Babalar Günü Hediyesi İçin Teknolojik Öneriler

19 Haziran 2016 babalar günü. Babanıza hediye almayı düşünüyor ve bu yıl kravat, çorap, gömlek klişe üçgeninden çıkmak istiyorsanız ona kesinize göre teknolojik sürprizler yapabilirsiniz.

Babalar Günü Hediyesi İçin Teknolojik Öneriler

19 Haziran 2016 babalar günü. Babanıza hediye almayı düşünüyor ve bu yıl kravat, çorap, gömlek klişe üçgeninden çıkmak istiyorsanız, ona kesenize göre teknolojik sürprizler yapabilirsiniz. Sonuç olarak babanızı sizden daha iyi kimse tanıyamaz. Onun teknoloji ile özdeşleştirebileceğiniz karakteristik özelliklerini irdeleyin. Hobilerini, iş hayatını, boş zamanlarında yaptıklarını takip ederek kendisine günlük yaşamında yardımcı olabilecek ve hayatını kolaylaştırabilecek teknolojik bir hediye bulabilirsiniz.

Teknolojik hediyeler elbette çok ucuz fiyat etiketleriyle gelmiyorlar. Ancak babanızın yüzünü gülümsetebilecek oldukça radikal teknolojik hediyelerden tutun da, günlük yaşamda ona destek verecek cihazlara uzanan bu kocaman seçenek havuzunda size birkaç fikir vermesek olmazdı. Bu noktada babaların teknoloji ile olan yakınlığını da sınıflandırmanın iyi olabileceğini de düşündük. İşte "teknolojik baba" karakterlerine göre hediye önerileri.

Çok fazla telefonla konuşan babalar için hediyeler

Babanızın elinden telefonu düşürmemecesine cihazına bağlıysa ona bir “cep telefonu sabitleyicisi” alabilirsiniz.  Böylece her daim istediği yere telefonu yerleştirerek konuşmaya devam edebilir ve bir taraftan da günlük hayatına devam edebilir. Bu minik icadı 9 TL’den başlayan fiyatlarla çeşitli elektronik marketlerinde ve elektronik e-ticaret satış mağazalarında bulabilirsiniz. Arama yaparken “Direksiyon Arası Telefon Sabitleyici” diye aratabilirsiniz.

Çok sigara içen babalar için hediye

Babanız hep sigarayı bırakmak istiyor ama bırakamıyorsa ona destek olabilirsiniz. Sigaranın çok zararlı olduğuna dair uyarıların artık tiryakiler tarafından kanıksandığını da göz önüne alacak olursanız, bir şekilde babanızı bu alışkanlıktan kurtarmak için yeni bir yöntem uygulayabilirsiniz. Bunun için sigara kullanılırken öksüren ve çığlık atıp yardım isteyen küllükler caydırıcı olabilir diye düşünüyoruz. Son derece de itici bir tasarımı olduğu için babanızın anında sigaradan soğumasına sebep olabilirsiniz. Sizden soğuma riskini de göze almalısınız. Bu kül tablalarının fiyatları 10 ile 15TL arsında değişiyor.

"Öksüren Akciğer Küllük" diye aratabilirsiniz. Bu arada babanızın telefonuna yüklemeniz için sigara bırakma uygulaması da bizden.

Pilot olmak isteyip fırsatı kaçırmış babalar için hediye

Babanız havacılığı seviyor ve hep gençken pilot olmak istediğinden bahsediyorsa artık ona bir drone almanızın vakti gelmiş demektir. Böyle bir hediye ile hem kendine vakit ayırmasına destek verebilir hem de arada bir siz de keyfini sürebilirsiniz. MediaMarkt gibi teknoloji marketlerinde 500 TL’den başlayan fiyatlarla bir drone satın almanız mümkün. Babınızın unutamayacağı bir hediye olabileceği gibi kırılgan olduğunu ve bazı kurallara uyulması gerektiğini de hatırlatalım.

Ses sistemlerini hayatının merkezine almış babalar için hediye

Evdeki cihazlarından yeterince tatmin edici ses almadığından şikâyetçi babanız için bir “sound bar ses sistemi” alırsanız kesinlikle onu 2016’nın en mutlu babası yapabilirsiniz. 120W’a kadar çıkan güçleriyle oldukça tatmin edici ses kalitesine sahip olan bu cihazlar TV ve PC’ler için ideal ses desteği verebiliyorlar. Mesela, bir adet Samsung HW j355 sound bar ses sisteminin 300TL civarında olduğunu söylersek oldukça etkileyici ve ekonomik bir hediye olduğunu kabul edersiniz sanırız.

