Android İşletim Sistemi ve Android Telefonlar Hakkında En Çok Sorulan Sorular

Android işletim sistemi hakkında bilgiler, Android telefon sorunları ve çözümleri blog yazımızda.

Android işletim sistemiyle yeni tanışan Android telefon kullanıcılarının sıkça sorduğu sorulara bu blog yazımızda yer verdik. "Android nedir?", "Android neden yavaşlar?" "Android nasıl indirilir/yüklenir/güncellenir?" "Kayıp Android telefon bulma - takip nasıl yapılır?", "Android telefon yedekleme nasıl oluyor?", "Android telefon formatlama, sıfırlama (resetleme) nasıl yapılıyor?", "Android telefon güncellemesi nasıl yapılır?" ve daha pek çok yeni Android telefon kullanıcısının kafasını kurcalayan soruları kısa kısa yanıtladık.

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android hakkında iPhone’dan Android’e geçiş yapan veya ilk kez Android telefon kullanacak kişilerin sıkça sorduğu, yanıtını merak ettiği bazı sorular var. "Android nedir?" sorusundan "Android hangi dilde yazıldı?", "Android hangi şirketin?" sorusuna, "Android sürüm isimleri neden şeker?", "Android telefon neden yavaşlar?" sorusundan "Android telefon yedekleme, formatlama, root’lama nasıl yapılır?" sorusuna Android’e ilişkin sorulan pek çok soru var. Bu blog yazıda Android dünyasına yeni adım atan kullanıcıları ilgilendiren popüler sorulara ve cevaplarına yer verdik. İşte Android işletim sistemi ve Android telefonlar hakkında en çok sorulan sorular:

  • Android nedir? / Android işletim sistemi nedir?

Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından geliştirilmekte olan Linux tabanlı özgür ve ücretsiz bir işletim sistemi. Linux çekirdeği üzerine inşa edilmiş bir mobil işletim sistemi olarak da tanımlanan Android işletim sistemi, Çekirdek (Güvenlik, hafıza ve süreç yönetimi, ağ yığınları ve sürücü modellerini içine alan Linux kerneli), Android Runtime (sanal makine), Kütüphaneler (veri tabanı, web tarayıcı, grafik ve arayüz kütüphanelerini içeren veri kütüphaneleri), Uygulama Çatısı (uygulama geliştiricilere ayrılan kısım) ve Uygulama Katmanı (Java programlama dili ile geliştirilmiş uygulamaları içerir) olmak üzere 5 bölümden oluşuyor.

Android İşletim Sisteminin Pek Bilinmeyen 7 Önemli Özelliği
MOBİL

Android İşletim Sisteminin Pek Bilinmeyen 7 Önemli Özelliği

Android işletim sistemi hem avantajları, hem de dezavantajlarıyla adından sıkça bahsedilen bir işletim sistemi. Kim ne derse desin aynı zamanda dünyada 1 milyardan fazla teknolojik ürün Android işletim sistemi kullanıyor ve bu güruha akıllı telefonlar dahil değil.

 
Android İşletim Sistemi Hakkında Hiç Duymadığınız 28 İlginç Gerçek
MOBİL

Android İşletim Sistemi Hakkında Hiç Duymadığınız 28 İlginç Gerçek

Android işletim sistemi ile ilgili pek çok şey yazdık. Ancak Artık Android 6.0 Marshmallow’da yoldayken her şeyi bir başlık altında toplamanın zamanı geldi.

 
Android’in Resimli Kısa Tarihi
YAZILIM

Android’in Resimli Kısa Tarihi

6 yıldır hemen her yerde bambaşka biçimlerde bizimle olan Android işletim sisteminin yaşadığı evrimi kısaca gözden geçirdik.

  • Android kurucusu kimdir?

Kaynaklara göre Google, 2005 yılında Android Inc.’i satın almış ve Palo Alto’da bir başlangıç şirketi (startup) kurmuş. Android’in kurucuları, Andy Rubin, Rich Miner, Nick Sears ve Chris White. Taşınabilir (mobil) cihazlar için geliştirilen, esnek, güncellenebilen işletim sistemi Android, Rubin’in önderliğindeki ekip tarafından yazılmış.

  • Android hangi şirketin ve ülkenindir?

Android işletim sistemi, ABD merkezli Google’a aittir.

Google Hakkında Şaşırtan Bilgiler
YAZILIM

Google Hakkında Şaşırtan Bilgiler

Her gün defalarca kenarından köşesinden bulaştığımız Google, hayatımızın bir parçası olmuş da hiç fark etmemişiz diyeceğiniz bilgileri öğrenmeye hazır mısınız? Aşağıda sıraladığımız 48 bilgi, Google’ın bireysel, sosyal ve küresel yaşamda ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun ispatı olarak "ibretlik" satırbaşlarından oluşuyor.

 
Google Hakkımızdaki Her Şeyi Nasıl Biliyor ve Bu Bilgileri Nereden Topluyor?
İNTERNET

Google Hakkımızdaki Her Şeyi Nasıl Biliyor ve Bu Bilgileri Nereden Topluyor?

Google bir teknoloji şirketi olarak bilinse de, aslında bir reklam pazarlama kuruluşu olarak da tanımlanabilir. Google kullanıcıları hakkında aklınıza gelebilecek her türlü bilgiyi reklam ajanslarına pazarladığı için bu tanımı yapmak hiç de yanlış değil.

 
Google'ın Hakkınızda Neler Bildiğini Gösterecek 10 Bağlantı
İNTERNET

Google'ın Hakkınızda Neler Bildiğini Gösterecek 10 Bağlantı

Asıl işi arama motoru olmasına rağmen bizlere sunmuş olduğu Gmail, YouTube ve Chrome gibi servislerle hayatımızda internet bulunan her noktaya erişmeyi başaran Google, bu popüler servis ve ürünleri dışında  verilerinizin takibini sağlamak amacıyla da pek çok gizli ürüne sahip.

  • Android işletim sistemi ne zaman çıktı?

Android 1.0 diğer adıyla Android Apple Pie, 2008 yılında HTC Dream’in işletim sistemi olarak telefonlara giriş yaptı. Bu sürümde kamera desteği, kablosuz ağ, Bluetooth, klasörler, internet tarayıcısı, uyarılar, sesli arama, YouTube, alarm işlevi olan saat, galeri gibi özellikler sunulmuş.

  • Android işletim sistemi hangi dilde yazıldı?

Android, Java, C ve C++ programlama dili kullanılarak yazılmış bir mobil işletim sistemi.

Kod Yazmayı Öğrenmek için Yapmanız Gerekenler
İNTERNET

Kod Yazmayı Öğrenmek için Yapmanız Gerekenler

Artık teknoloji çağındayız ve hayatımızın her alanını teknolojik aletler işgal etmiş durumda. Biz onlara son kullanıcı gözüyle bakıyor olsak da, kullandığımız en küçük teknolojik aletin bile arkasında binlerce satır kod yer alıyor.

Programlama Öğrenebileceğiniz En İyi 6 Android Uygulaması
MOBİL

Programlama Öğrenebileceğiniz En İyi 6 Android Uygulaması

Programlama dili öğrenmek isteyenler ancak bunun için eğitim alma imkanı olmayan kullanıcıları düşünerek hazırladığımız bu listede programlama öğrenebileceğiniz en iyi 6 Android uygulamasını sıraladık.

 
Programcı, Hacker ve Yazılım Geliştiricisi Arasındaki Farklar Nelerdir?
YAZILIM

Programcı, Hacker ve Yazılım Geliştiricisi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Programcı, uygulama geliştirici ve hacker kavramları genellikle birbiriyle karıştırılır. Hangisinin ne kapasitede çalışabileceği, neye hakim olacağı çok net anlaşılmadığı gibi, genellikle de net bir şekilde birbirlerinden ayrılmaları da mümkün olmaz.

  • Android işletim sistemi sürümleri, isimleri nelerdir?

Android 1.0 - Android Apple Pie ismiyle 2008 yılında,

Android 1.1 - Android Banana Bread isimiyle, 2009 Şubat ayında,

Android 1.5 - Android Cupcake ismiyle, 2009 Nisan ayında,

Android 1.6 - Android Donut ismiyle, 2009 Eylül ayında,

Android 2.0 ve 2.1 - Android Eclair ismiyle, 2009 Ekim ayında,

Android 2.2 - Android Froyo ismiyle, 2010 Mayıs ayında,

Android 2.3 - Android Gingerbread ismiyle, 2011 Şubat ayında,

Android 3.0 - Android Honeycomb ismiyle, 2011 Şubat ayında,

Android 4.0 - Android Ice Cream Sandwich ismiyle, 2011 Ekim ayında,

Android 4.1 - Android Jelly Bean ismiyle, 2012 Temmuz ayında,

Android 4.4 - Android KitKat ismiyle, 2013 Ekim ayında,

Android 5.0 - Android Lollipop ismiyle, 2014 Kasım ayında,

Android 6.0 - Android Marshmallow ismiyle, 2015 Ağustos ayında,

Android 7.0 - Android Nougat ismiyle, 2016 Ağustos ayında,

Android 8.0 - Android Oreo ismiyle, 2017 Mart ayında,

Android 9.0 - Android Pie ismiyle, 2018 Mart ayında yayınlandı. Tabii ki; Her Android sürümün final yani bitmiş halinin yayınlanma tarihi geliştiriciden geliştiriciye farklılık gösteriyor.

