavsiye ediyorum: Windows'ta Sürücüler Nasıl Kaldırılır?

Yapmanız gereken işlemi şu şekilde listeleyebiliriz:
1. Android cihazınızı USB ile bilgisayarınıza bağlayın ve ADB sürücülerini kaldırıp cihazınızı bilgisayardan çıkarın.
2. USB sürücü kaldırma programlarından birini kullanın ve gereksiz Android sürücülerini uzaklaştırın.
3. Universal Windows ADB Driver kurulumunu gerçekleştirin.

Birinci Adım

Öncelikle Android cihazınızı bilgisayara USB ile bağlayın. Bunu gerçekleştirdiğiniz takdirde Windows Aygıt Yöneticisine ulaşabileceksiniz. "Aygıt Yöneticisi" veya "Device Manager" kelimelerini Metro arayüzüne girerseniz hedefe kolayca ulaşacaksınız. Aygıt Yöneticisi üzerinden USB bağlantısı oluşturulmuş ADB sürücüsünü sağ tıklayıp seçenekler arasından "Sil" komutunu bulun.

Size kutucukta verilen öneriyi işaretlemeyi unutmayın.

Artık cihazınızı bilgisayardan çıkartabilirsiniz. Bu sayede işe yaramayan sürücünün cihazınızı her bağladığınızda karşınıza çıkmasını engellemiş olacaksınız. Aslında zorunlu olmayan bu işlem aynı hataların tekrar oluşmaması için size sunduğumuz bir tedbir.

İkinci Adım

Öncelikle yapmanızı tavsiye ettiğimiz işlemler arasında daha önce kurulu olan sürücüleri tamamen etkisiz hale getirmek. Bunun için Nirsoft'un USBDeview isimli programını öneriyorum.

USB Deview ile bilgisayarınıza USB ile bağlanmış tüm cihazları görerek sürücülerini yönetme imkanınız var. Bağlantıların arasında gri renkte olanlara göz atın ve bunların arasında "Google", "Linux", "ADB" ve "Android" yazanları silin.

Üçüncü Adım

Yukarıda bağlantısını paylaştığım Universal Windows ADB Driver isimli sürücüyü kurun. Bu sürücü her Android cihazıyla çalışıyor. Ancak, sürücünün çalışabilmesi için kurulumunu kendiniz yapmanız gerekiyor.

İndirdikten sonra kurulumunu gerçekleştirirseniz bu işlemi büyük bir ölçüde sonlandırmış olacaksınız. Hemen sonrasında Android cihazınızı USB ile bilgisayara bağlayın.

Bugüne kadar Google kanadından evrensel bir sürücünün piyasaya çıkarılmamış olması oldukça ilginç bir konu. Aslında AirDroid ile kablosuz bağlantı kurmanız mümkün olsa da kablolu bağlantının daha güvenli olacağını düşündüğüm için size bu yöntemi tavsiye ediyorum.

YORUMLAR