Android Pie 9.0 Özellikleri (Yenilikler Harika!)

Android Pie 9.0 özellikleri bugün yapılan resmi açıklamayla birlikte tüm detaylarıyla ortaya çıktı. Android Pie özellikleri hakkında bilgi almak için yazımıza bakabilirsiniz.

Erkan Calp -

Yeni Android sürümü Android Pie 9.0 özellikleri Google etkinliğinde gösterildi. Bu blog yazımızda Android Pie ile gelen yeniliklere göz atacağız ve Android P 9.0 alacak cihazlardan (ilk akıllı telefon modelleri) kısaca bahsedeceğiz. Android Pie 9.0 indirmek isteyenler için de linki paylaştık.

Android Pie 9.0 ile Gelen Yenilikler:

Google’ın şimdiye kadarki en basit ve en akıllı mobil işletim sistemi Android Pie, Google I/O 2018 etkinliğinde tanıtıldı. Yeni Android sürümü Android P 9.0 ile bambaşka bir deneyim bizleri bekliyor. Olabildiğince basitleştirilmiş ve yapay zekadan güç alan farklı bir Android sürümü karşımızda.

Android’in klasik üç butonu yerine sadece Ana Ekran (Home) butonundan gerçekleştirilen hareketler (gesture), pil gücünü sadece en çok kullandığımız uygulama ve servisler için önceliklendirerek pil tüketimini önemli ölçüde azaltan Adaptive Battery özelliği, kullanıcının parlaklık seviyesini ayarını öğrenen Adaptive Brightness, uygulama çekmecesinde öneriler sunan App Actions ve daha spesifik biçimi diyebileceğim Slices, uygulamaların kullanım sürelerini ölçen Dashboard, uygulamalara süre sınırı koymamıza izin veren App Timer, biyometrik güvenlik yöntemlerini geçici süreliğine devre dışı bırakmak istediğimizde kullanabileceğimiz Lockdown Mode, ekranı siyah beyaz yaparak gece artık telefonu bırakmamız gerektiğini hatırlatan Wind Down Mode, Android Pie 9.0 ile gelen yeniliklerden sadece birkaçı diyebilirim. Şimdi dilerseniz Android Pie 9.0 özelliklerine detaylıca bakalım:

Android Pie 9.0 Özellikleri:

Android Pie 9.0 yüklediğimizde çoğumuzun ilk dikkatini çekecek şey yeni gezinme deneyimi olacaktır. Android’in klasik Ana Ekran, Geri ve Donanım tuş düzeni Android P ile birlikte yerini tek bir Ana Ekran tuşuna bırakıyor. Çalışan uygulamalara ulaşma ve uygulamalar arasında gezinme, yüklü uygulamaları görme, ana ekrana dönme gibi şeyler basit kaydırma, sürükleme hareketiyle yapılıyor. Bu değişiklikler özellikle büyük ekranlı telefonlarda kullanım deneyimini iyileştirecektir. Ana ekran tuşunun yerini alan minik kalın çizgi ile Home tuşunun yer almadığı yeni iPhone X’un sunduğu deneyim Android telefonlara taşınmış oluyor.

Yazılım

Android P'nin İsmi Belli Oldu! İşte Yeni Android

Mobil

Nokia, Android P Güncelleme Tarihini Verdi

Mobil

Android P'nin İlk Önizlemesi Geliyor

Benzer İçerikler

YORUMLAR