En İyi Not Defteri Uygulamaları

Android ve iOS cihazları üzerinden kullanılabilecek en iyi not defteri uygulamaları neler sorusunun cevabını merak eden kişiler için bir liste hazırladık.

Not defteri uygulamaları, kâğıt ve kaleme gerek kalmadan akıllı telefonunuz üzerinden çok pratik bir şekilde not alabilmenize imkân tanıyor. Peki, mobil cihazlar üzerinden kullanılabilecek en başarılı hizmetler hangileir? Bu yazıda birbirinden başarılı uygulamaları bir arada topladık.

Akıllı telefonunuzda yüklü olarak gelen not defterinin sadeliğinden sıkılmış olabilirsiniz. Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlar üzerinden kullanılabilecek pek çok not defteri uygulaması bulunuyor. Bu uygulamaların bir kısmı, sahip olduğu özellikler ile kullanım deneyimini üst seviyeye çıkarıyor.

Not Defteri Uygulamaları Listesi

  • Google Keep
  • Evernote
  • Microsoft OneNote
  • Todolist
  • Squid
  • Simplenote
  • Notion
  • ClevNote
  • Nimbus Note

Yukarıda not defteri uygulaması önerileri bulunuyor. Listede yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz. Ayrıca mobil cihazınızda eğlenceli vakit geçirmenize yardımcı olabilecek en eğlenceli uygulamalar listesine de bakabilirsiniz.

Google Keep

Google tarafından geliştirilen Google Keep, Android, iOS ve Web olmak üzere üç platformda kullanılabiliyor. Google Keep ile aklınıza gelen hemen her şeyi hızlıca not edebilir ve notlarınıza hızlıca ulaşabilirsiniz.

Oluşturduğunuz notların içerisine fotoğraflar ve listeler ekleyebilir, notlarınızın arka plan rengini değiştirebilirsiniz. Herhangi bir bilgisayarda hesabınızla oturum açtıktan sonra Google Keep’i web tarayıcınızda ya da Google Chrome uzantısında kullanabilirsiniz.

EverNote

EverNote sayesinde ister yazılı ister sesli notlar alabilir, hatırlatıcılar oluşturabilir, videolar, fotoğraflar ve PDF dosyalarını ekleyebilirsiniz. EverNote, Android ve iOS platformlarının haricinde Windows ve Mac platformlarında da bulunuyor.

EverNote, size aylık olarak tanınan limiti aşmadığınız sürece ücretsizdir; fakat belli bir ücret karşılığında Premium versiyona geçerek bu limitten kurtulabilirsiniz.

Microsoft OneNote

Microsoft OneNote; Windows, Mac, Android, iOS, Windows Phone ve Web platformlarında kullanabileceğiniz kullanışlı bir not defteri uygulamasıdır. Microsft OneNote ile yazı boyutları ve yazı renkleri üzerinde değişiklikler yaparak önemli bir yere vurgu yapabilir ya da sadece gözünüze hoş gelmesini sağlayabilirsiniz.

ToDoList

Kendi ajandanızı oluşturmaya yarayan ToDoList, günlük hayatta tamamlamanız gereken işleri takip etmenizi sağlamaktadır. Belirlediğiniz bir gün için planlamalar yapabilir, bu planlamaları uygulamada aldığınız notlar sayesinde hatırlayabilirsiniz. Ayrıca notlarınıza 1’den 10’a kadar değer vererek önemini vurgulayabilirsiniz.

Squid

Not alabilmenize imkân tanıyan başarılı hizmetlerinden biri olan Squid, az bilinen güzel uygulamalar arasında bulunuyor. Kâğıda yazı yazıyormuş gibi not alabilmenizi sağlayan uygulamada silgi gibi araçların yanı sıra resim ekleme işlevi de yer alıyor. Uygulamada yer alan notları PDF, PNG veya JPEG formatında dışa aktarma imkânı mevcut.

Simplenote

Senkronizasyon desteği ile dikkat çeken Simplenote, sahip olduğu başarılı arayüz sayesinde kullanıcıların kolayca not alabilmesine olanak tanıyor. Notları sabitleyebilmenizi sağlayan uygulamada arama işlevi ve etiket sistemi bulunuyor. Bunlar, uygulamada bulunan notlara pratik şekilde erişilebilmesini sağlıyor.

Notion

Gerçek zamanlı iş birliği özelliğiyle dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Notion'da oluşturduğunuz sayfaları ekibinizdeki diğer kişiler ile paylaşabilmeniz mümkün. Böylelikle bir proje üzerinde ekibinizle beraber çalışabilirsiniz. Popüler hizmet Android ve iOS'in yanı sıra Windows ve Mac desteğine de sahip.

ClevNote

Kolayca not alabilmenizi sağlayan hizmetler arasında ClevNote da bulunuyor. Uygulama üzerinden aldığınız notlara kolayca erişebilmenize imkân tanıyan arama işlevi de mevcut. Notların yanı sıra alışveriş listesi de oluşturabilmeniz mümkün. Uygulamada ayrıca arkadaşlarınızın ve ailenizin doğum günlerini ekleyebileceğiniz bir bölüm de mevcut.

Nimbus Note

Çevrim dışı mod ve senkronizasyon desteğine sahip olan Nimbus Note isimli hizmette not alma işlemi esnasında metnin istediğiniz kısımlarını italik hâle getirebilir, kalınlaştırabilir ve altını çizebilirsiniz. Sayfalara görsel, ses ve video ekleme imkânı sunan uygulamada notların yanı sıra yapılacaklar listesi de oluşturabilirsiniz.

Bu yazıda not defteri uygulamaları listesi hazırladık. Sizce en başarılı uygulama hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ücretli Android Oyun ve Uygulamaları Neden Bedava İndirmemelisiniz?
YAZILIM

Ücretli Android Oyun ve Uygulamaları Neden Bedava İndirmemelisiniz?

Ücretli oyunlar, ücretli uygulamalar APK olarak indirildiğinde ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.

YORUMLAR