En İyi Borsa Uygulamaları - 2024

Bugün yüz binlerce yatırımcı borsayı takip ederken mobil uygulamalardan faydalanıyor. Peki en iyi borsa uygulamaları hangileri? Detaylar bu içerikte.

Teknolojinin gelişmesi ve online sistemlerin yaygınlaşmasıyla beraber borsadaki gelişmeleri takip etmek oldukça kolay hale geldi. Geliştirilen kullanışlı araçlar sayesinde tek tıkla dünyadaki finans haberlerine ve borsa analizlerine ulaşabiliyoruz. Telefondan kullanım imkanı sunan borsa uygulamaları, yatırımcılara büyük kolaylık sağlıyor.

İyi bir borsa uygulaması size birçok yönden avantaj sağlamalıdır. Hızlı ve pratik kullanımı, tasarımı ve sağladığı verilerin doğruluğuyla öne çıkmalıdır. Yatırımcılar için en kıymetli iki şey, bilgi ve zamandır. Bu yüzden günün önemli ekonomi haberlerine anında ulaşmak, borsa hareketlerini ve bunları belirleyen parametleri takip etmek oldukça önemli.

En İyi Borsa Uygulamaları Listesi

  • Piapiri
  • Matriks Mobil IQ
  • Investing
  • Foreks
  • Canlı Döviz - Altın, Borsa
  • FinansCepte
  • DövizFX
  • Canlı Borsa: Hisse Fiyatları
  • CepFinans
  • Yahoo Finance
  • TradingView
  • Bloomberg: Finance Market News

Borsa uygulaması önerileri listesi hazırladık. Listede yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Piapiri

Canlı borsa verilerini anlık olarak takip etmenize imkân veren Piapiri isimli hizmette farklı sınıflardan enstrümanlara kolayca yatırım yapabilirsiniz.

Hem kendi araştırma ekibi hem de robotik sinyaller aracılığıyla gün içi alım-satım önerileri sunan uygulama, yatırımcıların finansal okuryazarlığını artırmak için de 3 bölümden oluşan kapsamlı bir teknik analiz eğitimi veriyor.

Hisse senetleri, Viop sözleşmeleri, varantlar, yatırım fonları ve Eurobondlar gibi çeşitli finansal enstrümanlar üzerinden yatırımlarınızı gerçekleştirmek için Piapiri’yi hemen indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Matriks Mobil IQ

20 yılı aşkın süredir güçlü altyapısı, müşteri odaklı yüksek hizmet kalitesi, kuvvetli kurumsal ilişkileri ile finansal teknolojiler alanında geliştirdiği ürün ve hizmetleriyle sektörün açık ara öncüsü olan Matriks'in geliştirdiği Matriks Mobil IQ kullanıcılara mobil bir canlı borsa takibinden çok daha fazlasını sunuyor.

Matriks Mobil IQ’da kullanıcılar sadece canlı borsa ve kripto paraları değil, altın, döviz, brent petrol, varantlar, pariteler, tahvil ve bono verileri gibi birçok piyasaya ait verileri ve yabancı borsa endekslerini de takip edebiliyor.

Kişiselleştirilebilen ve kaydedilebilen birden fazla izleme ekranı üzerinden ilgilenilen tüm hisse senetleri farklı sayfa görüntüleme ayarları ile gerçek zamanlı olarak takip edilebiliyor. Türkiye'deki neredeyse tüm borsa aracı kurumlarında mevcut hesaplara erişilerek BİST Pay ve VİOP piyasalarında işlem gerçekleştirilebiliyor.

Uygulamada hem Netdania hem Tradingview kullanılarak gerçek zamanlı teknik analiz yapılabiliyor. Temel analiz raporu ise yatırım kararları alırken ilgilenilen hisselerin tüm bilanço verilerine ve önceki dönemle karşılaştırmalı grafiklerine ulaşmayı sağlıyor. Şirketlerin temel analiz verileriyle oluşturulan raporlar, şirketleri daha iyi tanımayı mümkün kılıyor.

Hizmette bulunan halka arz takip ekranı ile kullanıcılar, halka arz olacak şirketlerle ilgili tüm detaylı bilgileri takip edebiliyor, bildirimler sayesinde yeni halka arzlardan anlık olarak haberdar olabiliyor.

Investing

Finans piyasaları hakkında haber ve analizlere ulaşmanızı sağlayan güçlü uygulamalardan biridir. Investing uygulamasındaki gerçek zamanlı verilerle döviz kurlarını, borsadaki gelişmeleri ve büyük hisse senetlerinin anlık değerlerini takip edebilirsiniz. Kendi takip listenizi oluşturarak kişiselleştirme imkanı da sunan uygulamayı Google Play ve App Store üzerinden indirebilirsiniz.