  • Android sürüm isimleri neden şeker?

Android sürüm isimlerine dikkat ederseniz, şeker, tatlı yiyeceklerden seçildiğini ve alfabetik sırayla gittiğini fark edersiniz. Android isimleri neden şeker? sorusuna Google’ın verdiği yanıt şöyle: Android, 1 milyardan fazla akıllı telefon ve tablete güç veren bir işletim sistemi. Bu cihazlar hayatımızı çok tatlı kıldığından her Android sürüm bir tatlıdan seçiliyor. Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream, Jelly Bean, KitKat… Android kurucularından Andy Rubin’in tatlı şeyleri sevdiği söylentisi de var.

Android 4.4 KitKat Yakında Geliyor
MOBİL

Android 4.4 KitKat Yakında Geliyor

Milyonlarca kullanıcısı bulunan Android işletim sisteminin Jeally Bean’den sonraki sürümünün ismi belli oldu. Yeni nesil Android’in ismi çok konuşulacak.

Android M'nin Resmi Adı Belli Oldu: Marshmallow
MOBİL

Android M'nin Resmi Adı Belli Oldu: Marshmallow

Google’ın Mayıs ayında düzenlediği I/O Konferansı’nda tanıttığı Android M işletim sisteminin ne manaya geldiği başka bir deyişle yeni Android’in hangi tatlıyı ifade ettiği ortaya çıktı.

Android O 8.0'ın Adı OREO Oldu
MOBİL

Android O 8.0'ın Adı OREO Oldu

{mediaId=455015} Google’ın New York’ta düzenlenen etkinliğinde yeni Android sürümü Android O’nun ismi resmi olarak açıklandı.

  • Android işletim sistemi özellikleri nelerdir?

Android işletim sistemini iOS’tan üstün kılan birçok özelliği bulunuyor. NFC (iPhone’lardaki NFC Apple Pay dışında hiçbir yerde kullanılamamaktadır.), telefonu uzaktan kumanda olarak kullanmanızı sağlayan kızılötesi, mobil ağ üzerinden uygulama indirme, hafıza kartıyla dahili depolamayı genişletebilme, Launcher’lar ile ana ekranı özelleştirme ve kişiselleştirme, ayarlanabilen Widget’lar, Custom ROM’lar, APK ile uygulama ve oyunları ücretsiz indirme ve daha birçok özellik, Android’i farklı kılıyor. Her yeni Android sürümde de hayatımızı kolaylaştıran yeni özellikler sunuluyor.

Android Pie 9.0 Özellikleri (Yenilikler Harika!)
MOBİL

Android Pie 9.0 Özellikleri (Yenilikler Harika!)

Yeni Android sürümü Android Pie 9.0 özellikleri Google etkinliğinde gösterildi. Bu blog yazımızda Android Pie ile gelen yeniliklere göz atacağız ve Android P 9.

 
Android O (Android 8.0) Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
MOBİL

Android O (Android 8.0) Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Google, Android O 8.0 yazılım güncellemesinin ilk önizleme sürümünü yayınladı. Android O 8.0 özellikleri görebilecek ilk kullanıcılar Pixel ve Nexus cihaz sahipleri olacak.

 
Android İşletim Sisteminin Pek Bilinmeyen 7 Önemli Özelliği
MOBİL

Android İşletim Sisteminin Pek Bilinmeyen 7 Önemli Özelliği

Android işletim sistemi hem avantajları, hem de dezavantajlarıyla adından sıkça bahsedilen bir işletim sistemi. Kim ne derse desin aynı zamanda dünyada 1 milyardan fazla teknolojik ürün Android işletim sistemi kullanıyor ve bu güruha akıllı telefonlar dahil değil.

  • Android işletim sistemi nerelerde kullanılır?

Akıllı telefonlar, tabletler, saat ve bileklikler, otomobiller, televizyonlar ve daha birçok cihaza güç veren Android, dünyanın en popüler mobil işletim sistemi.

Saat Dünyasının Devi Casio WSD-F10 Akıllı Saatini Tanıttı
TEKNOLOJİ

Saat Dünyasının Devi Casio WSD-F10 Akıllı Saatini Tanıttı

Saat dünyasının devlerinden sayılan Casio çağa ayak uydurarak ilk akıllı saatini CES 2016'da görücüye çıkardı.

 
Android Auto, Kaç Farklı Arabada Kullanılıyor?
TEKNOLOJİ

Android Auto, Kaç Farklı Arabada Kullanılıyor?

Google'ın geliştirdiği ve Android uygulaması üzerinden arabanızda kontrol edebildiğiniz Android Auto'nun kaç tane arabada kullanıldığı ortaya çıktı.

 
Google Home Max Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı
TEKNOLOJİ

Google Home Max Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Google Home ailesi büyümeye devam ediyor. Home Mini’nin büyük abisi Home Max, Google etkinliğinde görücüye çıktı.

  • Android nasıl indirilir ve yüklenir?

  • Android nasıl yükseltilir?

  • Android telefon güncelleme/yükseltme nasıl yapılır?

Her yeni Android sürümü yayınlandığında en çok sorulan sorulardan biri. Google, etkinliğinde tanıtır tanıtmaz, Android 9.0 Pie indir, Android Pie indir, Android Pie Beta indir, Android Pie download APK, Android Pie nasıl indirilir? vb. sorgulamalar yapılır. Yeni Android versiyonu tanıtıldığında Google ilk olarak kendi telefonlarına (Google Pixel gibi) beta olarak güncellemeyi OTA yoluyla verir. Ayarlar - Sistem - Sistem Güncelleme yolu izlenerek yeni Android sürümü indirilir. Ayrıca Google tarafından sistem imaj dosyaları da indirilmeye açılır. Dileyen kullanıcılar geliştiriciler sayfasındaki adımları takip ederek yeni Android işletim sistemini indirip herkesten önce deneme şansına sahip olur. Google dışındaki üreticilerin sunduğu yazılım güncellemeleri ise; OTA (kablosuz olarak güncelleme) veya bilgisayar üzerinden (üreticinin kendi yazılım güncelleme programıyla) yapılır. Ayrıca Odin gibi üçüncü parti programlar üzerinden de yeni Android sürümü indirilebilir, Android işletim sistemi yükseltmesi yapılabilir.

Sistem Güncelleme Nasıl Yapılır? (Android)
MOBİL

Sistem Güncelleme Nasıl Yapılır? (Android)

Android cihazda sistem güncelleme nasıl yapılır? Akıllı telefon ve tabletlerde güncelleme işlemini gerçekleştirebilmek için yalnızca birkaç adımı uygulamak yeterli.

 
Android Oreo Güncellemesi İndirme ve Yükleme Öncesi Hazırlık Nasıl Yapılır?
MOBİL

Android Oreo Güncellemesi İndirme ve Yükleme Öncesi Hazırlık Nasıl Yapılır?

Android Oreo alacak cihazların sayısı epey fazla olunca yazılım güncellemesinin yayınlanması da zaman alıyor.

 
Android Güncellemelerinin Arkasındaki Üzücü Gerçekler
YAZILIM

Android Güncellemelerinin Arkasındaki Üzücü Gerçekler

Android cihaz üreticileri alarm veriyorlar, onlara kulak vermemek mümkün değil. Android güncellemelerini artık yaldızlı kağıtlara sarıp salmayarak kullanıcılara sunmanın çok anlamı olmadığını savunan üreticiler, güncellemelerin sanıldığı gibi iyiye değil kötüye gittiğini söylüyorlar.

  • Android sürüm düşürme (downgrade) nasıl yapılır?

Yeni Android sürümünden memnun kalmamanız durumunda yapacağınız bu işlem, sürüm yükseltmeden/güncellemeden çok daha zordur. Android telefonlarda bir önceki sürüme iPhone’lar kadar rahat dönemezsiniz. Odin gibi üçüncü parti programlar aracılığıyla yapabilirsiniz ve her üreticinin her modelinde sürüm düşürme işlemi farklıdır. Xda Developers gibi Android telefon kurtlarının bulunduğu siteler ve YouTube en büyük yardımcılarınızdır. Dilerseniz teknik servisden de bu işlemi yapmalarını rica edebilirsiniz. Üreticinin güncellemeyi geri çekmesi durumuna da ara ara rastlanmaktadır.

  • Android telefon nasıl yedeklenir?

