Arkadaşlarla Oynanacak Oyunlar (PC ve Mobil)

PC ve mobil üzerinden arkadaşlarla oynanacak oyunlar listesi hazırladık. İşte arkadaşlarınızla birlikte eğlenceli vakit geçirebileceğiniz yapımların listesi!

Arkadaşlarla oynanacak oyunlar neler? Bu yazıda PC ve mobil üzerinden arkadaşlarınızla beraber uzun süre boyunca eğlenceli zaman geçirebileceğiniz video oyunlarını bir arada topladık. Hazırladığımız listeye göz atabilir ve yeni yapımlar keşfedebilirsiniz.

Arkadaş grubunuzla ne oynayacağınıza karar veremediyseniz bu listemiz işinizi kolaylaştırabilir. Aşağıdaki listeden bir oyunu arkadaşlarınızla beraber seçerek uzun bir süre boyunca doyasıya oynayabilirsiniz.

Hem PC hem de mobil oyunlardan oluşan listemizde her tarz oyuna yer vermeye çalıştık. Listede yer alan oyunların bazıları oynaması ücretsizken bazıları ise ücretlidir. Size ve arkadaş grubunuza uyan oyunu seçebilir ve keyifli vakit geçirmeye başlayabilirsiniz.

PC ve Mobilde Arkadaşlarla Oynanacak Oyunlar Listesi

  • Mortal Kombat 1
  • Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
  • EA SPORTS FC 24
  • PUBG Mobile
  • It Takes Two
  • Fortnite
  • Splitgate
  • Counter-Strike 2
  • Civilization VI
  • League of Legends: Wild Rift
  • Call of Duty: Warzone
  • Lost Ark
  • Warframe
  • Brawl Stars
  • Gwent
  • Borderlands
  • Warhammer Vermintide 2
  • GTA Online
  • CarX Drift Racing Online
  • Age of Empires IV
  • Overcooked! 2
  • Portal 2
  • PAYDAY 3
  • Valheim
  • Back 4 Blood
  • Sea of Thieves

En İyi Ücretsiz Online Aksiyon Oyunları - Dev Liste
OYUN

En İyi Ücretsiz Online Aksiyon Oyunları - Dev Liste

Steam Türk Lirasını kaldırıp dolar ile ödeme aldığından beri pek çok kişi ücretsiz oyunlara yönelmek istiyor. Hiçbir ücret ödemeden bizleri uzun saatler boyunca eğlendirebilecek olan bu oyunlara olan ilgi her zamankinden daha fazla gibi gözüküyor.

PC, Android veya iPhone üzerinden arkadaşlarla oynanacak oyunlar listesinde yer alan yapımların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Mortal Kombat 1

Mortal Kombat serisinin son çıkan oyunu olan Mortal Kombat 1, arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmek için son derece ideal bir oyun. En iyi dövüş oyunları arasında yer alan oyun 2023 yılında satışa sunuldu. Sadece tek bir arkadaşınızla değil, birçok arkadaşınızla beraber turnuva usulü oynayabilmeniz mümkün.

Mortal Kombat 1 Sistem Gereksinimleri Neler? Kaç GB?
OYUN

Mortal Kombat 1 Sistem Gereksinimleri Neler? Kaç GB?

Mortal Kombat 1 sistem gereksinimleri, tüm dünyada oldukça popüler olan serinin yeni oyununu oynamak isteyen pek çok oyuncu tarafından oldukça merak ediliyor.

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

Arkadaşlarınızla beraber ciddi ve taktiksel bir oyun oynamak istiyorsanız Tom Clancy's Rainbow Six: Siege sizin için uygun bir oyun olabilir. Taktikselliğin ve ekip çalışmasının çok önemli olduğu bu oyun, iletişimi kuvvetli ve sıkı oyunculara sahip arkadaş gruplarının favori oyunu olmaya aday.

 En İyi Ücretsiz FPS Oyunları Listesi
OYUN

En İyi Ücretsiz FPS Oyunları Listesi

Ücretsiz FPS oyunları, oyuncuların herhangi bir ücret ödemeden uzun süre boyunca keyifli vakit geçirmesini sağlıyor.

