Bağlantılara Tıklamadan Önce Sorulması Gereken 4 Soru

Herhangi bir blog sitesinde, bir forumda veya benzeri herhangi bir platformda paylaşılan bir bağlantıya tıklamadan önce kendinize şu dört soruyu sormalısınız...

İnternet bağlantılardan oluşur, her tıkladığınız bağlantı güvenli değildir. Bu bağlantılar, sizi bir reklam sitesine ya da daha kötüsüne, bilgilerinizi çalmayı hedefleyen bir siteye yönlendirebilir. Bu bağlantılardan korunmak için bağlantılara tıklamadan önce iki kere düşünmeli; herhangi bir blog sitesinde, bir forumda veya benzeri herhangi bir platformda paylaşılan bir bağlantıya tıklamadan önce kendinize şu dört soruyu sormalısınız:

1. Bu Bağlantıya Nereden Ulaştım?

Tamindir’de çekiliş olduğuna dair bir yazı gördüğünüzde, bu bağlantının meşru olduğunu bilirsiniz ama yanıp sönen ışıklı bir sayfada, 100 adet iPhone kazanabileceğinizi vaat eden dolandırıcılara inanmamalısınız.

2. Bağlantıda Ne Bulmayı Umuyorum?

Banka hesabınızın, Facebook hesabınızın ve benzeri hassas bilgilerinizin bulunduğu sitelere yönlendirildiğinize dair sizi uyaran sitelere kulak vermeli, yönlendirilmeye devam etmeden önce duraklamalısınız. Bu bağlantıda korsan yazılım ya da illegal içerik bekliyorsanız, güvenli olmayan bir siteye yönlendirilmeye hazır olmalısınız.

3. Bağlantı Neye Benziyor?

Forum ve benzeri yerlerde paylaşılan bağlantıların adresini görmek için bağlantıyı içeren metnin üzerine imlecinizi getirmelisiniz. Tarayıcınızın -genellikle- sol alt köşesinde bağlantı adresinin bulunduğunu göreceksinizdir. Bu bağlantının, görmek istediğiniz içerik ile alakasının olmadığını düşünüyorsanız bağlantıya hiçbir şekilde tıklamamalısınız.

4. Bu Bağlantı Hakkında Diğer İnsanların Düşünceleri Neler?

İçinize sinmeyen, pek güvenilir görünmeyen bağlantıya tıklamadan önce, bağlantıya tıklayan diğer insanların bağlantı hakkında düşüncelerini, bağlantı adresini arama motorlarında aratarak öğrenebilirsiniz. Bağlantı hakkında birden fazla kişinin görüşünü almalı, bağlantının güvenilir olup olmadığını öğrenmelisiniz.

Kötü amaçlı bağlantılardan korunmak için sizin kullandığınız yöntemleri de merak ediyoruz. Kötü amaçlı bağlantılardan korunma yöntemlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

İnternet Kullanıcıları Güvenlik Endişesi Yaşıyor
İNTERNET

İnternet Kullanıcıları Güvenlik Endişesi Yaşıyor

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan bir anket, internet kullanıcılarının

Mozilla İnternet Sitesi Güvenlik Analiz Servisini Hizmete Açtı
İNTERNET

Mozilla İnternet Sitesi Güvenlik Analiz Servisini Hizmete Açtı

Daha çok Firefox internet tarayıcısı ile tanıdığımız Mozilla firması ilginç bir web hizmetini servise açtı. Observatory olarak adlandırılan yeni servis temel olarak bir internet sitesi güvenlik analiz servisi.

Google'dan Daha Fazla Güvenlik İsteyenlere: Güvenlik Anahtarları
GÜVENLİK

Google'dan Daha Fazla Güvenlik İsteyenlere: Güvenlik Anahtarları

İşte, Google üzerinde özellikle kurumsal temelli çalışmalar yapanlara daha fazla güvenlik fırsatı. Google Security Key artık özellikle iş yerlerinde daha fazla güvenlik vaat ediyor.

YORUMLAR