  • Android telefon yedekleme nasıl yapılır?

Android telefon yedeklemenin (rehber, uygulama, fotoğraf ve videolar, belgeler…) birkaç yolu var. Samsung telefon kullanıyorsanız Samsung Cloud veya Google seçeneğiyle buluta veya Samsung Smart Switch programıyla bilgisayarınıza yedekleme yapabilirsiniz. Diğer üreticiler de kendi yedekleme uygulamalarını/programlarını sunmaktadır. Android telefon yedekleme programlarının tümü ücretsizdir. Öte yandan Android rehber yedekleme, Android uygulama yedekleme, Android fotoğraf ve video yedekleme, Android SMS yedekleme uygulamaları Google Play’de mevcuttur.

Android Telefon Yedekleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Android Telefon Yedekleme Nasıl Yapılır?

Akıllı telefonunuzun kaybolması, çalınması veya hasar görmesi durumunda o güne kadar çektiğiniz tüm video ve fotoğrafların, rehberinizin ve verilerinizin de uçup gitmesini istemezsiniz değil mi? Geri getirilmesi imkansız olan anılarınızı, bir daha numarasını alma şansınız olmayan kişileri, önemli dokümanlarınızı kısacası tüm hassas verilerinizi tek dokunuşla yedekleme şansına sahipsiniz.

 
Android Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Android Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır?

Android'de rehber yedekleme işlemi için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Bilmeniz gereken ilk şey, yedekleme işleminin sandığınızdan çok daha basit olduğudur.

 
Android Mesaj Yedekleme ve Geri Yükleme Nasıl Yapılır?
MOBİL

Android Mesaj Yedekleme ve Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

Merhaba sevgili Tamindir takipçileri. Gün geçtikçe teknoloji de gelişiyor ve karşımıza birçok yeni Android cihaz çıkıyor. Eğer siz de benim gibi zamana meydan okuyan Android telefonunuzda ilginç arızalarla karşılaşmaya başladıysanız Android cihazınızı değiştirmeniz ve yeni bir cihaza geçiş yapmanız kaçınılmaz oluyor.

  • Android telefon nasıl sıfırlanır (resetlenir) ve format atılır?

  • Android telefon format atma nasıl yapılır?

Android telefon sıfırlama (reset atma/resetleme) işlemi de oldukça basittir. Yazılımsal sorunları çözmek için yapılan öncelikli işlemlerden formatlama iki şekilde yapılıyor. Birincisi; telefonun ayarlarından yedekleme ve sıfırlama (bazı modellerde sıfırlama) menüsü altından Fabrika Ayarlarına Dön seçeneğiyle. İkincisi de; tuş kombinasyonlarını kullanarak. Genellikle güç tuşu ve ses açma tuşlarına aynı anda basılı tutularak (modelden modele ufak değişiklik gösteriyor) Wipe Cache Partition seçeneğiyle yapılan, Hard Format işleminde tüm veriler uçup gitmektedir.

Android Telefonda Verileri Tamamen Silme
MOBİL

Android Telefonda Verileri Tamamen Silme

Android Telefonda Verileri Tamamen Silme Nasıl Yapılır? - Eğer yeni bir akıllı telefon almaya karar verdiyseniz ve mevcutta kullandığınız akıllı telefonu satacaksanız, satmadan önce içindeki verileri tamamen sildiğinizden emin olmanız gerekiyor.

 
Android Telefon veya Tableti Fabrika Ayarlarına Döndürme
MOBİL

Android Telefon veya Tableti Fabrika Ayarlarına Döndürme

Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefonu veya tableti fabrika ayarlarına döndürmek için birçok sebebiniz olabilir. Telefon veya tabletiniz üzerinde yer alan uygulamalar olduğundan çok daha yavaş yükleniyor olabilir, açmaya çalıştığınız uygulamalar nedenini anlamadığınız bir hatadan dolayı sonlandırılıyor olabilir veya yaşadığınız bağlantı sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmek isteyebilirsiniz.

 
Android Dosyalarını Kalıcı Olarak Silme Nasıl Yapılır?
MOBİL

Android Dosyalarını Kalıcı Olarak Silme Nasıl Yapılır?

Android akıllı telefonlarda ve tabletlerde yer alan tüm verileri temizlemek için fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğinin oldukça sık bir şekilde kullanıldığı ortada.

  • Kayıp Android telefon nasıl bulunur?

  • Çalınan Android telefon nasıl takip edilir?

  • Android telefon takip etme nasıl yapılır?

  • Android telefon nasıl uzaktan kontrol edilir?

Kaybolan veya çalınan Android telefonun yerini iki şekilde öğrenebilirsiniz. android.com/find adresi veya Cihazımı Bul uygulaması üzerinden kayıp ve çalınan Android telefonunuza uzaktan müdahalede bulunabilirsiniz. Cihaza uzaktan bildirim yollayabilir, kilitleyebilir, silebilir, harita üzerinden yerini takip edebilirsiniz. Ancak cihazın açık olması, internete bağlı olması, konum özelliğinin açık olması gerekiyor. Bu yüzden Kaspersky Internet Security gibi hırsızlık koruma özelliği sunan gelişmiş güvenlik uygulamalarını yüklemenizde fayda var.

Kaybolan Android Telefon Nasıl Bulunur?
NASIL YAPILIR

Kaybolan Android Telefon Nasıl Bulunur?

Google’ın sunmuş olduğu Android Cihaz Yöneticisi’yle kaybolan ya da çalınan Android telefonunuzu nasıl bulabileceğinizi ve uzaktan kontrol edebileceğinizi anlattık.

 
Sessiz Modda Kaybolan Telefon Nasıl Bulunur?
MOBİL

Sessiz Modda Kaybolan Telefon Nasıl Bulunur?

Günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlar zaman zaman orada ya da burada kaybolabiliyor. Bu çoğu zaman büyük bir sorun değil, eğer cihazınız sessizde değil ise.

 
Android Cihazı Uzaktan Kilitleme
MOBİL

Android Cihazı Uzaktan Kilitleme

Herkese merhaba, bildiğiniz üzere Google bir süre önce Android cihaz yöneticisi servisini tanıtmıştı. Bu servisle kaybedilen veya çalınan Android cihazımızı bulabiliyor ve harita üzerinde görüntüleyebiliyorduk.

  • Android telefon nasıl hızlandırılır?

  • Android telefon hızlandırma nasıl yapılır?

  • Android telefon performans artırma nasıl yapılır?

Android işletim sistemli telefonların ortak sorunlarından biri; belli bir kullanım süresinden sonra yavaştan eski performansını kaybetmesidir. Android telefon yavaşlama sorunu çözmenin en kolay yolu; telefonla birlikte yüklü gelen veya Google Play’den indirilebilen cihaz bakım uygulamasıyla düzenli olarak temizlik yapmak. Yüklenen ancak kullanılmayan uygulamaların kaldırılarak ve fotoğraf, video gibi yüksek yer kaplayan uygulamaların verilerini hafıza kartında tutarak veya buluta yedekleme yaparak dahili depolama alanını açmak da telefonu hızlandıracaktır. Android, yapısı gereği arka plan işlemlerini otomatik olarak durdurmadığından arkada çalışan işlemlere sınırlama getirmekte de fayda var.

Android Cihazınızı Hızlandırmak için Uygulanabilecek Basit Yöntemler
MOBİL

Android Cihazınızı Hızlandırmak için Uygulanabilecek Basit Yöntemler

Her birimiz telefonlarının ve tabletlerinin hızlı olmasını ister. Bilhassa artık üçüncü yılını devirmiş cihazlarla ağır ağır yol alırken anlarız ki daha fazla hız her zaman daha iyidir.

 
Android Cihazınızı Hızlandırın
MOBİL

Android Cihazınızı Hızlandırın

Android’li cihazınız yavaşlamaya başladıysa, 7 kolay adımda telefonunuzu hızlandırmanın yollarını bu yazıda öğrenebilirsiniz.

 
Android Cihazınızı Hızlandırmanın 5 Yolu
MOBİL

Android Cihazınızı Hızlandırmanın 5 Yolu

Merhaba sevgili Tamindir takipçileri. Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi günümüzde en çok tercih edilen mobil platform olmuş durumda.

  • Android telefon neden donar, yavaşlar?

  • Android telefon açılırken donuyor, ne yapmam lazım?

Bilgisayarlar kadar güçlü donanıma sahip Android telefonlarda zamanla donma, takılma, yavaşlama sorunu gözlenir. Güncellenmeyen uygulamalar, uygulamaların bıraktığı artıklar, telefonunuza girmiş bir virüs, arka plan işlemleri, depolama alanının dolu olması, yeni yazılım güncellemesi ve daha birçok sebeple Android telefonunuz yavaşlayabilir. Android telefonunuzda ciddi bir performans kaybı gözlemliyorsanız, öncelikle yeterli depolama alanı olup olmadığını kontrol edin. Kullanmadığınız uygulamaları kaldırın/ön yüklü gelen hiç kullanmadığınız servisleri de devre dışı bırakın. Uygulamaların güncel olduğundan emin olun. Haftada en az 1 kez telefonunuzu yeniden başlatın.

