Ayın En İyi Android Uygulamaları (Nisan 2014)

2014 Nisan ayında en beğendiğimiz ve en çok işinize yarayacağına inandığımız Android uygulamalarını sizin için değerlendirdik.

Ayın En İyi Android Uygulamaları (Nisan 2014)

2014 Nisan ayı yeni uygulamalar ve dikkat çekmeye başlayan eski uygulamalar bakımından oldukça verimli geçti diyebilirim. Alternatif sosyal ağ uygulamalarından tutun da dosya yönetimi uygulamalarına kadar farklı kategorilerde ortaya çıkan bu yeni uygulamalardan veya güncellemelerden bazılarının sizin de hoşunuza gideceğine eminim. Bu nedenle ayın en iyi Android uygulamalarından 5 tanesini dilerseniz kısaca değerlendirelim.

Carousel

Carousel uygulaması popüler bulut depolama şirketi Dropbox tarafından hazırlanmış bir fotoğraf ve video yedekleme uygulaması olarak karşımıza çıktı. Uygulamanın Dropbox tarafından geliştirilmesinin tabii ki en avantajlı yanı, sahip olduğunuz Dropbox alanını direkt olarak Carousel ile kullanabiliyor olmanız. Dolayısıyla ücretsiz Dropbox bulut alanınızı medya dosyalarınızın kolay yönetimi için kullanabilir, dilerseniz arkadaşlarınızı davet ederek veya satın alma yaparak daha fazla alana kavuşabilirsiniz.

Uygulamanın arayüzü şık ve Dropbox'a yakışır şekilde düzenlenmiş. Böylelikle kullanım sırasında herhangi bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum. Çektiğiniz tüm video ve fotoğrafların Carousel'i kullanarak paylaşılması da mümkün. Paylaştığınız fotoğraflara arkadaşlarınız da yorum yapabiliyorlar ve arşivleme sırasında etkinlik adı girerek belli etkinlik ve organizasyonlara dair medyaları daha kolay sınıflandırabiliyorsunuz.

CCleaner

CCleaner uzun süredir Windows işletim sistemli bilgisayarlarda bir sistem temizlik aracı olarak kullanılıyordu ve bu bakımdan en zararsız ancak en etkili yazılım olarak varlığını hala sürdürüyor. Uygulamanın Android işletim sistemi için çıkmış olması ise kullanıcıları ne olduğu belirsiz uygulamalar kullanmaktan koruyacak diyebilirim. Zira hem PC'deki gibi sadeliğini koruyan hem de Android telefon ve tabletlerin daha hızlı çalışması için gereken tüm temizlik araçlarını barındıran CCleaner Android uygulaması ücretsiz olarak sunuluyor.

Henüz beta aşamasında olmasına rağmen herhangi bir sorunla karşılaşmadık ve bu yüzden güvenle kullanabilirsiniz. Temizlik işlevlerinin yanında batarya seviyesi, hafıza alanı, RAM miktarı gibi pek çok teknik bilgiyi de uygulama içerisinden inceleyebilirsiniz. Beta sürecinde olduğu için uygulamanın kurulumu biraz karmaşık ancak uygulama inceleme sayfamıza giderek tamamlamanız gereken adımları görebilirsiniz.

Firechat

Firechat bu ay karşıma çıkan en ilginç uygulamalardan birisi diyebilirim. Android için pek çok sohbet uygulaması mevcut ancak Firechat herhangi bir internet bağlantısı gerektirmemesi sayesinde diğer sohbet uygulamalarından ayrılıyor. 10 metreye kadar çevrenizdeki kişilerle direkt Wi-Fi bağlantısı ya da Bluetooth kullanarak sohbete izin verdiği için internet bağlantınız olmasa bile akıllı cihazınızın kendi yeteneklerini kullanarak çevrenizdeki tanıdığınız ya da tanımadığınız kişilerle sohbet edebilmenize olanak tanıyor. Bilhassa etkinlikler, toplantılar gibi yerlerde faydalı olabildiği gibi toplu taşıma araçlarında bile kullanılabiliyor.

Tabii ki internet bağlantısı varsa dünyanın her yanından kullanıcılara ulaşabilme imkanı da tanıyor. Gerçek adınızı kullanmanın yanında rumuz kullanımı da mümkün ve böylece kişisel gizliliğine önem veren kullanıcılar gerekli seçenekleri uygulamada bulabiliyorlar. Herhangi bir kayıt zorunluluğu bulunmaması sayesinde anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

Retrica

Retrica uygulaması iPhone ve iPad cihazlarda uzun süredir en sık tercih edilen fotoğraf filtresi ekleme uygulamalarından bir tanesi. Bu ay Android mobil cihazlar için de çıkan Retrica elbette kısa sürede popülerlik kazanmayı başardı. Hem kolay kullanımı hem de bol seçenekli olması nedeniyle tercih edilen uygulama aynı zamanda ücretsiz.

Fakat ücretsiz versiyonunda maalesef sadece 55 adet filtre yer alıyor ve geri kalan 25 filtreye ulaşabilmek için ücretli sürümünü satın almak gerekiyor. Filtre seçeneklerinin yanında kolaj yapma, zamanlayıcı, çerçeve ekleme gibi seçeneklere de sahip olduğu için çoğu kullanıcımızın fotoğraf düzenleme ihtiyaçları için yeterli olacaktır.

Frontback

Son günlerde selfie yani kendi fotoğraflarımızı çekmek çok popüler hale geldi ve tabii ki kullanıcılar da en kaliteli selfie'leri çekebilmek için uygulama arayışındalar. Frontback Android uygulaması ise selfie konusunda oldukça yenilikçi bir yaklaşım getirdi diyebilirim. Telefonunuzun hem arka hem de ön kamerasını aynı anda kullanmanıza izin veren uygulama böylece yepyeni bir trendi de başlatmayı başardı.

Uygulamayı kullanarak çektiğiniz fotoğraflar direkt olarak birleştiriliyorlar ve böylece arka ve ön kamera ile çekilen iki fotoğrafı tek bir fotoğrafta görebiliyorsunuz. Gereken sosyal ağ paylaşım butonlarının yer alması ve uygulamanın kendi üyelik sisteminin de olması sayesinde hiç zorlanmadan kendi fotoğraflarınızı paylaşabilir veya diğerlerinin paylaştıkları fotoğraflara da bakabilirsiniz.

Sizin için seçtiğim 2014 Nisan'ına ait en popüler ve en gözde uygulamaları beğeneceğinize inanıyorum. Uygulamalara dair sorularınız olursa hemen aşağıda yer alan yorumlar kısmından bize iletmeyi unutmayın.

Ayın En İyi Android Oyunları - Nisan 2014 Yazımıza Ulaşmak İçin Tıklayın!

YORUMLAR