Android için Resmi Belediye Uygulamaları

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşıyorsanız, bir yerden bir yere ulaşmak, otobüs, tren ve vapur saatlerini öğrenmek, nöbetçi eczaneleri bulmak bazen çok zor olabiliyor. Daha doğrusu zor olabiliyordu diyelim. Çünkü artık neredeye bütün beledi

Android için Resmi Belediye Uygulamaları

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşıyorsanız, bir yerden bir yere ulaşmak, otobüs, tren ve vapur saatlerini öğrenmek, nöbetçi eczaneleri bulmak bazen çok zor olabiliyor. Daha doğrusu zor olabiliyordu diyelim. Çünkü artık neredeye bütün belediyelerin kendi resmi Android uygulaması var ve bütün bu bilgilere kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Artık teknoloji çok gelişti ve herkesin cebinde en az bir akıllı telefon görmek mümkün. Belediyeler de artık klasik belediyecilik anlayışının insanlar için yeterli olmadığını ve bilişim teknolojilerini verimli bir şekilde kullanmanın önemli olduğunu farkettiler. Ve bunu göz önünde bulundurarak kendi resmi uygulamalarını piyasaya birer birer sürmeye başladılar. Sadece büyükşehir ya da şehir belediyeleri değil, ilçe belediyeleri bile kendi uygulamalarını yapıyorlar.

Bu da insanların hayatını ciddi ölçüde kolaylaştırıyor.
Yakın zamana kadar bir çok belediye daha çok iOS işletim sistemli telefonlar için uygulamalar çıkarıyordu. Fakat artık bir çoğu Android uygulamalarını da piyasaya sürdüler. Biz de Tamindir ekibi olarak sizin için en büyük şehirlerin ve ilçelerin uygulamalarını derledik ve bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

ibb BeyazMasa

Öncelikle Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul'dan başlamak gerek. İstanbul'un resmi olmak üzere bir değil bir kaç tane uygulaması var. Biz bugün iki tanesine göz atacağız. İlki BeyazMasa uygulaması.

Bu uygulama belediye tarafından insanların şikayet ve önerilerini rahatça belediyeye bildirebilmeleri adına geliştirilmiş bir uygulamadır. Trafik, yol çalışmaları, su kesintileri gibi aklınıza gelebilecek her türlü sıkıntıyı kolayca iletebilirsiniz.

Uygulamanın en güzel tarafı, herhangi bir sorunu fotoğraf, video ya da ses kaydı ile belgeleyip uygulamak üzerinden belediyeye gönderebilme imkanı. Bu sayede sorunlar çok daha çabuk anlaşılıp çözümlenebiliyor.

İBB CepTrafik

Bir diğer İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi uygulaması olan CepTrafik uygulaması, adı üzerinde, trafiği takip edebilmek ve arabanızla yoldayken size çeşitli bilgiler sunabilmek için geliştirilmiş bir Android uygulaması.

Uygulamanın başlıca kullanım amacı trafik bilgisi ile trafik yoğunluğunu görebilmek. Örneğin bir yerden bir yere ulaşmaya çalışıyorsunuz fakat hangi yolun daha yoğun olduğunu bilmek ve rotanızı ona göre çizmek istiyorsunuz. İşte bu noktada CepTrafik uygulaması sizin için çok kullanışlı olabilir.

Ayrıca bunlara ek olarak benzin istasyonları, İspark noktaları ve İDO noktaları gibi ek bilgilere de ulaşmak mümkün. Kısaca İstanbul'da yaşıyorsanız bu uygulama olmazsa olmazlardan.

EGO Otobüs Hatları

Gelelim bir diğer büyük şehrimiz, başkentimiz olan Ankara'ya. Ankara'nın resmi Android uygulaması olan EGO Otobüs Hatları ile, sizin de anladığınız üzere, otobüs ve metro hatlarıyla ilgili ihtiyacınız olan bilgilere kolayca ulaşabileceksiniz.

Tamamen ücretsiz olan bu uygulamanın, sadece Ankara sakinlerine değil, Ankara'yı ziyarete gelmiş turistlerin de işine yarayacağına inanıyorum. Zira bütün otobüslerin tahmini varış süresini, hareket saatlerini ve hangi duraklardan geçtiğini öğrenmek mümkün.

Ayrıca GPS ile adresinizi tespit edebilen uygulama, size adresinize en yakın durakları sunabilir ve yol tarifleri verebilir. Hat ve durak numarasına göre yaklaşan otobüsler için alarm kurabilir ve hiçbir otobüsü kaçırmaz, hiçbir yere geç kalmazsınız.