EA Sports FC 24

En iyi futbol oyunları arasında yer alan EA Sports FC 24, kaliteli grafikleri ve başarılı oynanış sistemiyle dikkat çekiyor. Çok sayıda takımın yer aldığı oyunda çeşitli modlar bulunuyor. Yayıncılığını Electronic Arts'ın üstlendiği yapım 2023 yılının eylül ayında çıktı.

EA SPORTS FC 24 Sistem Gereksinimleri Neler? Kaç GB?
OYUN

EA SPORTS FC 24 Sistem Gereksinimleri Neler? Kaç GB?

EA SPORTS FC 24 sistem gereksinimleri, Electronic Arts'ın yeni futbol oyununu oynamak isteyen oyuncular oldukça önemlidir çünkü PC'nin donanımı, gereksinimleri karşılamıyorsa oyun esnasında kasma ve donma gibi problemler meydana gelir.

Birkaç arkadaşınız ile birlikte eğlenmek ve keyifli vakit geçirmek için FIFA’nın son birkaç sene içerisinde çıkmış herhangi bir oyununu oynayabilirsiniz.

PUBG Mobile

Arkadaşlarla oynanacak oyunlar arasında PUBG Mobile da yer alıyor. Mobil cihazlarda oyun denilince akıllara gelen ilk oyunlardan biri olan PUBG Mobile, milyonlarca oyuncuya sahip oldukça sürükleyici bir oyun. Mobil cihazlarda oynayabileceğiniz bir Battle Royale oyunu arıyorsanız PUBG Mobile’a mutlaka şans vermelisiniz.

PUBG Mobile İçin En İyi Telefonlar: Yüksek Performans!
MOBİL

PUBG Mobile İçin En İyi Telefonlar: Yüksek Performans!

Popüler battle royale oyununu yüksek performansta oynamak istiyorsanız muhtemelen PUBG Mobile için en iyi telefonlar hangileri sorusunun yanıtını merak ediyorsunuzdur.

It Takes Two

Arkadaşlarla oynanacak oyunlar dendiğinde akla ilk gelen yapımlardan biri olan It Takes Two, basit ve sakin bir oyun. Özellikle oyunlarla çok arası olmayan, oyun dünyasına yeni giriş yapmış kişiler için It Takes Two oldukça ideal bir oyun olacaktır. İlk kez oyun oynayacak olan kişiler bile It Takes Two’dan büyük ölçüde keyif alabilirler.

Fortnite

Arkadaşlarla oynanacak oyunlar arasında Fortnite da yer alıyor. Yenilenen oynanış mantığıyla Fortnite, her geçen gün büyümeye ve değişmeye devam ediyor. İnşa özelliğinin kaldırılmasıyla beraber pek çok yeni oyuncu Fortnite’a bir şans veriyor. Eğer sizin de arkadaş grubunuz varsa hep beraber Fortnite’a başlamayı düşünebilirsiniz.

Fortnite Sistem Gereksinimleri Neler? Fortnite Kaç GB?
OYUN

Fortnite Sistem Gereksinimleri Neler? Fortnite Kaç GB?

Fortnite sistem gereksinimleri, battle royale türündeki popüler video oyununu oynamak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor çünkü bilgisayardaki donanım, oyunun gereksinimlerini karşılamıyorsa donma ve kasma problemleri meydana gelir.

Splitgate

Portal ile Halo’nun birleşimi olarak nitelendirebileceğimiz Splitgate, basit ve hızlı bir FPS oyunu arayanları mest edecek bir oyun. FPS oyunu sevenler Splitgate’den çok keyif alacaklardır. Özellikle oyunun içinde bulunan portal mantığı hem eski hem yeni FPS oyuncuları için oldukça farklı bir deneyim olacaktır.

1047 Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan Splitgate, 2019 yılının mayıs ayında çıktı. Arkadaş grubunuzla farklı bir FPS oyunu oynamak istiyorsanız Splitgate’e bir göz atabilirsiniz.

