Avast, Nitro ile Antivirüs Yazılımlarında Devrim Yapıyor

Güvenlik yazılımı denilince akla gelen ilk isimlerden olan Avast yıllardır bize sunduğu ücretsiz ve ücretli antivirüs çözümleriyle bilgisayarlarımızı çevrimiçi ve çevrimdışı tehditlere karşı korumamıza yardımcı oluyor.

Avast, Nitro ile Antivirüs Yazılımlarında Devrim Yapıyor

Güvenlik yazılımı denilince akla gelen ilk isimlerden olan Avast yıllardır bize sunduğu ücretsiz ve ücretli antivirüs çözümleriyle bilgisayarlarımızı çevrimiçi ve çevrimdışı tehditlere karşı korumamıza yardımcı oluyor. Sunduğu güvenlik seviyesini daha da yükseltmeye çalışan Avast bu anlamda devrim niteliğinde geliştirmeler ve yenilikler içeren dev bir güncelleme yayınladı. Nitro güncellemesi adıyla anılan bu güncelleme sayesinde mevcut Avast antivirüs yazılımınız çok daha verimli çalışırken çok daha etkili koruma sunabiliyor. Peki nitro güncellemesi ile birlikte gelen bu yenilikler ve geliştirmeler neler? İşte bu yazımızda bütün bu yenilik ve geliştirmelere detaylı olarak göz atacağız.

Avast nitro güncellemesinin kapsamına bakıldığında sadece Avast'ın ücretli antivirüs yazılımları için değil, ücretsiz olan Avast Free Antivirüs yazılımı için de önemli geliştirmeler ve yenilikler içerdiği görülebilmekte.

Avast Antivirüs Yazılımları Artık Daha Az Sistem Kaynağı Kullanıyor

Nitro güncellemesi Avast yazılımlarını tamamiyle bulut sistem üzerine taşıyor. Bu da şüphesiz ki yeni güncellemeyle kullanıcılara sunulan en büyük yenilik. Klasik antivirüs yazılımlarında tarama ve virüs tanımlama işlemleri bilgisayarlar üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu da bu işlemler için bilgisayar işlemcisinin ve belleğinin kullanılması anlamına gelmekte. Nitro güncellemesinden itibaren virüs tarama ve tanımlama işlemleri  bulut sistem üzerinde gerçekleşiyor, bu sayede işlemciniz ve sistem belleğiniz çok daha az yoğunlukta kullanılıyor. Sonuçta Avast yazılımlarıyla tarama yaparken bilgisayarınız teklemeden diğer işlemlere geçiş yapabiliyor, aynı anda farklı uygulamalar çalıştırabiliyorsunuz.

CyberCapture ile Yeni Virüslere Karşı Anında Koruma Elde Edebiliyorsunuz

Nitro güncellemesiyle karşımıza çıkan CyberCapture özelliği yine bulut sistemin nimetlerinden faydalanmamıza imkan tanıyor. Klasik antivirüs yazılımlarında antivirüs tanımlama bilgileri bilgisayarlara indirilir ve bu veritabanlarından faydalanılarak virüsler tespit edilir. Fakat bu veritabanının son haline sahip olmak için güncelleştirme yapmanız gerekir. Eğer veritabanını güncelleştirmezseniz son çıkan virüslere karşı bilgisayarlarınız savunmasız kalabilir. CyberCapture ile bu güncelleştirme derdinden kurtuluyorsunuz. Virüs tanımlama bilgileri bulut sistemde tutulduğu için sdadece bulut sistem üzerindeki veritabanının güncellenmesi yeni tehditlerin anında önlenebilmesi için yeterli oluyor. Potansiyel tehdit içeren dosyalar Avast ile paylaşılıyor ve dosya analiz edilerek gerekli adımlar atılabiliyor. Avast bu noktada kendisini maskeleyen kötü amaçlı dosyları tespit edebiliyor ve anında kullanıcılara probleme özel güncellemeler sunabiliyor.

Artık Tüm Avast Kullanıcıları SafeZone Browser'dan Faydalanabiliyor

Nitro güncellemesiyle birlikte Avast Free Antivirüs kullanıcıları da dahil olmak üzere bütün Avast kullanıcılarına SafeZone adlı Avast'ın kendi geliştirdiği internet tarayıcısını kullanma imkanı veriliyor. Bu internet tarayıcısı temel olarak internet dolandırıcılıklarından kurtulabilmenize yardımcı olan güvenlik tedbirlerini içeren bir tarayıcı. Bunun yanında kullanışlı ek araçlar da barındırıyor.