Akıllı Telefonlar Zamanla Neden  Yavaşlar?
MOBİL

Akıllı Telefonlar Zamanla Neden Yavaşlar?

Akıllı telefonunuzu sürekli yenileyen biriyseniz, bir önceki cihazınızdaki performans kaybını net bir şekilde fark etmişsinizdir.

 
Yavaşlayan Android Telefonlarınızı Hızlandırma Vakti Geldi
MOBİL

Yavaşlayan Android Telefonlarınızı Hızlandırma Vakti Geldi

Android akıllı telefon ve tabletlerimiz her ne kadar ilk satın aldığımızda oldukça hızlı bir şekilde çalışsalar da, maalesef hem yılların etkisi hem de kullanımımızdan kaynaklanan hatalardan dolayı giderek daha yavaş bir hale geldikleri ortada.

 
Android Telefon Açılırken Donuyorsa Yapmanız Gerekenler
MOBİL

Android Telefon Açılırken Donuyorsa Yapmanız Gerekenler

Android Telefon Açılırken Donuyorsa Yapmanız Gerekenler - Günümüzde en popüler işletim sistemi olan Android, bazı durumlarda çeşitli donma ve kasma sorunları ile canımızı sıkabiliyor.

  • Android telefon açılmıyor, ne yapmam gerek?

Android telefonun açılmamasının nedenini sadece donanıma ya da sadece yazılıma bağlamak yanlıştır. Batarya ömrünü doldurmuş olabilir veya telefonunuzun şarj seviyesi yüzde 10’un altına düştükten sonra kullanmaya devam etmeniz, yüzde 0 bile şarja takmayıp tamamen kapanmasını sağlamanız diğer bir deyişle pili tamamen boşaltmak bu soruna sebep olabilir. Telefonu güç ve ses açma tuşlarına basılı tutarak (tuş kombinasyonları modelden modele farklılık göstermektedir.) kurtarma moduna almanız sorunu çözmüyorsa, pili değişimi için teknik servis yolunu gözlemeniz gerekiyor. Sorun sadece pilden değil, başka bir donanım arızasından da kaynaklı olabilir.

Android Telefonum Açılmıyor, Ne Yapmalıyım?
NASIL YAPILIR

Android Telefonum Açılmıyor, Ne Yapmalıyım?

Eğer bir Android telefon veya tablet kullanıyorsanız zaman zaman diğer elektronik cihazlarda da olduğu gibi farklı problemlerle karşılaşabiliyorsunuz.

 
Bilinen 20 Android Sorunu ve Çözümleri
MOBİL

Bilinen 20 Android Sorunu ve Çözümleri

Merhaba Tamindir takipçileri. Mobil cihazlar gün geçtikçe daha yaygın hale geliyorlar ve sahip oldukları yetenekler sayesinde günümüzde bilgisayarları aratmıyorlar.

 
Android Açılış Şifresi Kaldırma Nasıl Yapılır?
MOBİL

Android Açılış Şifresi Kaldırma Nasıl Yapılır?

Gündelik yaşantımızın yoğun anlarında bazı önemli bilgilerin aklımızdan uçması, çok da şaşırtıcı bir durum değil. Peki ama bunlardan birisi akıllı telefonunuzun ya da tabletinizin şifresi ise ne yapacaksınız? Ya da daha doğrusu Android açılış şifresi kaldırma nasıl yapılır? İşte Android kilit ekranı şifresi kaldırma hakkında merak edilen tüm detaylar! { articleId = 19502} Başlamadan önce bu rehberimizde yer alan adımların belirli bir ürün grubu üzerinden hazırlandığını söyleyelim.

  • Android telefon nasıl root edilir?

  • Android telefon rootlama nasıl yapılır?

Rootlama, üst seviye kullanıcılara yönelik, herkesin yapamayacağı daha doğrusu önerilmeyen bir işlem. Süper kullanıcı hakları elde etmek olarak da tanımlayabileceğimiz Rootlama, kullanıcılara cihazlarında tam yetki sağlıyor. Cihaz garantisini ortadan kaldırdığı bilinen Rootlama, telefonun geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklama modu aktif edildikten sonra Kingo Root gibi çeşitli Android telefon root programlarıyla yapılıyor. Rootlama farklı sebeplerle yapılıyor. Bunların başında üreticinin sadece devre dışı bırakılmasına izin verdiği servis/uygulamaları kaldırmak, sistem dosyalarına sınırsız erişim sağlamak, işlemci hız aşırtma (overclock) yaparak telefonu maksimum hızda kullanmak, Android versiyonunu değiştirmek başlıca root yapma sebebi. Rootlamanın güvenlik riski oluşturduğunu da bilmek gerekir.

Root Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Root Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır?

Root nedir, ne işe yarar, nasıl yapılır soruları özellikle yeni bir Android akıllı telefon satın alıp kısıtlamalardan kurtulmak, cihaza tam erişim elde etmek isteyenlerin yönelttiği soruların başında gelmektedir.

 
Rootlu Android Telefonlarınızda Kullanabileceğiniz 20 Uygulama
LİSTELER

Rootlu Android Telefonlarınızda Kullanabileceğiniz 20 Uygulama

Merhaba sevgili Tamindir takipçileri. Bu makalemizde, Android işletim sistemli cihazlarını rootlayan kullanıcılar için hazırladığımız uygulamalardan bahsedeceğiz.

 
Android için En İyi 5 Custom ROM
YAZILIM

Android için En İyi 5 Custom ROM

Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu olması sayesinde, telefonlarımızı üretici firmanın belirlediği kısıtlamalar ve arayüzle birlikte kullanmak zorunda değiliz.

  • Android telefon IMEI değiştirme/ IMEI atma nasıl yapılır?

  • Android telefon IMEI öğrenme nasıl olur?

  • IMEI kayıt nasıl yapılır?

Ülkemizde akıllı telefon fiyatlarının yüksek olması, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonlar için de IMEI kayıt ücretlerinin pahalı olmasından dolayı IMEI değiştirme işlemi yapılıyor. Android telefona IMEI atma, IMEI değiştirme işlemi bazı telefoncular tarafından yapılmaktadır ancak yasal değildir. Bazı telefonlarda zaten mümkün değildir. E-Devlet üzerinden IMEI kaydı yapmanızı tavsiye ederiz.

Akıllı Telefonunuzun IMEI Numarasını Nasıl Öğrenirsiniz?
NASIL YAPILIR

Akıllı Telefonunuzun IMEI Numarasını Nasıl Öğrenirsiniz?

Hayatımızın vazgeçilmezi olan akıllı telefonlar her geçen gün daha da popülerleşmektedir. Öyle ki milyarlaca akıllı telefon şu an günümüzde bulunuyor.

 
Akıllı Telefonun Kaçak mı Kayıtlı mı Olduğu Nasıl Anlaşılır? (IMEI Sorgulama)
MOBİL

Akıllı Telefonun Kaçak mı Kayıtlı mı Olduğu Nasıl Anlaşılır? (IMEI Sorgulama)

Akıllı telefonun kaçak mı kayıtlı mı olduğunu anlamak için IMEI sorgulama yapmak gerekiyor. Peki, akıllı telefonlarda IMEI nasıl sorgulanır? Bu sorunun yanıtını merak eden kişiler için bir rehber hazırladık.

 
Yurt Dışından Aldığınız Telefonları Kendiniz Kayıt Edin
MOBİL

Yurt Dışından Aldığınız Telefonları Kendiniz Kayıt Edin

Yurt dışından getirilen telefonların kayıt işlemleri pek çok kullanıcının kafasını karıştıran ve uğraştıran işlerden bir tanesiydi. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanı Binali Yıldırım’ın bilgilendirmesiyle birlikte 1 Kasım, yani bugünden başlayarak getirttiğiniz telefonların kaydını kendiniz gerçekleştirebileceğiniz ortaya çıktı.

  • Android telefon nasıl şarj edilmeli?

Android telefonumu nasıl şarj etmeliyim? de sıklıkla sorulan sorulardan. Patlayan akıllı telefon haberlerinin zaman zaman gündeme gelmesi kullanıcıları endişeye sokuyor. Telefonunuz hızlı şarj desteği sunsun sunmasın, batarya sağlığını korumak için telefonun pilini ayda 1-2 kez tamamen boşaltın, pil uyarısı geldiğinde şarja takın, şarjdayken kullanmayın, yaz aylarında direkt güneş ışığından koruyun. Pil tasarruf uygulamaları, pil tüketimini artıracağından kullanmamanızı öneririz.

Akıllı Telefonları Gece Şarjda Bırakmak Güvenli mi?
MOBİL

Akıllı Telefonları Gece Şarjda Bırakmak Güvenli mi?