Counter-Strike 2

Counter-Strike 2, arkadaşlarınızla beraber FPS oyunu oynamak istiyorsanız muhtemelen şans vereceğiniz ilk oyunlardan biri olacaktır. Pek çok oyuncunun da Counter Strike’ın temel yapısına hakim olduğunu düşünürsek arkadaş grubunuz CS 2 oynama fikrine sıcak bakacaktır.

Counter-Strike 2 (CS 2) Sistem Gereksinimleri
OYUN

Counter-Strike 2 (CS 2) Sistem Gereksinimleri

Counter-Strike 2 (CS 2) sistem gereksinimleri, Valve şirketinin yenilenen FPS oyununu oynamak isteyen oyuncular için büyük bir öneme sahip çünkü PC, oyunun gereksinimleri karşılamıyorsa kasma sorunu yaşanır.

Civilization VI

Arkadaş grubunuzla muhabbet ederek ve sakince oyun oynamak istiyorsanız ve arkadaş grubunuzun strateji oyunları ile arası iyiyse hep beraber Civilization VI’ya başlayabilirsiniz. Sıra tabanlı bir strateji oyunu olduğu için oldukça sakin ve muhabbet dolu saatler geçirmeniz mümkün.

Civilization 6 Türkçe Yama Nasıl Yapılır?
OYUN

Civilization 6 Türkçe Yama Nasıl Yapılır?

Civilization 6, günümüzde oynayabileceğiniz en iyi strateji oyunlarından biri. Grand Strategy (Büyük Strateji) ve 4X (Explore, Expand, Exploit, Exterminate) alt türlerinde akıllara gelen ilk oyun olan Civilization 6 oldukça kompleks ve zor bir oyun.

League of Legends: Wild Rift

Mobil cihazlarda MOBA oynamak istiyorsanız ve arkadaşlarınızın bir çoğu LoL ile ilgiliyse League of Legends: Wild Rift’e bir şans verebilirsiniz. Eskiden olduğu gibi PC başında MOBA oynamak yerine telefonunuzda MOBA oynamak istiyorsanız League of Legends: Wild Rift iyi bir seçim olabilir.

Call of Duty: Warzone

Arkadaşlarla oynanacak oyunlar arasında Warzone da bulunuyor. PC’deki en iddialı FPS Battle Royale oyunu olan Call of Duty: Warzone, alışılmış Call of Duty deneyimi ile Battle Royale heyecanını buluşturuyor.

Halihazırda Call of Duty oyunlarıyla haşır neşir olan bir arkadaş grubunuz varsa Call of Duty: Warzone sizi uzun saatler boyunca eğlendirecektir.

Lost Ark

Arkadaşlarınızla bir MMORPG’ye başlamak istiyorsanız Lost Ark’ı oynayabilirsiniz. MMORPG’ler arkadaşlarınızla beraber oynandığı zaman çok daha keyifli oluyor. Arkadaşlarınızla beraber Lost Ark’a başladığınız zaman yardımlaşarak ve etkinlikleri birlikte yaparak daha hızlı gelişmeniz ve dolayısıyla oyundan daha fazla keyif almanız mümkün.

Lost Ark İncelemesi
OYUN

Lost Ark İncelemesi

Oyunun batı sürümü, çıkışından yaklaşık olarak 1 yıl önce E3’de duyurulmuştu. İzometrik kamera açısına sahip, çok hızlı ve karmaşık bir dövüş sistemine sahip bir oyunun hayalini yıllardır kuran oyuncular oyunu ön sipariş etti ve alfasında ve betasında Lost Ark’ı deneyimlemeye başladılar.

Warframe

2013 yılından beri sürekli güncellenen ve gelişen Warframe, bugün bile hala çok iyi gözüküyor. Uzun yıllar boyunca kendi kemikleşmiş oyuncu kitlesini koruyan ve yeni oyunculara kucak açan Warframe, tek kişilik bir oyun olmasına rağmen arkadaşlarınız ile birlikte çok daha keyifli bir oyun haline geliryor.