İzmir Mobil Kent Rehberi

Üçüncü büyük şehrimiz olan Ege'nin İncisi İzmir'in, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilmiş resmi Android uygulaması İzmir Mobil Kent Rehberi. Bu ücretsiz uygulama ile İzmir'le ilgili verilere anında ve kolayca erişebileceksiniz.

Otobüs, metro, vapur ve izban durakları, sefer saatleri ve nöbetçi eczaneler gibi gerekli bilgiler sunmasının dışında, bu uygulama ile önemli yerlerin telefon ve adres bilgilerine de rahatça ulaşabilirsiniz.

Kısaca, İzmir'de yaşıyorsanız veya İzmir'i ziyarete geldiyseniz ve bazı önemli yerleri bulmakta sıkıntı çekiyorsanız, bu uygulama ile bu sıkıntılarınıza son verebilirsiniz.

Bursa Cebinizde

Bursa Cebinizde, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilmiş resmi Android uygulamasıdır. Bu uygulama ile hem Bursa belediyesi ile ilgili kurumsal bilgilere ulaşabilecek hem de diğer güncel haberlere göz atabileceksiniz.

Etkinlik duyuruları, ihaleler ve ulaşımla ilgili bütün bilgilere anında ulaşabileceğiniz bu uygulamanın en güzel tarafı ise e-belediye sorgulamalarınızı bu platform üzerinden rahatlıkla yapabiliyor olmanız.

Ayrıca bu geniş kapsamlı uygulama şikayet ve önerilerinizi belediyeye kolayca iletmenizi de sağlıyor. Bursa'da yaşıyorsanız kesinlikle bu uygulamayı indirip denemelisiniz.

Denizli Büyükşehir Belediyesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi resmi uygulaması ile bütün haberler, duyurular, etkinlikler, nöbetçi eczaneler ve ulaşım ile ilgili bilgilere rahatça ulaşabilirsiniz. Denizli'nin resmi uygulaması gerçekten çok kullanıcı dostu bir arayüze sahip ve çok da yenilikçi.

Uygulamanın yenilikçi tarafını "görüntüle gönder" özelliğinde görüyoruz. Bu özellik ile şehir sakinleri herhangi bir sorun ya da sıkıntı gördüklerinde fotoğrafını çekip belediyeye anında gönderebiliyorlar ve bu sayede sorunlar çok daha kısa sürede çözülebiliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi bu listedeki son il belediye uygulaması. Elbetteki Türkiye'de bir çok büyükşehir var ama bugün sizlere ilk aklımıza gelenleri sıralamaya çalıştık. Iki tane de ilçe uygulaması ile listemizi sonlandıracağız.

Kadıköy Belediyesi

Kadıköy bence İstanbul'un en güzel ve en yaşanılabilir ilçelerinden bir tanesi. Resmi Twitter hesaplarını ne kadar yaratıcı ve güzel kullandıklarını da artık hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla resmi belediye uygulamasını da bu listeye almak istedim.

Bu uygulama ile Kadıköy hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz. Ulaşım, nöbetçi eczaneler, etkinlik duyuruları gibi bilgilere erişebileceğiniz gibi e-belediye servislerini de bu uygulama üzerinden kullanabilirsiniz.

Ayrıca Kadıköy'ü ziyarete geldiyseniz uygulama içindeki kent rehberini kullanarak ne nerede öğrenebilirsiniz. Yine şikayet ve önerilerinizi de bu uygulama ile belediyeye bildirmeniz mümkün.

Mobil Keçiören

Bir diğer ilçemiz olan Keçiören'i bu listeye almayı tercih etmemin sebebi, 800 binden fazla kişiyle Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olması. Bu sebeple bir Android uygulaması bu ilçe için bir ihtiyaç ve gereklilik. O yüzden Ankara'da ilk mobil uygulama çıkaran Keçiören Belediyesi oldu.

Bu uygulama ile en son haberlere, duyurulara, belediye etkinliklerine, yeni projelere, ihale ilanlarına ulaşabileceğiniz gibi e-belediye hizmetlerinden de uygulama üzerinden yararlanabileceksiniz.

Yine uygulama ile nöbetçi eczanelere gözatabilir, ilçe rehberine, fotoğraf galerisine ve hava durumuna da bakabilirsiniz. Keçiören'de yaşayanların telefon ve tabletlerinde bulunması gereken bir uygulama olduğunu düşünüyorum.



YORUMLAR