Android Market'in Yerini Alan Google Play'deki Yenilikler

Google, bugün itibariyle Android Market'e veda ederek yoluna Google Play ile devam etmeye başladı. Google Play uygulamaları bulutta depolayarak Android cihazlar arasından senkronize ediyor.

Android Market'in Yerini Alan Google Play'deki Yenilikler

Google, bugün itibariyle Android Market'e veda ederek yoluna Google Play ile devam etmeye başladı. Google'ın yeni bir isim, yeni bir bakış açısı ve yeni bir tasarımla attığı adım Android Market'te aradığını bulamaması olarak yorumlansa da, Google servislerindeki değişim bir süredir devam etmekteydi. Kısacası Google, yeni stratejisi gereği çevrimiçi servislerini tek tip tasarım anlayışıyla bir bütün haline getirerek markasını daha çok ön plana çıkarmaya Google Play ile devam ediyor.

Türk kullanıcılar açısından sıradan bir isim ve logo değişikliği gibi yorumlanabilecek Google Play, aslında Android Market'ten çok daha fazlasını içeriyor. Google Music, Google eBookstore, Google Movies bundan sonra Google Play platformunun birer parçası ve isimleri Play Music, Play eBookstore ve Play Movies olarak değişecek. Bulutta depolanacak uygulama, müzik, film e-kitap gibi içerikler Android cihazlar arasında senkronize edilirken servisin web arayüzü sayesinde bilgisayarlardan da ulaşılabilir olacak.

Bahsedilen servisler Türkiye'ye açık olmadığı için Google Play bizim için yeni Android Market olarak yorumlandı. Ancak bahsettiğimiz Google servislerinin aktif olarak kullanıldığı ülkelerde Android cihaz sahibi olmayanlar da Google Play'in çevrimiçi hizmetlerinden yararlanabilecekler. Google Play'in Türk kullanıcıların dikkatini çekecek en önemli yeniliği senkronizasyon desteği. Google hesabınıza giriş yaparak Google Play üzerinden uygulama veya oyun indirdiğinizde tüm Android cihazlarınız arasında senkronizasyon sağlanacak. Böylece para verip aldığınız bir uygulamayı sırf cihazınız değişti diye tekrar satın almanız gerekmeyecek.

Son dönemde Google servislerinde yapılan her güncelleme de vurgulanan Google+ desteği Google Play tanıtımında yine karşımıza çıktı. Google+ entegrasyonu sayesinde Google Play kullanıcıları dinledikleri müzikleri, izledikleri filmleri, okudukları kitapları, dinledikleri müzikleri ve kullandıkları uygulamaları profillerinde tek tıkla paylaşabilecekler. Servisle ilgili yenilik ve haberleri Google Play'in Google+ sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

YORUMLAR