Uzay ve gelecek temalarından hoşlanıyorsanız, yakın ve menzilli dövüşün harmanlanması ilginizi çekiyorsa Warframe oyununa mutlaka göz atmalısınız.

Brawl Stars

Mobil cihazınızda arkadaşlarınızla kapışmak istiyorsanız Brawl Stars oldukça iyi bir seçenek. Öğrenmesi kolay, uzmanlaşması zor olan oyunlardan olan Brawl Stars, telefonlarda arkadaşlarınızla beraber oynanabilecek en zevkli oyunlardan bir tanesi.

Brawl Stars gibi pek çok oyun bulunsa da Brawl Stars rakipleri arasından sıyrılmayı başarmış. Arkadaş grubunuz bu oyunu hızlıca öğrenebilecek ve kolaylıkla adapte olabilecekler. 

Gwent

Tek bir arkadaşınız varsa ve ikiniz de kart oyunlarına, özellikle de Witcher oyunlarına ilginiz varsa Gwent’e mutlaka bir şans vermelisiniz. Karşılıklı olarak oynayabileceğiniz Gwent, hem PC’de hem de mobil cihazlarda oynanabiliyor. Kart koleksiyonunuzu geliştirip arkadaşınızla düello usulü kapışmak istiyorsanız Gwent’te keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Borderlands

Esasında tek kişilik bir macera sunan Borderlands, arkadaşlarınız ile birlikte co-op bir şekilde oynandığı zaman çok daha keyifli oluyor. Looter shooter oyunu olan Borderlands, oldukça keyifli ve mizah dolu bir oyun.

Arkadaşlarınız ile birlikte senaryoyu ilerletmek ve yepyeni hikayeleri keşfetmek için herhangi bir Borderlands oyununu oynayabilirsiniz. Tek başınıza oynamaktan çok daha keyifli olan Borderlands, co-op oynanabilecek en iyi oyunlardan bir tanesi.

Warhammer Vermintide 2

Warhammer evreni genel olarak sıra tabanlı strateji oyunlarından oluşsa da Warhammer Vermintide 2 elinize kılıcı kalkanı alıp bol bol düşman öldürebileceğiniz bir oyun. Tek başınıza oynamak belli bir noktadan sonra sıksa da arkadaşlarınızla bu oyunu oynamak çok daha keyifli.

Üstünüze akın akın gelen düşmanları hep beraber yok etmek son derece eğlenceli. Warhammer evrenini deneyimlemek ve arkadaşlarınıza bu dünyayı sevdirmek için de oldukça iyi bir oyun.

GTA Online

GTA 5 sahipleri eğer oyunun hikaye modunu bitirdiyse ve yapacak bir şey bulamıyorlarsa yapmaları gereken şey çok basit. Arkadaş grubunuzu toplayın ve GTA online’a dalış yapın. Beraber banka soyun, görevler yapın, yarışın ve sınırsız eğlenin.

Beklenen GTA 6 Ne Zaman Çıkacak?
OYUN

Beklenen GTA 6 Ne Zaman Çıkacak?

GTA 6 ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı, dünya genelinde milyonlarca oyuncu tarafından oldukça uzun bir süredir merak ediliyordu.

Roleplay (RP) yapabileceğiniz sunucular, pek çok aktivitenin bulunduğu eğlenceli oyun modları sizleri bekliyor. Böylece uzun süre boyunca keyifli vakit geçirebilirsiniz.

CarX Drift Racing Online

Araba yarışından ziyade drift yapmak isteyenlerdenseniz tam size göre bir oyun var. CarX Drift Racing Online, sadece drift atmak isteyenlerin ve buna odaklanmak isteyenlerin oyunu. Özellikle arkadaşlarınızla aynı anda senkronize drift atmak ve adeta şov yapmak için benzersiz bir oyun.