Foreks

Canlı borsa verilerine borsa analiz yorumlarıyla birlikte ulaşma imkanı sunan Foreks uygulamasıyla en doğru yatırım kararlarını alabilirsiniz. Uygulama içindeki alarm özelliğiyle takip ettiğiniz hisselerdeki iniş ve çıkışlardan anlık bildirimle haberdar olursunuz.

Bunun dışında altın, döviz ve kriptopara dahil olmak üzere farklı yatırım araçlarına dair bilgiler de uygulama içerisinde bulunuyor.

Canlı Döviz - Altın, Borsa

En çok ziyaret edilen borsa ve yatırım web sitelerinden biri olan Canlı Döviz, mobil uygulamasıyla da gayet başarılı. Borsa İstanbul'daki anlık değişimleri ücretsiz ve reklamsız takip edebilirsiniz.

Canlı Döviz uygulamasıyla istediğiniz döviz, altın, parite, emtiya veya hisseyi portföyünüze ekleyebilir, döviz çevirici ile hesaplamalar yapabilirsiniz. Bunun dışında ekonomi haberleriyle para piyasasını takip etme imkanı da sunuyor.

FinansCepte

FinansCepte mobil uygulamasıyla portföyünüze eklediğiniz hisse senetlerinin değişim grafiklerini inceleyebilir, anlık kur gözlemleme için alarmlar kurabilir, ekonomi yazarlarının ve kullanıcıların yorumlarını okuyabilir, dilerseniz siz de yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Bankaların ayrı ayrı alış-satış değerlerini, bunların kısa ve uzun vadedeki değişimlerini incelemenize olanak tanıyan bir arayüze sahiptir.

DövizFX

Borsadaki hisse senetlerinin değerlerini gözlemleme olanağı sunan DövizFX uygulamasının standart versiyonunda veriler 15 dakika gecikmeli yansımaktadır. Uygulama içinden Canlı Borsa lisansı alarak değişimleri canlı olarak takip edebilirsiniz.

Geniş kapsamlı para birimleri ve parite listesi bulunan uygulama, canlı borsa endekslerini takip edebileceğiniz ideal araçlar arasında yer alıyor.

Canlı Borsa: Hisse Fiyatları

Türkiye'deki ve yurt dışındaki borsaları canlı olarak izleyebileceğiniz uygulamada geniş kapsamlı endeksler ve hisse senetlerine yer veriliyor. Kişiselleştirme özelliğiyle sadece takip ettiğiniz yatırım araçlarını görerek düzenli ve efektif bir kullanım sağlayabilirsiniz.

Ayrıca Türk Hava Yolları (THYAO), Petkim (PETKM) gibi hisse senetlerine ait piyasa verilerini karşılaştırmanız için uygulama içinde Hisse Karşılaştırma ekranı da bulunuyor.

CepFinans

Hisse senetlerini ve kripto para borsasını canlı takip etmenizi kolaylaştıran CepFinans da kullanışlı borsa uygulamaları arasında yer alıyor. BIST 100 ve BIST 30 endekslerindeki değişimleri günlük, haftalık ve aylık olarak gözlemleyebilirsiniz.

Ayrıca uygulama içinde Bitcoin, Etherium gibi dijital para birimlerindeki anlık değişimler ve ayrıntılı grafikler de yer alıyor.

Yahoo Finance

10 milyonu aşkın indirme sayısı ile dikkat çeken Yahoo Finance, ekonomiyi ve piyasaları çok pratik bir şekilde takip etmenize imkân tanıyor. NASDAQ, BTC, petrol fiyatları, altın ve daha birçok piyasa ile ilgili bildirimler alabilirsiniz. Uygulamada ayrıca grafikler de mevcut.

TradingView

TradingView, sahip olduğu başarılı arayüz sayesinde çok kolay bir kullanım sunuyor. 10 milyondan fazla indirilen uygulama üzerinden NASDAQ Composite, NYSE, DAX, FTSE 100 dahil pek çok bilgiye erişebilirsiniz.

Bloomberg: Finance Market News

10 milyonu aşkın indirme sayısına sahip olan Bloomberg: Finance Market New üzeirnden finans haberlerine göz atabilir; hisse senedi fiyatları, hisse senedi endeksleri, vadeli işlemler gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Uygulama ayrıca zorluk yaşanmadan kullanılabiliyor.

Borsa Teknik Analiz Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Borsa Teknik Analiz Nasıl Yapılır?

Kriptonun hayatımıza girmesinden sonra teknik analiz ismi çok defa duyulmaya başladı. Hatta kripto borsasında teknik analiz bilmeden işlem yapılmayacağını birçok kişi bilir.

Bu yazıda en iyi borsa uygulamaları listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı borsa uygulaması hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR