Android Lollipop 5.0 ile Gelen Gizli Flappy Bird Oyunu Nasıl Oynanır?

Google'ın Android kullanıcıları için hazırlamış olduğu gizli Flappy Bird benzeri oyuna Android Lollippop 5.0 içerisinde nasıl gireceğinizi öğrenmek istiyorsanız mutlaka yazımıza göz atın.

Android Lollipop 5.0 ile Gelen Gizli Flappy Bird Oyunu Nasıl Oynanır?

Her Android işletim sistemi sürümü yenilendiğinde Google kullanıcılarının bularak eğlenebilmesi için küçük sürprizler eklemeyi seviyor. Geçtiğimiz günlerde resmen tanıştığımız Android Lollipop 5.0 içerisinde de bu tür bir mini oyun bulunuyor. Geliştirme döneminde de sizlere aktardığımız gibi oyun Android Lollipop 5.0 ile geldi. Peki nasıl girilir? Nasıl Oynanır?

2014 yılı içerisinde bir anda patlayarak geliştiricisine onbinlerce dolar kazandıran, milyonlarca oyuncuyuda sinir krizine sokmayı başaran Flappy Bird, şimdi de Google tarafından taklit edilmiş. Yeşil Android ikonu ile zıplaya zıplaya Android Lollipop şekerlerinin arasından geçmeye ve en yüksek puanı yapmaya hazır mısınız?

Hemen oyuna nasıl gireceğinizi adım adım ve görseller yardımıyla anlatayım. Tabi öncelikle telefonunuzda Android Lollipop 5.0 işletim sistemi yüklü olması gerekiyor. Nexus 4'ler dahil şu an tüm Nexus cihazlara gelen güncellemeyi yaptıysanız oyuna da girebilirsiniz.

İlk olarak telefonunuzun menüsünden yada bildirim çucuğundan ''Ayarlar'' bölümüne girmelisiniz. Ayarlar'a girdikten sonra aşağıdaki görseldeki adımları takip etmeniz gerekiyor.

Görseldeki 2 farklı ekrandan soldaki ekran Ayarlar menüsünü gösteriyor. Bu sayfada en alta inerek pembe kutu ile etrafı çizili ''Telefon Hakkında'' bölümüne giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra ise sağdaki ekranla karşılaşıyorsunuz. Burada da oyuna girmek için yapmanız gereken işlem yine pembe çerçeve içine alınmış ''Android Sürümü 5.0'' bölümümün üzerine seri olarak 4 kere dokunmak. Sürüm bilgisi üzerine 4 kere dokunduğunuz zaman karşınıza ufak bir yuvarlak çıkıveriyor. Bu yuvarlak aslında Lollipop'un küçük hali. Üzerine bir kaç kere dokunduğunuz zaman büyütüp üzerindeki Lollipop yazısını görebilirsiniz.

İşte karşımızda Android'in yeni Lollipop'u. Ufak yuvarlağa bir kaç kere dokunarak bu hale getirdikten sonra oyuna girmek için yapmanız gereken son bir hamle var. O da bu Lollipop üzerine 2 - 3 saniye boyunca parmağınızı basılı tutmak. Bu işlemi de yaptıktan sonra oyuna giriş otomatik olarak gerçekleşiyor.

İşte oyundayız. Yapı olarak Flappy Bird ile tamamen aynı olan Lollipop Bird(ben uydurdum), görsel olarak daha zengin ve şık duruyor. Bu oyundaki amacınız da Flappy Bird gibi yüksek puan elde etmek. Her geçtiğiniz şeker arasından sonra 1 puan kazanıyorsunuz. Çok fazla uğraşmadığım için yüksek puanlarda nelerle karşılaşabiliriz bilmiyorum ama Flappy Bird'deki başarımın dillere destan olduğunu söyleyebilirim. Rekorum da yanlış hatırlamıyorsam 372. Eğer daha fazlasını yapan olursa yazımıza yorum olarak gönderebilir yada sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizlerle paylaşabilir. Yeni bir yarışa hazırım!

Eğer sahip olduğunuz cihaza Android Lollipop 5.0 güncellemesi gelmediyse üzülmenize gerek yok çünkü piyasada bulunan akıllı telefonların birçoğunda henüz Lollipop bulunmuyor. Bu nedenle oyunu merak ettiyseniz ve illa da oynamak isterseniz LG Nexus telefon yada tablet sahipleri arkadaşlarınızdan rica edebilirsiniz. Android Lollipop 5.0 ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruları yine yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

 Android 5.0 Lollipop Hangi Cihazlara Gelecek?

YORUMLAR