Android İçin En İyi Macera Oyunları

Android telefon ve tablet için en iyi macera oyunları neler sorusunu soran kullanıcılar için oldukça başarılı mobil yapımların yer aldığı bir liste hazırladık.

Android cihazlar üzerinden oynanabilecek en iyi macera oyunları neler? Bu yazıda uzun süre boyunca keyifli zaman geçirebilmenize olanak tanıyan birbirinden başarılı mobil oyunları bir arada topladık. Beğendiğiniz bir oyunu cihazınıza indirebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerimizde birçok farklı oyun oynamaktayız. Bu oyunlardan kimileri aksiyon üzerine yoğunlaşırken kimileri sadece eğlenceli bir şekilde vakit geçirmemizi sağlayan beceri oyunları oluyor.

Genel olarak yüzeysel hikayelere sahip olan bu oyunları oynamaktan bir süre sonra sıkılabiliyoruz. İşte bu durumlarda deneyebileceğiniz, kuvvetli senaryolara sahip olan ve oyuncuları sürükleyici bir maceraya davet eden çeşitli macera oyunu seçenekleri bulunuyor.

Macera oyunu kavramı geniş bir alanı kapsasa da biz bu yazımızda daha çok adım adım hikayeyi keşfettiğiniz, gizemli olayları araştırdığınız ve bulmaca çözme üzerine kurulu oyunları sizlerle paylaşacağız.

En İyi Dedektiflik Temalı Oyunlar
OYUN

En İyi Dedektiflik Temalı Oyunlar

En iyi dedektiflik oyunları neler sorusunu soruyorsanız doğru yerdesiniz. Hazırladığımız listede birbirinden başarılı yapımlar yer alıyor.

Hatırlanacağı üzere tür olarak "point and click adventure" olarak tanımlanan bu macera oyunları 90'lı yılların sonları ve 2000'li yılların ortası arasındaki dönemde altın çağını yaşamış, bu dönemde Grim Fandango, Monkey Island, The Longest Journey, Syberia ve daha birçok başarılı örneği oynama fırsatı bulmuştuk.

Söz konusu dönemde çıkan bazı oyunlar aradan geçen zamanın ardından yeniden elden geçirilerek günümüz mobil cihazları için tekrar yayımlandı.

Listemizde yer verdiğimiz bu oyunların yanında yeni ve oldukça başarılı yapımlar da sizleri bekliyor. İşte listemizdeki Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz point and click türündeki en iyi macera oyunları:

Android'deki En İyi Macera Oyunları Neler?

  • Broken Sword Serisi
  • Gemini Rue
  • Another World
  • Yesterday
  • The Walking Dead

Yukarıda macera türündeki en başarılı yapımlar yer alıyor. Bu yapımların detaylarını merak eden kullanıcılar için oyunları çok ayrıntılı bir şekilde ele aldık.

1. Broken Sword Serisi

Broken Sword oyunları 90'lı yılların sonlarında yayınlandığında büyük ilgi görmüştü. Birçoğumuz çocukluğumuzda bu oyunları oynadığımızda değişmez yere sahip olan bir tecrübe yaşamıştık. Broken Sword oyunlarında George Stobbart ve Nico Collard adlı kahramanlarımızın gizem, tehlike ve heyecan dolu maceralarına tanık olmaktaydık.

Bu oyunlarda iki kahramanımız sorgulayıcı kimlikleriyle ulaştıkları ipuçları ile dünyanın kaderini değiştirecek olaylar zincirini çözüme kavuşturmaya çalışmaktalar. Broken Sword serisindeki oyunlar kaliteli 2 boyutlu çizimleri, ustaca seslendirilmiş diyalogları ve zorlayıcı bulmacalarıyla point and click türündeki macera oyunlarının nasıl olması gerektiğini bize gösteriyor.

Kendine has mizahıyla da artı puan kazanan Broken Sword oyunlarının bazıları kısa süre önce Android cihazlar için elden geçirildi ve mobil versiyonları satışa sunuldu.


2. Gemini Rue

Gemini Rue özel bir atmosfer yaratmayı başarabilen ve ilgi çekici bir bilim-kurgu hikayesini bize sunan bir mobil oyun. Gemini Rue'da 2 farklı kahramanın kesişen hikayeleri konu alınıyor. Galaksi üzerindeki farklı gezegenler üzerinde yaşayan iki kahramanımızdan ilki eski bir suikastçidir ve geçmişinde azılı suçlulara hizmet etmiştir.

Diğer kahramanımız ise galaksinin diğer ucunda kendisini bir hastanede geçmişini hatırlamayan bir şekilde bularak uyanan bir kahramandır. Noir bir havaya sahip olan bu oyunda iki kahramanımızın kaderleri onları bir araya getiriyor tüm galaksiyi etkileyecek bir olaylar zinciri başlıyor.

3. Another World

Another World listemizde en eski geçmişe sahip olan macera oyunu. İlk olarak 1991 yılında çıkan bu oyun çıkışının 20. yılına özel olarak mobil cihazlara uyarlandı ve tekrar yayınlandı. Another World'de beklenmeyen bir kaza sonucu yaptığı deney ters giden ve laboratuvarı havaya uçan genç bir bilim adamının hikayesine tanık oluyoruz.

Kahramanımız bu kazadan sonra kendisini daha önceden görmediği yaratıklarla dolu farklı bir dünyada buluyor ve bu yabancı medeniyette tek başına kalıyor. Biz de oyunda kahramanımıza yardımcı olarak bu tanımadığı yerden kurtulmasını sağlıyoruz.

Another World'ü dilerseniz orjinal grafikleriyle, dilerseniz HD ekranlar ile uyumlu olarak yenilenmiş grafikleriyle oynayabilirsiniz.

4. Yesterday

Yesterday listemizdeki oyunların arasında en yeni olanlardan biri. Yine aynı türde büyük başarı yakalamış Runaway serisinin yapımcısı Bulypix tarafından geliştirilmiş bu oyunda New York'ta ortaya çıkan seri cinayetlerin izini sürüyoruz.

Bir seri katil dilencileri arka arkaya öldürürken farklı insanların ellerinde Y şeklinde yaralar belirmeye başlamaktadır. Bu cinayetleri gönüllü olarak araştıran Henry White adlı kahramanımız arkadaşı Cooper ile birlikte maceraya atılıyor ve John Yesterday adlı hafızasını yitirmiş gizemli bir adamla karşılaşıyor. Bundan sonra olaylar zincirini çözmek ise bize kalıyor.

5. The Walking Dead

The Walking Dead, televizyon dizisiyle tanıdığımız ünlü eserin mobil macera oyunudur. İlk olarak bilgisayarlar için çıkış yapan bu oyun sonradan mobil cihazlara da uyarlandı. 

The Walking Dead'in güzel yönü oyunculara dizideki hikaye örgüsünden farklı olan alternatif bir hikaye sunması. Yeni karakterler, yeni ortamlar göreceğimiz oyun macera oyunları içerisinde özel bir yere sahip.

The Walking Dead oyunlarında oyun içerisinde zor kararlar vermek zorunda kalacaksınız ve verdiğiniz cevaplar ve yaptığınız seçimler oyunun gidişatını değiştirecek. Bu nedenle The Walking Dead bir rol yapma oyununa benzer bir yapıya da sahip.

The Walking Dead oyunları çizgi roman tadındaki grafikleriyle görsel olarak da yüksek kaliteye sahip. Bölümler halindeki oyunun ilk bölümünü ücretsiz olarka oynayabilmektesiniz.

YORUMLAR