Android Uygulamalarını Bilgisayarda Çalıştırma

Android uygulamalarını bilgisayarda çalıştırma işlemi nasıl yapılır? İşte PC üzerinden mobil uygulamaları kullanabilmeniz için uygulamanız gereken adımlar!

Android uygulamalarını bilgisayarda çalıştırma işlemini gerçekleştirmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Bu soruyu merak eden PC kullanıcıları için oldukça detaylı bir rehber hazırladık.

Android işletim sisteminin dünya çapında milyonlarca kullanıcının mobil cihazında yüklü olması ve bu işletim sistemi için geliştirilen uygulamaların sayısının milyarları aşması beraberinde farklı ihtiyaçları da getiriyor.

Android Cihazlarınızı Bilgisayarda Mikrofon Olarak Kullanma
MOBİL

Android Cihazlarınızı Bilgisayarda Mikrofon Olarak Kullanma

Eğer bilgisayarınız üzerinde zaman zaman ya da sürekli mikrofon kullanma ihtiyacınız varsa Android mobil cihazlarınızı mikrofon olarak kullanabilirsiniz.

Kimimiz sürekli kullandığımız anlık mesajlaşma işlemlerini evimizde ya da ofisimizde bilgisayarımızın klavyesini kullanarak daha hızlı ve daha rahat bir şekilde gerçekleştirmeyi isteriz, kimimiz de oynadığımız Android oyunlarını daha büyük ekranda ve daha akıcı bir şekilde oynamak isteriz.

Söz konusu nedenlerden ötürü Android uygulamalarını bilgisayarda çalıştırma ihtiyacı doğmaktadır. Bu ihtiyacı giderebilmek için geliştirilen sınırlı sayıdaki alternatiflerden biri olan BlueStacks birçok Android uygulamasını bilgisayarımızda çalıştırmamıza imkân tanıyor.

BlueStacks Nedir?

Uzun yıllar önce kullanıcıların kullanımına sunulan BlueStacks, bir emülatör programı. Günümüzde dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan program sayesinde Android işletim sistemine sahip olan cihazlar için geliştirilen oyunları ve uygulamaları bilgisayarınızda çalıştırabilirsiniz.

BlueStacks 5 Sistem Gereksinimleri Neler?

  • İşletim Sistemi: Microsoft Windows 10 (sürüm 1903 veya üzeri) / Windows 11
  • İşlemci: Intel veya AMD
  • RAM: 4 GB
  • Depolama Alanı: 5 GB kullanılabilir alan

Popüler emülatör programını sorunsuz bir şekilde kullanabilmek için bilgisayarınızın bazı gereksinimleri karşılaması gerekiyor. Dolayısıyla programı indirmeden önce programın sistem gereksinimlerine göz atmanız büyük bir öneme sahip.

Emülatörü herhangi bir problem olmadan açabilmeniz ve kullanabilmeniz için bilgisayarınızın Windows 10 (sürüm 1903 veya üzeri) ya da Windows 11 işletim sistemine sahip olmanız gerekiyor. Intel veya AMD işlemciye ihtiyaç duyan program, en az 4 GB RAM istiyor.

Depolama alanı tarafında 5 GB kullanılabilir alana ihtiyaç duyuluyor. Depolama alanınızda beş GB boş alan yoksa bilgisayarınızda yüklü olan bazı programları ya da video oyunlarını silebilirsiniz. Yeterli kullanabilir alana sahip olduktan sonra kurulum işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

BlueStacks ile Android Uygulamalarını Bilgisayarda Çalıştırma Adımları

  • BlueStacks programını indirin ve kurun.
  • Programı açın.
  • "Uygulama Merkezi" kategorisine girin.
  • İndirmek istediğiniz uygulamayı bulun.
  • Uygulamanın üzerine tıklayın.
  • "Yükle" butonuna basın.
  • "Uygulamalarım" bölümüne girin.
  • Yüklenen uygulamanın üzerine tıklayın.

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletler için geliştirilen mobil uygulamaları bilgisayarınızda kullanabilmenin bir yöntemi mevcut. Bu yöntem sayesinde PC üzerinden uygulamaları çok kolay ve hızlı bir şekilde açabilir ve kullanabilirsiniz.

Mobil uygulamaları PC üzerinden kullanabilmek için BlueStacks isimli emülatör programına ihtiyacınız var. Bu nedenden dolayı dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan emülatör programını indirmeniz ve yüklemeniz gerekiyor.

Programı indirmek için aşağıda yer alan "İndir" butonuna tıklayabilirsiniz. Bu işlemi yapmanız halinde yeni bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden tekrar "İndir" butonuna basın. İndirme işlemi otomatik olarak başlayacak. Program, bilgisayarınıza indikten sonra kurulum aşamasına geçin.

Kurulumu sorunsuz bir şekilde tamamladıktan sonra masaüstünde konumlanan programın simgesine çift tıklayın. Eğer programın simgesini masaüstünde görünmüyorsa yazılımı kurduğunuz dizini açın ve ardından çalıştırın. Programı açtıktan sonra karşınıza bir pencere çıkacak.

Program penceresinin üst kısmında çeşitli sekmeler göreceksiniz. Bu sekmeler arasından "Uygulama Merkezi" bölümüne girmeniz gerekiyor. Açtığınız bölümde oyunlar ve uygulamalar listesini göreceksiniz. İndirmek istediğiniz uygulamayı bulun ve üzerine tıklayın.

Söz konusu işlemi yapmanız durumunda uygulamanın sayfası açılacak. Açılan sayfa üzerinden "Yükle" butonuna basın. Bu işlemi yaptığınız takdirde indirme işlemi başlayacak. İndirilen uygulama, kısa süre içerisinde otomatik olarak yüklenecek. Bu işlemlerin süresi, internet bağlantısına ve bilgisayara göre değişiklik gösterebilir.

Yüklediğiniz uygulamaya erişebilmek için "Uygulamalarım" bölümüne girin. Bu bölümde yüklediğiniz uygulamayı görebilirsiniz. Uygulamanın üzerine tıkladığınız takdirde açabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu yazıda dünya çapında çok fazla sayıda kişi tarafından kullanılan popüler emülatör programının ne işe yaradığını sistem gereksinimlerini ve nasıl kullanıldığını açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR