Android İçin En İyi Ofis Uygulamaları

Günümüzün en az 8 saatinin iş yerinde geçtiğini düşünürsek, hayatımızın en büyük parçası yaptığımız iş oluyor diyebiliriz sanırım. Bu yüzden iş yerinden ayrıldığımız anda işle ilgili şeyleri düşünmek ya da konuşmak istemesek de, bazen iş saatleri dışında

Android İçin En İyi Ofis Uygulamaları

Günümüzün en az 8 saatinin iş yerinde geçtiğini düşünürsek, hayatımızın en büyük parçası yaptığımız iş oluyor diyebiliriz sanırım. Bu yüzden iş yerinden ayrıldığımız anda işle ilgili şeyleri düşünmek ya da konuşmak istemesek de, bazen iş saatleri dışında da ilgilenmek zorunda kalabiliyoruz. Özellikle büyük şehirlerde yaşıyorsanız ve işten eve gitmeniz saatlerinizi alıyorsa, bu süreyi değerlendirmek istiyor olabilirsiniz.

Elbette bu süre boyunca oyun oynamak ya da hobilerimizle ilgilenmek gibi seçeneklerimiz var. Artık herkeste akıllı telefon olduğunu düşünürsek, telefonlarımızda yapabileceğimiz çok fazla şey var. Fakat bir seçenek de işle ilgili dökümanlarla ilgilenmek. Bunun için de cep telefonunuzda en az bir tane ofis uygulaması bulunması gerekiyor.Ayrıca, ofis uygulamaları, yalnızca çalışanlar için değil, nerede olursa olsun ders çalışmak isteyen öğrenciler için de çok faydalı olabilir.

Kısacası bugün biz de bütün bunları göz önünde bulundurup sizler için herkesin Android cihazında bulunması gereken en iyi ofis uygulamalarını derledik. Eğer sizin de böyle bir uygulamaya ihtiyacınız varsa, listemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

1Drive with Document Viewer

İlk uygulamamız olan 1Drive with Document Viewer, aynı zamanda bilgisayarlar için de ofis programları üreten ve çok başarılı bir firma olan ThinkFree tarafından geliştirilmiş ve ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir ofis uygulaması.

ThinkFree'nin Android cihazlar için ürettiği ücretli bir ofis uygulaması da var. Fakat 1Drive ücretsiz ve işinizi göreceğine inanıyorum. Kullanıcı dostu arayüzü ve kolay kullanımı ile öne çıktığını söyleyebiliriz.

Uygulama Google Docs, Dropbox, Google Drive, Evernote ve hatta Facebook ve Twitter hesaplarınızla bağlanabiliyor. Diyelim ki mailinize gelen bir ek dökümanı açmanız gerekiyor, 1Drive, tam da bu iş için geliştirilmiş.

CloudOn

Android cihazlarınızda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir diğer ofis uygulaması da CloudOn. İşyerinizde ilgilendiğiniz belgelere kolayca ulaşmak ve düzenlemek için CloudOn'u kullanabilirsiniz.

Microsoft Word, Excel ve Powerpoint belgeleri oluşturabilir, düzenleyebilir, görüntüleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Ayrıca uygulama Box, Dropbox ve Google Drive ile entegre çalışır, böylece bu ortamlardaki dosyalarınıza da kolayca ulaşabilirsiniz.

Uygulama aynı zamanda PDF, JPG, PNG ve GIF gibi dosya formatlarını da açabilir. Aynı zamanda ortak çalıştığınız word dosyalarındaki değişiklikleri de takip edebilirsiniz.

Docs to Go

Docs to Go, Microsoft Office dosyalarınızı kolayca açıp düzenleyebileceğiniz bir diğer ücretsiz ofis uygulamasıdır. Uygulama ile aynı zamanda PDF dosyalarını da kolayca yönetebilirsiniz.

Pek çok kapsamlı özelliği olan uygulama kullanıcılara, InTact adı verilen özel bir teknoloji sayesinde dosyaların özel formatını koruyarak ve değiştirmeye gerek kalmadan dökümanlarınızı yönetme şansını veriyor.

Uygulama aynı zamanda bulut depolama sistemi sayesinde diğer cihazlarınızla senkronize şekilde çalışır. Aklınıza gelebilecek her türlü format özelliğini de kapsayan uygulama ile kolayca belgelerinizi yönetebilirsiniz.

Google Dökümanlar

Android için ofis uygulamaları dediğimizde Google Dökümanlar olmazsa olmazlardan bir tanesi. Bildiğiniz gibi Drive uygulaması ile hesaba erişmeden dökümanlarınıza göz atamıyorsunuz. Google Dökümanlar bu sorunun üstesinden geliyor.

Direk olarak dökümanlarınızı açabileceğiniz ve düzenleyebileceğiniz bir uygulama olan Google Dökümanlar ile yeni belgeler de yaratabilirsiniz. Kolay kullanımı ve minimalisti tasarımı ile Google'ın tarzını da yansıtıyor.