Akıllı Telefonu Gece Şarjda Bırakmak Güvenli mi? - Hemen hepimiz akıllı telefonlarımızı gece uyumadan önce şarja takıyoruz ve sabah uyandığımızda şarjdan çekiyoruz.

 
Android'iniz için Doğru Şarj Cihazını Kullandığınıza Emin Misiniz?
MOBİL

Android'iniz için Doğru Şarj Cihazını Kullandığınıza Emin Misiniz?

Android işletim sistemli cihazlarınızı şarj ederken, standart şarj kablosu ya da USB kabloları arasında değişen şarj sürelerini ölçümleyerek, doğru kabloyu bulmanız mümkün.

 
Dikkat! Akıllı Telefonlarınızı da Güneş Çarpabilir
MOBİL

Dikkat! Akıllı Telefonlarınızı da Güneş Çarpabilir

Akıllı telefonlar artık yanımızdan ayırmadığımız bir parçamız haline geldi. Hemen hemen her yerde sürekli yanımızda taşıdığımız telefonlar, bazı durumlardan tıpkı insanlar gibi etkilenebiliyor ve bizi yarı yolda bırakabiliyor.

  • Android telefon hızlı şarj batarya sağlığını etkiler mi?

Günümüz Android telefonlarının hepsi hızlı şarj desteğiyle geliyor. Acil durumlarda hayat kurtaran hızlı şarjın avantajı kadar dezavantajları da var. Telefonunuzu ister kablosuz hızlı şarj edin, ister kutusundan çıkan hızlı şarj adaptörüyle şarj edin, hızlı şarjda batarya sağlığı yavaş yavaş ölecektir.   Isınma, pil hücrelerine zarar verip batarya ömrünü kısaltma, orijinal olmayan adaptörlerle kullanımda güvenlik riski oluşturma, bataryanın hızlı dolması ancak normal şarja göre daha hızlı boşalması, hızlı şarjın dezavantajlarından bazıları.

Telefonlarınızı Nasıl Daha Hızlı Şarj Edersiniz?
MOBİL

Telefonlarınızı Nasıl Daha Hızlı Şarj Edersiniz?

Hem Android hem de iOS işletim sistemli akıllı telefonları kullananların en büyük dertlerinden birisi elbette giderek kısalan pil ömürleri.

 
Akıllı Telefon Nasıl Hızlı Şarj Olur?
MOBİL

Akıllı Telefon Nasıl Hızlı Şarj Olur?

Telefon nasıl hızlı şarj olur sorusu, çok sayıda kullanıcı tarafından en fazla sorulan soruların başında geliyor. Cihazınız yavaş şarj oluyorsa bazı yöntemler uygulayarak daha hızlı şarj olmasını mümkün hale getirebilirsiniz.

 
Android Aşırı Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?
MOBİL

Android Aşırı Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?

Android aşırı ısınma sorunu nasıl düzeltilir? Telefon kullanıcılarının çoğu zaman karşı karşıya kaldığı sorunu düzeltebilmek için uygulanabilecek birçok yöntem bulunuyor.

  • Android virüs nasıl temizlenir?

  • Android telefona virüs nasıl bulaşır?

  • Android telefon casus yazılım nasıl anlaşılır?

Android telefonunuzda çat diye karşısına çıkan açılır pencere ve reklamlar, aşırı yavaşlama, uygulamaların çökmesi, istenmeyen uygulama widget yüklemeleri, aşırı batarya (pil) tüketimi, yüksek veri kullanımı, virüs yediğinizin habercisi. Android telefonunuza bulaşan virüsü Kaspersky Internet Security, MalwareBytes gibi çeşitli antivirüs uygulamalarıyla temizleyebileceğiniz gibi, hard format atarak sorunu kökten çözebilirsiniz.

Android Telefona Virüs Bulaştığı Nasıl Anlaşılır?
GÜVENLİK

Android Telefona Virüs Bulaştığı Nasıl Anlaşılır?

Telefona virüs bulaştığı nasıl anlaşılır, telefona virüs nasıl bulaşır, virüs bulaşırsa ne yapılmalı? Bu sorulardan yola çıkarak akıllı telefonlarınızda yer alan kişisel bilgilerinizin güvende olup olmadığını öğrenmeniz, bilgilerinizi korumanız için rehber hazırladık.

 
Android Cihazlarda Zararlı Yazılım (Malware) Temizleme Yöntemi
GÜVENLİK

Android Cihazlarda Zararlı Yazılım (Malware) Temizleme Yöntemi

Google’ın dünya genelinde en yaygın kullanılan mobil işletim sistemi Android, iOS’a göre çok daha özgür bir platform ancak bazen bu dezavantaja dönüşebiliyor.

 
Fabrika Ayarlarına Döndürmeden Android Telefon Virüsten Nasıl Temizlenir?
MOBİL

Fabrika Ayarlarına Döndürmeden Android Telefon Virüsten Nasıl Temizlenir?

Android işletim sistemine sahip mobil cihazlar her geçen gün yeni bir virüsle karşılaşıyor ve kullanıcılarını zor durumda bırakıyorlar.

  • Android VPN nedir, nasıl kurulur?

  • Android VPN ayarları nasıl yapılır?

Sadece engelli/yasaklı sitelere giriş yapmak için değil, yurt dışı servisleri kullanmak, yeni çıkış yapan mobil oyunları indirip oynamak, YouTube yavaş çalışıyor sorununu çözmek, herkese açık WiFi ağlarında güvenliği sağlamak için de kullanılıyor VPN uygulamaları. Android telefonunuzda VPN kullanmak için hiçbir ayar yapmanız gerekmiyor. VPN uygulamasına giriş yaptığınızda hesabınızla oturum açıyor, VPN sunucu (ülke) seçimini yapıyor ve bağlan butonuna dokunarak VPN bağlantısını sağlamış oluyorsunuz. Bazı VPN uygulamaları, Kill Switch, DNS Sızıntı Koruması gibi ekstra güvenlik seçenekleri sunuyor.

  • Android telefona nasıl müzik indirilir?

Günümüzde Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal, fizy gibi pek çok müzik dinleme platformu var ve hepsi geniş bir arşiv sunuyor. Bu platformların ortak sıkıntısı; ücretsiz ve reklamsız kullanılamaması. Bu yüzden mp3 formatı bitmesine rağmen günümüzde hala bu formattan vazgeçmeyenler var, sayıları da oldukça fazla. Müziğe para vermek istemeyenlerin radarında olan ücretsiz müzik indirme uygulamalarına Google Play’de rastlamak mümkün. Sayıları günden güne artan mp3 indirme uygulamalarından hangisini tercih edeceğiniz size kalmış. Tabii ki; bir de indirdiğiniz mp3 müzik dosyalarını çalmak için bir müzik oynatıcıya ihtiyacınız var.

Spotify Şarkı İndirme Nasıl Yapılır?
İNTERNET

Spotify Şarkı İndirme Nasıl Yapılır?

Spotify, şarkı indirme işleminin oldukça kolay bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyor ancak bu işlem için bazı adımların sırasıyla uygulanması gerekiyor.

 
YouTube Arka Planda Çalma, Oynatma (iOS ve Android İçin)
NASIL YAPILIR

YouTube Arka Planda Çalma, Oynatma (iOS ve Android İçin)

iOS (iPhone/iPad) ve Android kullanıcıları için YouTube arka plana alma, arka planda çalma ve oynatma işleminin nasıl yapıldığına bu blog yazımızda değiniyoruz.

En İyi Mobil Müzik Dinleme Uygulamaları
YAZILIM

En İyi Mobil Müzik Dinleme Uygulamaları

Mobil müzik dinlemek aslında çok uzun yıllardır özellikle gençler tarafından sıklıkla gerçekleştirilenler arasında ve ilk olarak kasetçalarlar ile başlayan eylem, daha sonra MP3 oynatıcılarla devam etti ve şimdi de neredeyse her birimizin cebinde olan akıllı telefonlar sayesinde daha da popüler hale geldi.

  • Android telefona nasıl video indirilir?

TubeMate, VidMate, Videoder, Snaptube ve daha birçok Android video indirme uygulamasıyla başta YouTube olmak üzere video barındıran tüm popüler sitelerden ücretsiz indirme yapılabiliyor.

Android YouTube Video İndirme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Android YouTube Video İndirme Nasıl Yapılır?

Android YouTube video indirme işlemi için uygulayabileceğiniz birden fazla yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden bir tanesini uygulayarak istediğiniz videoyu indirebilirsiniz.

 
Android için En İyi 8 Video Oynatıcı Uygulaması
MOBİL

Android için En İyi 8 Video Oynatıcı Uygulaması

Tüm dünyanın video odaklı medya ortamına doğru ilerleyişi hızla sürüyor. Bu ilerleme devam ederken, Android cihazlarınızda hızlı ve güvenilir bir video oynatıcısının olması her zamankinden daha büyük önem taşıyor.

 
Android için En İyi Video Oynatıcılar
MOBİL

Android için En İyi Video Oynatıcılar

Akıllı telefon veya tabletinizde yer alan videoları izleyebilmek için bir video oynatıcısı uygulamasına ihtiyacınız vardır. Günümüzde bu alanda çok sayıda uygulama bulunuyor.

  • Android program/uygulama/aplikasyon nasıl yapılır?

Android uygulama geliştirme konusunda Google’ın detaylı bir yardım sayfası bulunuyor ancak sadece İngilizce dilde yazılmış. Android uygulama geliştirmeyi Udemy gibi kurslara katılarak öğrenebileceğiniz gibi, mobil uygulama geliştirmeyi oldukça kolaylaştıran uygulamaları da tercih edebilirsiniz.

AppsGeyser ile Android Uygulaması Nasıl Yapılır
MOBİL

AppsGeyser ile Android Uygulaması Nasıl Yapılır

Web sitesi ya da blog sahibiyseniz ve sitenizin bir Android uygulamasına sahip olmasını istiyorsanız AppsGeyser uygulamasını kullanarak kolayca kendi Android uygulamanızı ücretsiz olarak oluşturabilirsiniz.

Programlama Öğrenebileceğiniz En İyi 6 Android Uygulaması
MOBİL

Programlama Öğrenebileceğiniz En İyi 6 Android Uygulaması

Programlama dili öğrenmek isteyenler ancak bunun için eğitim alma imkanı olmayan kullanıcıları düşünerek hazırladığımız bu listede programlama öğrenebileceğiniz en iyi 6 Android uygulamasını sıraladık.

 
Kod Yazmayı Öğrenmek için Yapmanız Gerekenler
İNTERNET

Kod Yazmayı Öğrenmek için Yapmanız Gerekenler

Artık teknoloji çağındayız ve hayatımızın her alanını teknolojik aletler işgal etmiş durumda. Biz onlara son kullanıcı gözüyle bakıyor olsak da, kullandığımız en küçük teknolojik aletin bile arkasında binlerce satır kod yer alıyor.

  • Android telefonlarda 3G/4.5G nasıl açılır?

  • Android telefon mobil ağ ayarları nasıl yapılır?

Ayarlar - Bağlantılar - Mobil Ağlar - Şebeke Modu yolunu izleyerek 2G, 3G, LTE, 4.5G bağlantısını etkinleştirebilirsiniz. Bağlantının etkin olması için SIM kart ayarının yapılmış olması, operatörün güncellemeyi vermiş olması ve telefonun o bağlantı türünü desteklemesi gerekir.

Turkcell Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Turkcell Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?

Yeni bir cihaz aldığınızda internet ayarları otomatik olarak algılanır ve hiç bir ayar yapmadan telefonunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz. Bazen internet ayarlarında bölge şartlarından dolayı sorunlar oluşabiliyor ve ayarları manuel olarak düzenlemek gerekebiliyor.

 
Türk Telekom Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Türk Telekom Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?

Mobil kullanıcılar, yeni bir telefon aldığında ya da operatörünü değiştirdiğinde internet ayarlarını manuel olarak yapması gerekebiliyor.

 
Vodafone İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Vodafone İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?

Vodafone'da internet ayarları nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak eden kişiler için oldukça detaylı bir rehber hazırladık.

  • Android uygulama gizleme nasıl yapılır?

Android telefonda uygulama gizleme oldukça basittir. Nova Launcher uygulamasıyla veya Samsung telefonlarda Ana Ekran Ayarları altından Uygulamaları Gizle seçeneğiyle bunu yapabilirsiniz. Hatta uygulama açılışlarına şifre koyarak özel fotoğraf ve videolarınız dahil kişisel verilerinizi meraklı gözlerden koruyabilirsiniz.

Android Dosya Gizleme Nasıl Yapılır?
MOBİL

Android Dosya Gizleme Nasıl Yapılır?

Android dosya gizleme işlemi yapmak isteyen kullanıcılar hangi adımları uygulamalıdır? Bu yazıda akıllı telefon ya da tablette yer alan dosyaları nasıl gizleyebileceğinizi öğreneceksiniz.

 
Android'de Dosya, Fotoğraf ve Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır?
MOBİL

Android'de Dosya, Fotoğraf ve Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır?

Android cihazlarınız zaman zaman farklı kişilerin eline geçtiğinde size özel dosya, fotoğraf ve uygulamaların açılacağından dolayı tedirgin oluyorsanız artık olmanıza gerek yok.

 
Android'de Fotoğraflar Nasıl Gizlenir?
MOBİL

Android'de Fotoğraflar Nasıl Gizlenir?

Android telefonunuzda özel dosyalar saklıyor olabilirsiniz. Bunlar arasında kimsenin görmesini istemediğiniz fotoğraflarınız varsa bunları nasıl gizleyebileceğinizi anlattığımız makalemize göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Android Auto nasıl yüklenir?

Google tarafından geliştirilen, sürüş esnasında navigasyon, iletişim, müzik gibi ihtiyaç duyulan şeylerin daha güvenli bir şekilde kullanımına izin veren, kazaları azaltmak amacıyla tasarlanmış bir sistem olan Android Auto, uygulama olarak Google Play’de bulunuyor ancak Türkiye’de kullanımda değil. VPN uygulamasıyla veyahut APK dosyası indirilerek Android Auto yüklemesi gerçekleştirilebiliyor.

Android Auto, Kaç Farklı Arabada Kullanılıyor?
TEKNOLOJİ

Android Auto, Kaç Farklı Arabada Kullanılıyor?

Google'ın geliştirdiği ve Android uygulaması üzerinden arabanızda kontrol edebildiğiniz Android Auto'nun kaç tane arabada kullanıldığı ortaya çıktı.

 
Android APK Yükleme Nasıl Yapılır?
MOBİL

Android APK Yükleme Nasıl Yapılır?

Herhangi bir nedenden ötürü Android APK yükleme işlemini yapmak isteyebilirsiniz. Bu işlemi nasıl uygulayacağınızı bilmiyorsanız, hazırladığımız rehbere göz atabilirsiniz.

 
APK Nasıl İndirilir? APK Nasıl Kurulur?
NASIL YAPILIR

APK Nasıl İndirilir? APK Nasıl Kurulur?

APK nasıl kurulur sorusu, Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ya da tablet kullanan çok sayıda kişi tarafından soruluyor.

  • Android Javascript nasıl etkinleştirilir?

Google Chrome tarayıcıda javascript etkinleştirmek için Ayarlar’a gidip - Gelişmiş altında Site ayarlarına ve ardından JavaScript’e dokunuyorsunuz. JavaScript’i tüm siteler için etkinleştirebildiğiniz gibi belirttiğiniz siteler dışında çalışmasını da engelleyebilirsiniz.

  • Android Beam nedir, nasıl kullanılır?

Android Bean, telefonunuzu başka bir telefonla sırt sırta vererek içerik (video, fotoğraf, web sitesi, yol tarifi vs.) paylaşmanızı sağlayan bir özellik. İçerikleri bu şekilde paylaşmak için her iki cihazın da NFC özelliğine sahip olması, her iki cihazda da hem NFC hem de Android Beam özelliğinin etkin olması ve cihazların ekran ve kilitlelerinin açık olması gerekiyor. Telefonunuzda Bağlantılar altından NFC’yi ve Android Beam’i açtıktan sonra içerik paylaşmak için tek yapmanız gereken; paylaşacağınız içeriği uygulaması üzerinden seçip telefonunuzun arka tarafını diğer telefonun arkasına doğru çevirmek. Cihazlar bağlandığında uyarı sesi çıkıyor ve tek dokunuşla içeriği gönderiyorsunuz.

  • Android OS nasıl kapatılır?

  • Android OS arka plan verisi / mobil veri kullanımı nasıl azaltılır?

Android OS aşırı veri kullanımı (tüketimi) engellemek için Facebook uygulamasını devre dışı bırakmanız yeterli. Facebook uygulaması yerine Facebook Lite sürümü kullanmanız veya tarayıcı üzerinden Facebook’a girmeniz mobil veri tüketimini ciddi oranda düşürecektir. Ekstra önlem olarak; Mobil Veri Kullanımı altından kullanmadığınız uygulama ve servislerin arka plan veri kullanımını engelleyebilirsiniz. Datally, Samsung Max gibi uygulama ve servislerin internete erişimini ayarlayabildiğiniz ücretsiz uygulamaları da kullanabilirsiniz.

Android Cihazların Veri Kullanımını Azaltmak İçin 6 Basit Yol
NASIL YAPILIR

Android Cihazların Veri Kullanımını Azaltmak İçin 6 Basit Yol

4.5G hayatımıza gireli neredeyse 2 ay oldu ve hızlı internet hayatımıza ışık hızında girdi. İnternet hızının artması kotalara da yansıdı ve telefonların veri akışları tavan yapmaya başladı.