SafeZone Browser internet gezintilerinizi daha güvenli hale getirmek için kötü değerlendirmelere sahip internet sitelerini filtrelemekte. Bu sayede şüpheli bağlantılara tıkladığınızda bilgisayarınızın otomatik zarar görmesinden kurtulabiliyorsunuz. SafeZone Browser bankacılık işlemleriniz için size ayrı, izole edilmiş oturumlar yaratma imkanı veriyor. Bu yöntem sayesinde yaptığınız veri trafiğine erişilmesini engelleyebiliyor, hesap bilgilerinizi güven altına alabiliyorsunuz. SafeZone Browser gereksiz ve zararlı tarayıcı eklentilerinin otomatik olarak kurulmasını da engellemekte. 

SafeZone Browser içerisinde YouTube üzerinden video indirme aracı, reklam engelleme aracı gibi kullanışlı araçlar da bulunmakta.

Nitro güncellemesi SafeZone Browser için güvenlik ve performans geliştirmelerini beraberinde getirmekte.

Avast Cleanup Artık Herhangi Bir Bilgisayarda Kullanılabiliyor

Nitro güncellemesinin ardından Avast'ın Cleanup adlı aracı çalışmak için bilgisayarınızda herhangi bir Avast antivirüs yazılımının kurulu olmasını gerektirmiyor. Avast Cleanup temel olarak sisteminizdeki çöp dosyaları tespit edebilen ve bu dosyaları temizleyerek bilgisayarınızda yer açabilen bir yazılım. Bu sayede disk performansınız artırılabiliyor. Avast Cleanup ile bilgisayarınızın açılışını da denetleyebiliyor, açılışta otomatik aktifleşen gereksiz servisleri kapatabiliyor ve bilgisayarınızın daha hızlı açılmasını sağlayabiliyorsunuz.

Kayıt defterinizi birleştirme, tarayıcı çerezlerini temizleme ve sizi hedefleyen reklamları engelleme, tarayıcı önbelleğini temizleyerek internet gezinti hızını artırma, gereksiz tarayıcı eklentilerini kaldırma, program kaldırma işlemlerinden arta kalan dosyaları temizleme, zamanlanmış bakım görevleri oluşturma Avast Cleanup'ın diğer özellikleri arasında. Nitro güncellemesi sayesinde Avast Cleanup yeni ve daha kullanıcı dostu bir arayüze kavuşuyor.

Geliştirilmiş Ev Ağı Güvenliği

Avast'ın yeni güncellemesi kablosuz ağınıza yapılabilecek olası müdahaleleri engelleyebilmeniz için size gerekli araçları sunuyor. Avast yazılımlarının ev ağı koruması ağınızı tarayarak ağınıza bağlı olan cihazları tespit ederek size listeliyor. Bu sayede ağınıza izinsiz erişim yapan cihazlar ve bilgisayarlar tespit edilebiliyor. Ayrıca bu araç modem veya kablosuz dağıtıcınızın ayarlarını analiz ediyor ve size güvenlik açıklarını raporluyor. Kablosuz dağıtıcınıza veya modeminize müdahale ederek ayarlarını değiştirmeye yönelik saldırılar da Avast ev ağı korumasıyla engellenebiliyor.

Ev ağı korumasının en güzel yönlerinden biri kablosuz ağınızı sürekli denetlemesi ve size yeni bir cihaz ağınıza bağlandığında bildirim göndermesi. Bu sayede internetinizi kaçak olarak kullanmaya çalışanlar hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Diğer Yenilikler

Avast nitro güncellemesinin getirdiği diğer yeniliklere göz attığımızda Avast'ın güvenli şifre kasası Avast Passwords'ün artık Mac versiyonuna kavuştuğunu görüyoruz. Bu sayede Mac bilgisayarlarınızı da Avast şifrelerinizin saklandığı depoya dahil edebilir, şifrelerinizi Mac bilgisayarınızla senkronize edebilirsiniz.

Avast'ın VPN servisi Avast SecureLine VPN nitro güncellemesiyle birlikte daha fazla sunucu seçeneğine sahip oluyor. Artık 18 farklı ülkede yer alan 25 farklı sunucu Avast kullanıcılarına hizmet verebilmekte.

Avast'ın spam engelleme aracı olan Anti-Spam nitro güncellemesiyle birlikte varsayılan ayarlarda devre dışı bırakılmış şekilde gelecek. Kullanıcılar isterlerse bu özelliği aktifleştirerek spam koruma aracından faydalanabilecekler.

Sonuç

Nitro güncellemesiyle birlikte Avast antivirüs yazılımınız sisteminizi daha az yoruyor, daha seri çalışıyor ve güvenlik tehditlerine daha hızlı cevap veriyor. Bunun yanında kablosuz ağınız üzerindeki kontrolünüzü güçlendirebiliyor, SafeZone tarayıcı ile bankacılık işlemlerinizi güvence altına alırken video indirme gibi günlük işlerinizi halledebiliyor ve zararlı eklentilerden korunabiliyorsunuz. Eğer herhangi bir Avast antivirüs yazılımı kullanıyorsanız nitro güncellemesini kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

YORUMLAR