Dökümanları aynı zamanda başka kişilerle ortak olarak düzenleyebileceğiniz ve kolayca paylaşabileceğiniz uygulama ile isterseniz belli dökümanlara çevrimdışı olarak da erişme şansına sahipsiniz.

Microsoft Office Mobile

Ofis uygulamaları dediğimizde bir diğer olmazsa olmaz uygulama da Microsoft Office Mobile uygulaması. Uygulamaya erişmek için öncelikle bir Microsoft hesabınızın olması gerektiğini unutmayın.

Bu uygulama ile Microsot word, excel ve powerpoint dökümanlarınıza kolayca erişebilir, yenilerini oluşturabilir ve üzerlerinde düzenlemeler yapabilirsiniz. Ayrıca SkyDrive'da bulunan dökümanlarınıza da cihazınızdan kolayca erişebilirsiniz.

Cep telefon ve tabletleri için optimize edilmiş olan uygulama ile bilgisayarınızda yapabildiğiniz hemen hemen herşeyi yapabilirsiniz.

OfficeSuite 7

7. versiyonu ile marketlerde yerini almış olan OfficeSuite de ücretsiz olarak kullanabileceğiniz ofis uygulamalarından bir diğer. 10 milyondan fazla indirilmiş olan uygulama şu anda en iyi ofis uygulamalarından bir tanesi.

Uygulama bütün Microsoft formatlarıyla uyumlu olarak çalışır. Böylece word, excel ve powerpoint belgelerinizi telefonunuzdan kolayca düzenleyebilir, yenilerini oluşturabilirsiniz. Ayrıca PDF formatını da destekler.

Yine dökümanları kolayca e-postanıza ekleyebilir, paylaşabilirsiniz. Uygulamanın şifreli koruma özelliği de bir diğer dikkat çeken özelliklerinden.

OpenDocument Reader

Eğer Android cihazlarınızda yalnızca döküman görüntülemek için kullanacağınız bir ofis uygulaması arıyorsanız, OpenDocument Reader işinizi görecektir.

Döküman düzenleme ve değişiklik yapma özelliği sunmayan uygulama basit, kolay kullanımlı ve sade bir uygulama. Microsoft formatları haricinde ODF, ODS ve ODP formatlarını da bu uygulama ile açabilirsiniz.

Yine uygulama text ve HTML dosyalarını da düzgün bir şekilde açabiliyor ve  Dropbox, Gmail, Google Drive gibi ortamlardan dökümanları kolayca indirebiliyor.

Polaris Office

İş kadını ya da adamıysanız çok beğeneceğinizi düşündüğüm bir diğer profesyonel ofis uygulaması da Polaris Office. Word, excel ve powerpoint dökümanlarınızı kolayca açıp düzenleyebileceğiniz bu uygulama da tamamen ücretsiz.

Modern ve şık tasarını ile dikkat çeken uygulama aynı zamanda kullanması da çok kolay. Uygulamanın en güzel özelliklerinden birisi internet bağlantınız olmasa da çalıştığınız dökümanları bulut üzerinde yedeklemesi.

Ayrıca uygulama  Google Drive, OneDrive, uCloud gibi bulut sistemlerle entegre çalışır, böylece dökümanlarınızı kolayca indirip düzenleyebilirsiniz.

Smart Office 2

Smart Office 2, listemizde yer verdiğimiz tek ücretli uygulama. Ücreti ilk bakışta fazlaymış gibi görünse de kapsamlı özellikleri ve işlevsel kullanımı ile bir kere verdiğiniz bu paraya değdiğini göreceksiniz.

Özellikle yoğun iş kadınları ve adamları için tasarlanmış olan bu uygulama mobil cihazlar için optimize edilmiş, bu yüzden de sürekli ofis işleriyle uğraşıyorsanız, sizi yormayan bir uygulama olduğu için faydalı bulacaksınız.

Uygulama bütün Microsoft formatlarını destekler. Bilgisayarınızda size sunulan format düzenleme seçeneklerinin hepsi bu uygulamada da mevcuttur.

WPS Office

Kingsoft Office olarak da bilinen WPS Office uygulaması, Android cihazlarınızda bulabileceğiniz en iyi ücretsiz ofis uygulaması diyebilirim. Kolay kullanımı ve sunduğu kapsamlı araçlar ile çok işinize yarayacak.

Bu uygulama ile yeni bir ofis belgesi yaratabilir, varolanları düzenleyebilir ve görüntüleyebilirsiniz. MS formatları dışında text ve pdf formatlarını da kolayca açabilen bu uyuglamada her türlü düzenleme seçeneği mevcut.

Ayrıca uygulama bulut sistemlerle de entegre biçimde çalışır, böylece Google Drive, Dropbox gibi ortamlardan dökümanlarınızı indirebilir ve buralara kaydedebilirsiniz.

YORUMLAR