 
Mobil Veri Kullanımını Azaltmak için Kullanabileceğiniz En İyi 5 Android Uygulaması
LİSTELER

Mobil Veri Kullanımını Azaltmak için Kullanabileceğiniz En İyi 5 Android Uygulaması

İnternette gezinme, video izleme, sosyal medya hesaplarını kontrol etme derken mobil veri paketimizin büyük bir kısmını harcamış oluyoruz. Sınırsız bir mobil veri paketine sahipseniz şanslısınız, fakat daha düşük planlı bir pakete sahipseniz daha dikkatli olmanız gerekiyor.

 
Mobil İnternet Paketinizi Tasarruflu Kullanmanın 7 Yolu
MOBİL

Mobil İnternet Paketinizi Tasarruflu Kullanmanın 7 Yolu

4.5G’nin ülkemize gelmesiyle beraber operatörlerin de internet paketlerini yenileyeceklerini, çok daha fazla kotalı paketleri sunacaklarını düşünüyorduk ancak sunulan paketler dikkatsiz kullanımda hem çabuklukla bitebilecek düzeyde hem de oldukça pahalı.

  • Android uygulamadan nasıl para kazanılır?

  • Android uygulamadan para kazanmak nasıl oluyor?

Geliştirici, uygulamayı ücretli yapmışsa kazancının yüzde 30’u (bu değişebiliyor) Google’a gidiyor. Uygulama ücretsiz yayınlamışsa uygulama içi satın alımlar koyarak gelir elde edebilir ki bu durumda da Google, kazancın yüzde 30’unu alıyor. Geliştirici uygulamayı ücretsiz deneme sürümü olarak yayınlayabilir. Belli bir kullanımdan sonra kullanıcılardan ücret talep edebilir. Geliştirici, uygulamasını ücretsiz ancak reklamlı yayınlamış olabilir. Bu modelde geliştiriciye ödenen ücret, reklamın ne kadar görüntülendiğine bağlı değişiyor. Mobil uygulama geliştirenler için farklı kazanma modelleri bunlar.

  • Android kod nasıl yazılır?

Android telefon üzerinden kod yazma öğrenilebilir, en azından temel atılabilir. Udemy, Khan Academy, Mimo, Scode, Encode, Lightbot, Udacity ve daha birçok kod yazmayı öğreten, kod yazmanın temelini öğreten Android uygulamaları mevcut.

  • Android McAfee nasıl kaldırılır?

Android telefondan McAfee kaldırmanın yolu; Ayarlar - Konum ve Güvenlik - Cihaz Yöneticileri - McAfee Mobil Security seçimini kaldırmak ardından da uygulamalar arasından McAfee Mobile Security’i bulup Kaldır’a dokunmak. McAfee’nin önerdiği bu kaldırma yöntemi ne yazık ki LG G3 gibi McAfee’nin ön yüklü geldiği telefonlarda işe yaramıyor. LG cihazlar için root’suz Bloatware kaldırma yöntemlerinden biri mutlaka işinize yarayacaktır. Üst seviye kullanıcı değilseniz, devre dışı bırakmak tek çözüm.

Android Sistem Uygulamalarını Kaldırma
MOBİL

Android Sistem Uygulamalarını Kaldırma

Android Sistem Uygulamalarını Kaldırma - Kullanmakta olduğunuz akıllı telefonlar ve tabletler gündelik yaşantınızda ihtiyaç duymadığınız onlarca farklı gereksiz sistem uygulaması ile birlikte gelir.

 
Android'de Silinmeyen Uygulamaları Nasıl Kaldırabilirsiniz?
MOBİL

Android'de Silinmeyen Uygulamaları Nasıl Kaldırabilirsiniz?

Android akıllı telefon ve tabletlerimize yüklediğimiz bazı uygulamaların maalesef silinmeye izin vermemeler, zararlı özellikler barındırmaları veya sistem çakışmaları nedeniyle ortadan kaldırılamamaları pek çok kullanıcının sinirini bozuyor denilebilir.

 
Android'de Uygulamalar Nasıl Kaldırılır?
MOBİL

Android'de Uygulamalar Nasıl Kaldırılır?

Android cihazlarınızda yüklü uygulamalardan gereksiz olanları ya da artık kullanmadıklarınızı kaldırmak istiyorsanız ve bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, sizler için hazırladığımız rehber yazımıza göz atmanızda fayda var.

  • Android klavye nasıl değiştirilir?

  • En iyi Android klavye uygulamaları hangileri?

Android telefonunuzun klavyesinden memnun değilseniz, Gboard, Swiftkey gibi popüler klavye uygulamalarından birini kullanabilirsiniz. Klavye uygulamasını indirdikten sonra dil ve giriş ayarlarından yeni klavyeyi açmanız, ardından giriş metodlarından yeni klavyeyi seçmeniz yeterli.

Android için En İyi Klavye Uygulaması Hangisi?
MOBİL

Android için En İyi Klavye Uygulaması Hangisi?

Pek çok Android telefon ve tablet sahibinin önem vermediği ama bence en akıllı cihaz kullanımında en önemli konulardan bir tanesi olan klavyeler hakkında genel olarak bilgi vermek ve daha efektik klavye kullanımı sağlayabileceğiniz en iyi Android klavye uygulamaları listesini hazırlamak istedim.

 
Android İçin En İyi 10 Alternatif Klavye Uygulaması
MOBİL

Android İçin En İyi 10 Alternatif Klavye Uygulaması

Bildiğiniz gibi Android cihazların en önemli özelliklerinden bir tanesi bir hayli kişiselleştirilebilir ve özelleştirilebilir olmaları.

 
Android'de Otomatik Metin Düzeltme Nasıl Kapatılır?
MOBİL

Android'de Otomatik Metin Düzeltme Nasıl Kapatılır?

Android işletim sistemli akıllı telefonlarınızda mesaj yazarken, alakasız kelime önerileri yüzünden sürekli yanlış kelimeler yazmaktan şikayetçiyseniz, bu özelliği nasıl devre dışı bırakabileceğinizi sizler için anlatıyoruz.

  • Android telefon veri aktarma nasıl yapılır?

  • Eski telefondan yeni telefona veri aktarma nasıl yapılır?

Üreticilerin kendi sundukları veri aktarma uygulamalarıyla (LG Backup, Smart Switch Mobile, Xperia Transfer, OnePlus Switch gibi), üretici bağımsız veri aktarma uygulamalarıyla (CLONEit, Wondershare MobileTrans, ApowerTrans gibi) çok rahat bir şekilde eski telefonunuzdan yeni telefonunuza rehber, sms, fotoğraf ve videolar, belge aktarması yapabilirsiniz. Android telefondan iPhone'a geçtiyseniz, Move to iOS uygulamasıyla veri aktarımını hızlıca yapabilirsiniz. WhatsApp gibi özel uygulamaların kendi yedekleme seçeneklerini kullanmalısınız.

Tüm Verilerinizi Yeni Android Telefonunuza Kolayca Nasıl Aktarırsınız?
NASIL YAPILIR

Tüm Verilerinizi Yeni Android Telefonunuza Kolayca Nasıl Aktarırsınız?

Yeni bir telefon aldığınızda, eski telefonunuzdaki verilerinizin akıbeti konusunda endişelenebilirsiniz. Yeni bir cihaz kullanmanın heyecanını yaşarken, tüm verilerinizi nasıl yedekleyeceğinizi düşünüyorsanız haklısınız.

 
MobileTrans ile Akıllı Telefon Verilerinizi Transfer Etmek Çok Kolay
MOBİL

MobileTrans ile Akıllı Telefon Verilerinizi Transfer Etmek Çok Kolay

Mevcut olandan farklı işletim sistemine sahip olan bir akıllı telefona geçmeyi planlayan kullanıcılar için cihazlarında bulunan verileri yeni cihaza transfer etmek zaman zaman problem olabiliyor.

 
iPhone'dan Android'e Geçiş Nasıl Yapılır?
MOBİL

iPhone'dan Android'e Geçiş Nasıl Yapılır?

iPhone'dan Android'e Geçiş Nasıl Yapılır? - Özellikle tecrübesiz kullanıcılar için iOS'ten Android'e Geçiş oldukça sancılı bir süreç haline gelebilir.

  • Android telefon kodları, gizli kodlar nelerdir?

Android telefonunuzun arama uygulamasında belli tuşlara basarak telefonunuzu testlerden geçirebilir, bilinmeyen ayarlara ve bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. İleri düzey kullanıcı değilseniz, gizli kodları kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Android Gizli Kodlar (Tüm Liste)
YAZILIM

Android Gizli Kodlar (Tüm Liste)

Android Gizli Kodlar - Android kullanıcıları kullanacakları çeşitli USSD Protokolleri ile birlikte numara çevirme ekranından bazı gizli özelliklere erişebilir.