2024 Yılının En İyi Yarış Oyunları (PC)
OYUN

2024 Yılının En İyi Yarış Oyunları (PC)

Bilgisayar platformu için geliştirilen çok sayıda yarış oyunu bulunuyor. İster Dirt Rally 2.0 oyununda çamurlu pistlerde mücadele edebilir ister Forza Horizon 5'te açık dünya yarış oyununun tadını çıkarabilisiniz.

Pek bilinen bir oyun olmamasına rağmen oldukça başarılı olan CarX Drift Racing Online, drift sevenleri kendisine bağlayacak bir oyun.

Age of Empires IV

Gerçek zamanlı strateji oyunu sevenlerin gözdesi olan Age of Empires serisi, son oyunu Age of Empires IV ile pek çok kişiyi tekrardan kendine bağladı. Arkadaş grubunuz strateji oyunlarından hoşlanıyorsa Age of Empires IV şu anda piyasada bulabileceğiniz en iyi strateji oyunlarından bir tanesi.

Age of Empires 4 Sistem Gereksinimleri
OYUN

Age of Empires 4 Sistem Gereksinimleri

Age of Empires 4 sistem gereksinimleri, gerçek zamanlı strateji türündeki video oyununu kasma ve donma problemlerini yaşamadan sorunsuz bir şekilde oynayabilmek için hangi donanım bileşenlerine sahip olmak gerektiğini gösterir.

Özellikle geçmişte Age of Empires oyunlarıyla büyümüş olan oyuncular Age of Empires IV ile oldukça keyifli saatler geçirebilir.

Overcooked! 2

Ghost Town Games ve Team17 tarafından geliştirilen Overcooked! 2 2018 yılının ağustos ayında piyasaya sürüldü. En iyi yemek yapma oyunları arasında yer alan yapımda arkadaşlarınız ile beraber eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Portal 2

Valve tarafından geliştirilen ve yayımlanan Portal 2, 2011 yılının nisan ayında satışa sunuldu. En iyi bulmaca oyunları arasında bulunan Portal 2'yi ister tek başınıza ister arkadaşınız ile beraber oynayabilirsiniz. Oyunda ilerlemek için bulmacaları çözmeniz gerekiyor.

PAYDAY 3

Yayıncılığını Deep Silver'ın üstlendiği PAYDAY 3'te amaç çeşitli soygunlar gerçekleştirmektir. Starbreeze Studios tarafından geliştirilen oyun 2023 yılının eylül ayında piyasaya sürüldü. Birçok bölümün yer aldığı yapım kaliteli grafikleriyle dikkat çekiyor.

Valheim

En iyi hayatta kalma oyunları arasında yer alan Valheim, Iron Gate tarafından geliştirildi. Yayıncılığını Coffee Stain Publishing'in üstlendiği oyun 2021 yılının şubat ayında erken erişime açıldı. Kaliteli grafiklere sahip olan oyunda keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Back 4 Blood

4 oyuncuya kadar co-op desteği sunan Back 4 Blood'da hayatta kalmak için mücadele etmemiz gerekiyor. Turtle Rock Studios tarafından geliştirilen ve Warner Bros. Games tarafından yayımlanan oyun 2021 yılının ekim ayında çıktı.

Sea of Thieves

Arkadaşlarla oynanacak oyuncular arasında Sea of Thieves de bulunuyor. Yayıncılığını Xbox Game Studios'un üstlendiği oyun korsan temasına sahip. 2020 yılında satışa sunulan oyunda eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

A Way Out

Arkadaşlarla oynanacak oyunlar listesinde A Way Out da bulunuyor. Yayıncılığını Electronic Arts'ın üstlendiği A Way Out'ta iki mahkum hapishaneden kaçmaya çalışıyor. Hazelight tarafından geliştirilen oyun 2018 yılında piyasaya sürüldü. Popüler oyun 78 Metacritic puanına sahip.

Bu yazımızda arkadaşlarla oynanacak oyunlar listesi hazırladık. Umuyoruz ki listedeki birkaç oyun dikkatinizi çekmiştir ve arkadaşlarınızla oyuna girmek için hazırlık yapmaya başlamışsınızdır.

YORUMLAR