Android Mesaj Yedekleme ve Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

Mesajlarınızı yeni telefonunuza bu yöntemi kullanarak aktarabilirsiniz

Android Mesaj Yedekleme ve Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

Merhaba sevgili Tamindir takipçileri. Gün geçtikçe teknoloji de gelişiyor ve karşımıza birçok yeni Android cihaz çıkıyor. Eğer siz de benim gibi zamana meydan okuyan Android telefonunuzda ilginç arızalarla karşılaşmaya başladıysanız Android cihazınızı değiştirmeniz ve yeni bir cihaza geçiş yapmanız kaçınılmaz oluyor. İşte bu nedenden ötürü Android cihazlarınızın dahili belleklerinde kayıtlı mesajları (SMS) yedeklemeniz ve yeni Android cihazınıza transfer etmeniz gerekebiliyor. Bu yazımızda da Android cihazınız üzerinde SMS yedekleme veya mesaj yedekleme işlemini nasıl gerçekleştirebileceğinizi resimli olarak anlatacağız. Android mesaj yedekleme işlemine başlamadan önce rehberinizi nasıl yedekleyeceğinizi ve yeni telefonunuza aktaracağınızı bu yazımızdan öğrenebilirsiniz:

Android Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır

Android mesaj yedekleme ve geri yükleme işlemleri için SMS Backup & Restore adlı ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Android uygulamasından yararlanacağız. Bu uygulama SMS ve MMS mesajlarınızı hafıza kartınıza yedekleyebiliyor. SMS Backup & Restore uygulamasını Android telefonunuza indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz: 

Uygulamayı indirdikten sonra uygulamayı başlatın ve ana ekrana geldiğinizde mesajlarınızı yedeklemek içine "Yedekle" tuşuna dokunun:

Karşınıza gelen pencerede size hangi mesaj türlerini yedekleyeceğiniz soruluyor ve mesaj yedekleme dosyasının adını belirlemenize imkan veriliyor. Seçimlerinizi yaptıktan sonra "Tamam" tuşuna dokunun ve bir sonraki adıma geçin:

Bir sonraki pencereyi "Evet" tuşuna dokunarak geçebilirsiniz:

Bu adımdan sonra yedekleme işlemi başlayacaktır. Bu işlem kısa süren bir süreç:

Yedekleme işlemi bittiğinde mesajlarınız XML formatında hafıza kartınızda depolanacak. Bu yedekleme dosyalarına external_sd/SMSBackupRestore klasörü altından erişebilirsiniz:

Yedeklediğiniz mesajlarınızı yeni telefonunuza yüklemek için yine SMS Backup & Restore uygulamasından faydalanacaksınız. Uygulamayı yeni telefonunuza da indirin ve çalıştırın. Sonrasında ana ekrandaki "Geri Yükle"tuşuna dokunarak bir üstteki resimde nerede depolandığını tarif ettiğimiz XML formatlı yedekleme dosyanızı seçin.

Artık mesajlarınızı yeni telefonunuza transfer etme işlemi başlayacaktır. Umarız yazımız size yardımcı olmuştur. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

Android Üzerinde Birden Fazla Google veya Gmail Hesabı Nasıl Yönetilir?

YORUMLAR