Artık Windows 7'yi Bırakıp Windows 10'a Yükselmek İçin 7 Geçerli Sebep

Windows 10’a geçmek için bir sebebiniz olmayabilir, ya da olmadığını düşünüyorsunuz, ancak ne kadar bekleyeceksiniz?

Artık Windows 7'yi Bırakıp Windows 10'a Yükselmek İçin 7 Geçerli Sebep

Daha önce Windows 10’un özellikleri hakkında pek çok haber ve makale yayınladık. Bunların hiçbiri sizi ikna etmemiş olabilir. Belki hala Windows 7 ya da Windows 8.1 kullanmaya devam ediyorsunuzdur. Öte yandan, gerçekten Windows 10’a geçmek için bir sebebiniz olmayabilir, ya da olmadığını düşünüyorsunuzdur. O zaman bekleyin tabii. Ancak ne kadar bekleyeceksiniz? Bunu düşündünüz mü?

Dünyada 110 milyondan fazla cihaz Windows 10 ile buluşmuş ve yeni gelen PC ve dizüstü bilgisayar ile tabletlerin işletim sistemi olmaya başlamış bir işletim sisteminden ne kadar uzak kalmak isteyebilirsiniz ki? Sebepleriniz vardır belki. Ama artık Windows 10’a geçmek için 7 önemli sebebiniz daha olduğunu hatırlamak istedik. 

Uyarıyı aldıysanız

Artık bundan geri dönüş yok. Windows 10 rezervasyonunu yapmış ve yükseltme yapmak için doğru zamanı bekleyenlerdenseniz yavaş yavaş yedeklerinizi alıp, yeni sisteme alışmaya başlamanızda fayda var. Kasım ayında büyük bir güncelleme daha gelecek, bundan dolayı beklemeyi uzun tutmamanızda fayda var. Çünkü şu anda Windows 10’a yükselmek kolay, hemen yapıverin bitsin. 

Büyük hatalar düzeltildi

Artık Windows 10 deneme sürümleri yayınlamıyor. Microsoft bunu yapmayı bırakalı bayağı oldu. Yaptığı tüm güncellemeler sistemin kararlığı üzerinde kritik etkileri olan gerekli yükseltmelerden ibaret. Bizim tavsiyemiz Kasım ayında gelecek olan kümülatif güncellemeyle beraber Windows 10’a geçmeniz. Böylece yeni işletim sistemini kusursuz bir şekilde kullanabilme imkanına kavuşacaksınız. Öte yandan Microsoft Windows 10’u güncel ve kararlı tutmak için yenilikleri anında paylaşıyor. Hiçbir yenilikten geri kalmıyorsunuz. Geçmişte Windows 10’a yükselenlerin yaşadığı ses sürücüleri, güvenlik ayarları gibi sorunların hepsi giderilmiş durumda. 

Tüketici şikayetlerini takip ediyor musunuz?

Forumlarda ve Windows 10 makalelerinin altında yer alan ve görmeye alıştığınız şikayetler azalıyorlar. Kararlı sürüme kendini hızla adapte eden Windows 10, bir süredir fazla şikayet almıyor. Bu da Windows 10’a geçmek için zillerin çaldığının bir işareti olabilir. Bunun için çevrimiçi toplulukları takip ederek kullanıcı tecrübelerini okuyup, kararınızı yeniden gözden geçirebilirsiniz. Unutmayın bazı özel sorunlar sadece 3-5 kişi tarafından dile getiriliyorsa "kullanıcıya özel" sıkıntılar olarak sınıflandırılırlar. Bunların çoğu genel kullanıcı kitlesini bağlamaz. 

Windows 7 ve 8.1 desteği bitti bitiyor

Artık Windows 10’un daha hızlı yayılmasını isteyen Microsoft, eski işletim sistemi sürümleri için destek vermeyi kesiyor. Bu da Windows 10’ geçmek için zamanın geldiğinin en önemli işaretlerinden biri. 2016 yılının ilk çeyreğinden itibaren pek çok uygulama ve yazılımın Windows 7 ve 8.1 işletim sistemlerini artık desteklemediğine şahit olacaksınız. Bu bir Microsoft politikasıdır ve özellikle ilk olarak güvenlik uygulamalarının desteğine son verilerek başlar. Bu kadar beklemenize gerek yok. 

Bedava güncelleme süresi tükeniyor

Böyle bir durum da var. Ömrünüzün geri kalan kısmında Microsoft sürekli olarak Windows 10 güncellemesini bedava sunacak değil. Size ayrılan bir senelik sürenin sonuna gelmeyi beklemeyin. Gelecek yazdan önce Microsoft’un başka bir plan uygulaması da söz konusu olabilir. Onun için elinizi çabuk tutmakta fayda var. 29 Temmuz 2016’yı beklemeniz gerekmiyor. Eğer cihaz ya da cihazlarınızda tüm dünyayla beraber Windows 10 kullanmayı düşünüyorsanız, lisans işi sıkıntıya girmeden yükseltmenizi yapın.

Windows 10 Moda oluyor

Çoklu platform özelliği kullanan Windows 10 işletim sistemi bir sene içerisinde etrafımızda gördüğümüz tüm cihazlara sıçrayacak. Bu hem kullanıcı için kolaylık oluşturacak, hem de işletim sisteminin hızla yayılmasına olanak tanıyacak. Demode olmuş işletim sistemleri bir işe yaramayacak, yarasalar bile bir cihazda sınırlı kalacaklar. Bunun sonuçlarına katlanmamak için Windows 10’a yükselmek zorunlu gibi görünüyor. Tabletler, akıllı telefonlar, oyun konsolları, PC ve dizüstü cihazların tek bir işletim sistemi altında paralel işlevler sunması kullanıcıların hızla platform değiştirerek sizi yalnız bırakması anlamına gelebilir. Bu yüzden hızlı davranmakta fayda var.

Windows 10 çözüm talepleri

Siz PC’nizde paşa paşa Windows 7 kullanırken, telefonunuz çaldığında karşı taraftan “Aşkımmmm ya… Windows 10’da şeyi nasıl şey ediyorduk…?” sorusuyla karşılamanıza da çok az zaman kaldı. Bu soruyu tüm ailenizden ve arkadaşlarınızdan duymaya hazır mısınız? Windows 7 kullanıyorsanız değilsinizdir tabii. Bizden söylemesi. Biraz karizma yapmanın zamanı geldi de geçiyor. 

Windows 10 Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey

Windows 10 Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey Burada!

Daha Önce Hiç Duymadığınız Windows 10 Özellikleri

YORUMLAR