Apple Cihazı Olmayan Kullanıcılarla iCloud Üzerinden Nasıl Fotoğraf Paylaşılır?

iCloud'u kullanarak Apple sahibi olmayan kullanıcılarla kolayca fotoğraf paylaşabilirsiniz.

Apple Cihazı Olmayan Kullanıcılarla iCloud Üzerinden Nasıl Fotoğraf Paylaşılır?

Apple'ın sunduğu iCloud servisi kullanıcılara sadece diğer Apple cihaz sahipleriyle fotoğraf paylaşma şansı vermiyor. iPhone, iPad veya Mac sahibi olmayan kişilerle de iCloud üzerinde depoladığınız fotoğrafları kolayca paylaşabilirsiniz.

Elbette bunu gerçekleştirebilmek için iCloud'u kullanıyor olmanız gerekiyor. Fotoğraf paylaşmak istediğiniz zaman size bir link verilecek ve bu linki paylaştığınız kişiler onların görmesini istediğiniz fotoğrafları görebilme şansına sahip oluyor. iCloud linki ile paylaşılan fotoğraflar herhangi bir tarayıcı veya cihaz üzerinden (PC, Android, Windows Phone dahil) kolayca görüntülenebiliyor.

Apple cihaz sahibi olmayan kullanıcılarla fotoğraf akışınızda yer alan fotoğrafları paylaşmak için yapmanız gereken adımlara aşağıda detaylı bir şekilde değindik. Adımları problemsiz bir şekilde uygulamanız halinde istediğiniz fotoğrafları seçerek oluşturduğunuz albümleri istediğiniz kişilerle paylaşabileceksiniz.

1- iPhone veya iPad cihazınızdan Fotoğraflar (Photos) uygulamasını açın.


2- Ekranın alt bölümünde bulunan Paylaşılan (Shared) butonuna tıklayın.

3- Çıkan ekran üzerinden Paylaşmayı başlat seçeneğine tıklayın (iCloud hesabınızın cihazınıza tanımlı olması gerekmektedir).


4- Gelen ekrandaki ilgili bölüme paylaşmak istediğiniz albümün ismini yazın ve Sonraki butonuna tıklayın (isterseniz yeni bir albüm oluşturabilir veya hali hazırda mevcut albümlerden birini seçebilirsiniz).


5- Paylaşmak istediğiniz kişileri artı ikonuna tıklayarak seçebilirsiniz. Bu aşamadan sonra Yarat butonuna tıklayın.


6- Ekranın alt bölümünde bulunan Kişiler butonuna tıklayın ve çıkan ekranın orta kısmında yer alan Herkese Açık Site seçeneğini aktif hale getirin.

7- Seçenek aktif edildikten sonra hemen altında Bağlantıyı Paylaş butonu belirecek. Bu butona tıklayarak albümlerinizin görüntülenebileceği iCloud linkini alabilirsiniz. Bu aşamadan sonra mesaj veya email yoluyla linki istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz.

Minecraft Benzeri Oyunlar

YORUMLAR