Android Cihazlarda DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir

Android işletim sistemi kullanıcılarına sağladıkları özgürlük hissi ile öne çıkarlar. Açık kaynak kodlu olması ve dünya devi teknoloji şirketlerinin mühendisleri tarafından cihazlara uyum sağlamalarına yönelik çalışmalar söz konusu sistemi hep daha ileri

Android Cihazlarda DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir

Android işletim sistemi kullanıcılarına sağladıkları özgürlük hissi ile öne çıkarlar. Açık kaynak kodlu olması ve dünya devi teknoloji şirketlerinin mühendisleri tarafından cihazlara uyum sağlamalarına yönelik çalışmalar söz konusu sistemi hep daha ileriye götürmüştür. Bu yazıda özgürlük ve daha verimli kullanıma yönelik bir özellik olan DNS değiştirme konusuna değinip Android cihazlarda nasıl DNS adreslerinin değiştirilebileceğini anlatacağım.

Ben Android 4.1.2 Jelly Bean işletim sistemini kullanan bir Galaxy Note 2 üzerinde bu işlemleri yaptım. Siz de neredeyse tamamen benzer ögelere sahip olan kendi Android cihazınızda rahatlıkla deneyebilirsiniz.

Öncelikle “ayarlar” bölümüne gidiyoruz ve “Wi-Fi” seçeneğini seçiyoruz.

Ağımızda yer alan modemleri görüntülediğimiz bu kısımda bağlı olduğumuz ya da DNS adresini değiştireceğimiz ağın üzerine gelip uzunca basıyoruz. Karşımıza iki seçenek geliyor. İki seçenekten biri olan "ağ yapısını değiştir" seçeneğini seçiyoruz.

Ağ yapısını değiştirme bölümünde yer alan "gelişmiş seçenekleri göster" bölümünün yan kısmındaki kareye dokunuyoruz.

Ve söz konusu gelişmiş seçenekler sıralanıyor. Gördüğünüz gibi birçok seçenek mevcut. Ancak istediğimiz değişikliği yapmamız için "IP ayarları" kısmında yazan "DHCP" seçeneğini "Statik" olarak değiştirmemiz gerekiyor. Değişikliği yapınca biraz aşağıda "DNS 1" ve "DNS 2" bölümlerini göreceksiniz. Buraya istediğiniz DSN adreslerini ekleyebilirsiniz. Ben örnek olarak Google'ın DNS adreslerini yazdım.

Tabii ki bu değişikliğin ardından normalde giremediğiniz ve yasaklı durumda bulunan birçok adresi ziyaret edebilirsiniz.

Mobil cihazlarınızda yasaklı sitelere erişim için hızlı ve güvenli SmartSafeDNS servisini tercih edebilirsiniz:
54.85.9.10
54.85.12.30

Bilgisayarınızda hızlı ve güvenli bir DNS servisi kullanmak isterseniz size tek bir tıklamayla DNS değiştirme imkanı veren SmartSafeDNS programını kullanabilirsiniz:

iPhone ve iPad'de DNS Değiştirme

YORUMLAR