 
Android Hakkında Bilmediğiniz 13 İpucu
MOBİL

Android Hakkında Bilmediğiniz 13 İpucu

Yüzlerce özelliğe sahip olan Android'in tüm özelliklerini keşfetmemiş olan kullanıcılarımız için hazırladığımız bu yazımızda siz takipçilerimize hem yararlı hem de Android mobil cihazlarınız üzerinde yaptığınız işlemleri kolaylaştıracak pek çok ipucu vereceğiz.

 
Her Android Kullanıcısının Bilmesi Gereken 3 Play Store İpucu
NASIL YAPILIR

Her Android Kullanıcısının Bilmesi Gereken 3 Play Store İpucu

Android cihazlarınıza yeni bir şey yüklemek istediğinizde, Play Store üzerinden oyunlar, uygulamalar, filmler, kitaplar ve daha fazlasını bulabiliyorsunuz.

  • Android telefon veri kurtarma nasıl yapılır?

  • Android telefondan silinen verileri geri getirmenin yolu nedir?

Genellikle yedek almayan kullanıcıların yönelttiği sorulardan biridir. 7-Data, iSkysoft Android Data Recovery, Dr.Fone gibi Android için veri kurtarma programlarından birisiyle yedek almamış olsanız dahi silinen resim, rehber, mesaj, numara ve diğer önemli verilerinizi kurtarabilirsiniz.

Android Cihazlarınızdan Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?
NASIL YAPILIR

Android Cihazlarınızdan Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?

Android telefonlar en çok kullanılan işletim sistemleri arasında yer alırken, kimi zaman birkaç hata nedeniyle ya da kendiliğinden fotoğraflar silinebiliyor.

 
Android Cihazlarınızda Silinen ve Kaybolan Dosyalarınızı iSkysoft Android Data Recovery ile Geri Getirin
MOBİL

Android Cihazlarınızda Silinen ve Kaybolan Dosyalarınızı iSkysoft Android Data Recovery ile Geri Getirin

Hayatımızın önemli parçalarından bir tanesi olmayı başaran akıllı telefon ve tabletler, içlerinde taşıdıkları bilgiler sayesinde aslında düşündüğünüzden çok daha önemli olabiliyor.

 
Android'de Silinen Dosyaları Geri Getirme
NASIL YAPILIR

Android'de Silinen Dosyaları Geri Getirme

Android telefonunuzda bir sorun yaşayıp dosyalarınızı kaybettiyseniz, 7-Data Recovery uygulaması imdadınıza koşuyor. Silinen dosyalarınızı kurtarmak için doğru adrese geldiniz.

  • Android telefon mesaj, arama (çağrı) engelleme nasıl yapılır?

  • İstenmeyen mesajlar (SMS’ler) ve aramalar nasıl engellenir?

Hiç tanımadığımız, numaramızı nereden aldığını/bulduğunu sorguladığımız kişi ya da kurumlardan aldığımız kısa mesajları (SMS’leri) engellemek için izleyeceğimiz birkaç basit yol var. Kısa mesajların sonunda "SMS almak istemiyorsanız Red veya İptal yazıp şu numaraya sms gönderin" gibi bir ifade yer alır. Geri cevap vermenize hiç gerek yok. Mesajlar - Ayarlar - Mesajları Engelle bölümünden SMS gönderenin numara veya numaralarını girerek, SMS gönderenin numarası yoksa Mesajları Engelle altındaki İfadeleri Engelleme bölümünden B koduyla başlayan kodu girerek (Her kısa mesajın sonunda yazar) engelleme yapabilirsiniz. Diğer bir seçenek de E-Devlet. T.C. Ticaret Bakanlığı Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemi sayfasından https://tiss.gtb.gov.tr/ istenilen bilgileri girerek şikayetinizi belirtebilirsiniz.

İstenmeyen Numaralara Son: En İyi Arama ve SMS Engelleme Uygulamaları
MOBİL

İstenmeyen Numaralara Son: En İyi Arama ve SMS Engelleme Uygulamaları

Arama ve SMS engelleme uygulamaları, kullanıcıların istenmeyen numaralar tarafından rahatsız edilmemesini sağlar. Böylece telefon kullanım deneyimi doğrudan olumlu yönde etkilenir.

 
Android Telefonlarda İstenmeyen Aramaları ve Mesajları Engelleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Android Telefonlarda İstenmeyen Aramaları ve Mesajları Engelleme Nasıl Yapılır?

Android telefonlarda istenmeyen birçok çağrı bulunuyor. Bu neden insanlar bu durumdan çok şikayetçi. Öyle ki bir süre sonra insanlar telefon kullanmak bile istemiyor.

 
Reklam SMS'leri Nasıl Engellenir?
NASIL YAPILIR

Reklam SMS'leri Nasıl Engellenir?

Çeşitli firmalar tarafından müşterisi olmadığınız halde yerli yersiz cep telefonunuza gelen reklam sms’leri 6563 sayılı e-ticaretin düzenlemesine ilişkin kanun kapsamında son bulacak.

  • Android telefon fiyatları ne kadar?

  • Android telefon tavsiyesi/önerisi alabilir miyim?

  • Android telefon karşılaştırma nasıl yapılır?

  • Android telefon ikinci el fiyatları ne kadar?

  • Android telefon almak istiyorum, önerileriniz nedir?

Sıfır veya ikinci el ve Android telefon satın almak isteyenlerin tercih ettiği e-ticaret siteleri arasında Hepsiburada, n11, Amazon geliyor. Android telefon karşılaştırması yapılabilen sitelerin başında da Epey, Akakçe geliyor. Android telefon fiyat karşılaştırması yapılabilen en iyi site / uygulama da Cimri diyebilirim.

 

  • Android telefon için gerekli uygulamalar hangileri?

Bizce her Android telefonda bulunması gereken uygulamalar; Google Photos, Snapseed, Evernote, LastPass, Spotify, Google News, Zedge, Twitter ve Netflix. Düşük donanımlı Android telefon kullanıcılarına da uygulamaların Lite versiyonlarını kullanmalarını öneririz.

Android Telefonlarınız İçin En Gerekli Uygulamalar
YAZILIM

Android Telefonlarınız İçin En Gerekli Uygulamalar

Günümüzde akıllı telefon yada tableti bulunmayan sayısı neredeyse yok denecek kadar az. Bu nedenle mobil cihazların hayatımızdaki yeri çok büyük ve gittikçe büyümeye devam ediyor.

 
Hayatınızı Kolaylaştıracak 10 Android Uygulaması
LİSTELER

Hayatınızı Kolaylaştıracak 10 Android Uygulaması

Akıllı telefonlar hayatımızın her alanında bizlere yardımcı oluyor. Aklımıza ne gelse, akıllı telefonlarımız aracılığıyla yapabiliyoruz. Geliştiriciler durmadan insanların ihtiyaç duyabileceği uygulamaları yapmaya çalışıyor.

 
Android Telefonlara Mutlaka Kurulması Gereken 20 Uygulama
YAZILIM

Android Telefonlara Mutlaka Kurulması Gereken 20 Uygulama

Windows 10 Performansı için gereken uygulamalar makalemize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Android işletim sistemi hakkında en çok sorulan soruların, Android telefon kullanıcılarının en sık sorduğu soruların cevaplarını kısaca sizlerle paylaştık. Android hakkında merak ettiğiniz veya Android telefonunuzda yaşadığınız bir soruna ilişkin sorununuz varsa yorum bölümünden sorunuzu bizlere yöneltebilirsiniz.

Android Hakkında Bilmediğiniz 13 İpucu
MOBİL

Android Hakkında Bilmediğiniz 13 İpucu

Yüzlerce özelliğe sahip olan Android'in tüm özelliklerini keşfetmemiş olan kullanıcılarımız için hazırladığımız bu yazımızda siz takipçilerimize hem yararlı hem de Android mobil cihazlarınız üzerinde yaptığınız işlemleri kolaylaştıracak pek çok ipucu vereceğiz.

 
Android Hakkında Aklınızı Başınızdan Alacak 5 Gerçek
TEKNOLOJİ

Android Hakkında Aklınızı Başınızdan Alacak 5 Gerçek

Etrafınıza baktığınızda dünyanın yarısından çoğunun kullandığı bir işletim sisteminin “artık gizlisi saklısı kalmamıştır” diye düşünebilirsiniz.

 
İlk Kez Android Telefon Alanların Dikkat Etmesi Gereken 9 Önemli Husus
NASIL YAPILIR

İlk Kez Android Telefon Alanların Dikkat Etmesi Gereken 9 Önemli Husus

Akıllı telefon almak kolay değil. Cebinize yeterli parayı koymak yetmiyor. Nasıl bir telefon alacağınız ve bu telefonla neler yapmak istediğinizi bilmeniz de çok önemli.

YORUMLAR