Fotoğraf meraklısı babalar için hediye

Şimdi herkes eline geçirdiği kamerası olan her cihazla fotoğraf çekiyor. Babanızı bu çılgın kalabalıktan uzaklaştırıp ona biraz karizma katmak elinizde. Neden ona fiyakalı ama ekonomik bir fotoğraf makinesi hediye etmiyorsunuz. Mesela Nikon CoolPıx l340 20.2MP kameranın 5152 x 3864 çözünürlükte fotoğraf çektiğini ve sadece 600 ile 650TL arasında olduğunu biliyor muydunuz? Böylelikle babanızın kendine ayıracağı zamanlarda fotoğrafçılığa olan ilgisini artıracak. 

Deniz tutkunu ve sürat düşkünü babalar için hediye

Oldukça pahalı bir uğraş olan denizcilik her babayiğidin kendini adayacağı bir uğraş değil Ancak sürat teknesi gördüğünde babanızın gözleri doluyor ve ağlamaklı oluyorsa biraz teselli edebilmeniz mümkün. RC yani uzaktan kumandalı sürat tekneleri bu durumlar için biçilmiş kaftan. 250 ile 500TL arasında son derece kaliteli tekneler satın alıp bunu babanıza hediye edebilirsiniz. Gözlerindeki gülümsemeyi hayatınız boyunca unutamayacaksınız. 

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi komple bir kara ve deniz aracı RC seti ise yine 500 ile 1.000TL arasında bulunabiliyor.  RC araçlar için özel web siteleri olduğu gibi teknolojik market web sitelerinden de bütçenize uygun araçlar bulmanız mümkün. Google’da "RC araçlar" diye aranma yaparsanız oldukça yardımı dokunacaktır. 

Kitap okumayı seven babalar için hediye

Babanız işinden döndükten sonra televizyonun karşısına geçmektense eline bir kitap alıp bir köşede kendine vakit ayırmaya çalışıyorsa ona verebileceğiniz en güzel hediye "Büyüteç Ekranlı LED" aydınlatmalı okuma aparatı olabilir. Bu ürün yakını net göremeyen ancak gözlük kullanmak istemeyen kitapseverler için son drece kullanışlı bir buluş. Üstelik sadece kitap okurken değil her türlü evrak takip edebilmek için de birebir. "LED Reading Magnifier" diye Google aratırsanız 15TL’den başlayan fiyatlarla bulabilmeniz mümkün. 

Çay tiryakisi babalar için hediye

Babanız çay tiryakisiyse ve iş yerinde bu keyfini iptidai mutfak gereçleriyle gidermek zorunda kalıyorsa ona bir Çay Makinesi alabilirsiniz. Keyifle iş yerindeki mutfağına yerleştirebilir ve her yudum çayda sağlığınıza duacı olabilir. Ofislere kolaylıkla yerleşebilecek çay yapma makineleri 90TL fiyatlardan başlayarak satılıyorlar. Türk insanı için çayın çok önemli olduğunu unutmamak lazım. 

Oyun tutkunu babalar için hediye

Babanız içindeki genç ruhu kaybetmemişse, PC başında hala çılgınlar gibi CS GO oynuyorsa ve bunu yaparken evde gürültüden kaçacak yer arıyorsanız hem babanızın hem de bütün ailenizin hayır duasını alabileceğiniz tek hediye sağlam ve kaliteli bir oyun kulaklığı olabilir. Bunun için aklımızdaki marka ise Kingston HyperX Cloud oyun kulaklığı. 3metrelik kablo uzunluğu ile babanızın heyecanlı anlarda sıçrayıp oturduğu koltuğun etrafında dönmesine izin verebilen bu araç, gerçekten de babanıza, "oğlum çok makbule geçti" dedirtecek türden bir hediye olacaktır. Bu ürün elektronik marketlerinde 235 ile 250TL arasında fiyat etiketi taşıyorlar. 

Babalar gününüz kutlu olsun

Elbette siz de bir baba olabilirsiniz. Bundan dolayı hem sizin hem de büyüklerinizin babalar gününü kutlar ve ailenizle beraber sağlıklı bir ömür dileriz. 

iTunes'tan Sevdiklerinize Nasıl Hediye Gönderebilirsiniz?

Nvidia Yeni Ekran Kartlarını Alanlara The Division'ı Hediye Ediyor

YORUMLAR