Android Cihazlarda Kişilere Emoji Ekleme Nasıl Yapılır?

Android işletim sistemine sahip telefonlarda kişilere emoji ekleme yapılabilmesi için uygulanabilecek iki farklı yöntem bulunuyor. İşte yapılması gerekenler!

Android cihazlarda kişilere emoji ekleme işlemi nasıl yapılır? Bu işlemi gerçekleştirebilmek için birden fazla yöntem mevcut. Bu yöntemlerden birini uygulayarak emoji ekleyebilmeniz mümkün. Hazırladığımız yazıda söz konusu işlemin nasıl yapılacağını açıkladık.

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlarda rehbere kişi kaydederken bazı kullanıcılar emoji eklemek isteyebiliyor. Mobil cihazlar, bu işlemin yapılabilmesine imkân tanıyor. Üstelik bu işlemi çok hızlı ve pratik şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Rehber bölümünde kişi eklerken emoji ekleyebilmek için akıllı telefona root işlemi uygulamanıza gerek yok. İki farklı yöntemden bir tanesini tercih ederek kişilerin isim kısmına çeşitli emojiler ekleyebilirsiniz. Dilerseniz yöntemlerimize bir göz atalım.

Android'de Kişilere Emoji Ekleme Yöntemleri

  • Klavye uygulaması kullanma
  • Kopyala-yapıştır yöntemi

Yukarıda rehberde herhangi bir kişinin isim kısmına emojiler ekleyebilmenize olanak tanıyan yöntemler bulunuyor. Listede yer alan yöntemlerin detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca en popüler emojilerin anlamı isimli yazımıza göz atarak emojiler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Klavye Uygulaması Kullanma

Günümüzde mobil cihazlar için geliştirilen çok sayıda klavye uygulaması bulunuyor. Bu uygulamalar kullanıcıların daha rahat yazı yazabilmesinin yanı sıra emoji, GIF ve kelime tahmini gibi çeşitli özellikler sunuyor. Tüm bu özellikler, kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyor.

Akıllı telefonunuzda kullanabileceğiniz en başarılı hizmetlerin hangileri olduğunu merak ediyorsanız en iyi klavye uygulamaları listesini inceleyebilirsiniz. Listede yer alan hizmetlerden hoşunuza giden bir uygulamayı cihazınıza indirip yükleyebilirsiniz.

Klavye uygulamasını yükledikten sonra rehber sayfasını görüntüleyin. Rehberde yeni kişi kaydederken ya da var olan kişiyi düzenlerken, yeni yüklediğimiz klavyenin alt kısmındaki gülen surat butonuna basın. Bu adımı uyguladığınız takdirde emojilerin yer aldığı bir pencere göreceksiniz.

Açılan pencereden kişinin isminde görmek istediğiniz emojileri ekleyin. Emojileri ekledikten sonra uyguladığınız işlemi kaydedin. Her kişi için aynı adımları uygulamanız gerekiyor. İşlemi gerçekleştirdikten sonra artık kişinin isim kısmında emoji görünecek. Bunu rehberde ve arama ekranında görebilirsiniz.

Kopyala-Yapıştır Yöntemi

Uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise kopyala yapıştır yöntemidir. Bu yöntem her cihazda işe yaramasa da pek çok cihazda başarıya ulaştığını söyleyebilirim. Yöntem aslında adından da anlaşılacağı üzere oldukça basit. WhatsApp ya da emojileri kullanabildiğiniz herhangi bir mesajlaşma uygulamasından yardım alacağız.

WhatsApp’ta mesajlaşma ekranında çıkan ifadeler butonuna bastıktan sonra kullanmak istediğimiz ifadeye tıklayın. Bunun ardından ifadeyi seçiyoruz ve üzerine basılı tutun. Açılan seçeneklerden Kopyala butonuna basın.

Emoji eklemek istediğiniz kişiyi de rehberden bulduktan sonra düzenle seçeneğini seçin. Ardından da isminin bulunduğu bölüme basılı tutarak "Yapıştır" seçeneğine tıklayın. İfadeyi görebiliyorsanız işlem tamamlandı demektir. Değişikliği kaydedin ve nasıl göründüğünü incelemek için rehberdeki kişilere göz atın.

Gördüğünüz gibi bu yöntem de oldukça basit ancak tekrar etmekte fayda görüyorum. Bu yöntem her cihazda işe yaramayabilir, uygulama yüklemeden işinizi halletmek istiyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz. İşe yaramadığını fark ettiyseniz, birinci yöntemi uygulamanızı tavsiye ediyorum.

Android'de Müzikler Nasıl Zil Sesi Yapılır?
NASIL YAPILIR

Android'de Müzikler Nasıl Zil Sesi Yapılır?

Eskisi kadar yaygın olmasa da pek çok kişi halen müzikleri zil sesi yapmaktan keyif alıyor. Özellikle klasik zil seslerini geride bırakmak isteyen ve daha özel, kişiselleştirilmiş seslere öncelik veren kitle oldukça geniş.

Bu yazıda Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonların rehber bölümünde yer alan kişilere nasıl emoji ekleyebileceğinizi açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Android Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Android Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır?

Android'de rehber yedekleme işlemi için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Bilmeniz gereken ilk şey, yedekleme işleminin sandığınızdan çok daha basit olduğudur.

YORUMLAR