Android N'in Yapıp iOS 9'un Yapamadığı 4 Şey

Google I/O 2016 etkinliğinde tanıtılan Android N'in özelliklerine değinirken iOS 9 ile karşılaştırmasını yapıyoruz.

Erkan Calp -

Google, geçtiğimiz haftaki I/O 2016 etkinliğinde Android işletim sisteminin yeni sürümü Android N’e getirilen yeniliklerden, yapılan iyileştirmelerden bahsetmişti. Hem güvenlik hem hız hem de kullanılabilirlik olarak şimdiye kadarki en iyi Android sürümü olacağı belli olan Android N ile gelen yenilikleri bir araya getirelim dedik ve hazır yeniliklerinden bahsetmişken iOS 9 ile karşılaştırmasını yapmayı da ihmal etmedik.

Geçtiğimiz hafta tanıtılan Android N (henüz ismi belli olmadı ve biz kullanıcılar belirleyecekmişiz ismini bildiğiniz üzere) aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırmanızı sağlayan bölünmüş ekran görünümü, bulunduğunuz uygulamadan ayrılmadan doğrudan bildirimden yanıtlama, telefonun kullanılmadığını anlayıp güç tüketimini önemli ölçüde azaltacak pil koruma özelliği Doze on the Go, Vulkan adını taşıyan çapraz platform 3D grafik API’si ile oyunlarda daha etkili grafikler, emoji çılgınları için 72 yeni emoji, mobil sanal gerçeklik platformu Daydream ve daha nice yenilikle geliyor. Daha kararlı çalışacağı söylenen hatta yeni yayınlanan üçüncü geliştirici önizleme sürümünün (Nexus veya Android One platformuna dahil General Mobile cihazlar için OTA güncellemesi olarak indirilebiliyor) olan beta kalitesinde olduğu söylenen Android N’in sunduğu iOS kullanıcılarının an itibariyle göremediği 4 özellik te var. Bunları listelememiz gerekirse;

Google I/O 2016 Etkinliğinde Öne Çıkanlar

iOS'ta Olmayan Yeni Android N Özellikleri:

Android N ile Gelen iOS'ta Var Olan Özellikler:

Tabii ki bir de Android N ile gelen iOS’ta hali hazırda kullanılabilir olan özellikler var. Yeri gelmişken onlardan da bahsetmeden olmaz:

Android N Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Benzer İçerikler

YORUMLAR