Beyin Fırtınası İçin Kullanabileceğiniz 5 Android Uygulaması

Hayatınızdaki problemleri çözmek için en güzel yöntem beyin fırtınası yapmaktır. İster bu problemler iş ile alakalı olsun ister özel hayatınızla, bu yöntemle üstesinden gelemeyeceğiniz sorun yok diye düşünüyorum.

Beyin Fırtınası İçin Kullanabileceğiniz 5 Android Uygulaması

Hayatınızdaki problemleri çözmek için en güzel yöntem beyin fırtınası yapmaktır. İster bu problemler iş ile alakalı olsun ister özel hayatınızla, bu yöntemle üstesinden gelemeyeceğiniz sorun yok diye düşünüyorum.

Beyin fırtınası yapmanın bu kadar faydalı olmasının en önemli sebebi, fikirlerinizi, düşüncelerinizi, aklınızdakileri belli bir sistematik çerçevesinde kağıda dökmenizi sağlamasıdır. Bununla birlikte başkalarının fikirlerinden faydalanmak da yine beyin fırtınası yapmanın en güzel taraflarından birisidir. Böylece kendi mantık yapınızdan çıkıp başkalarının gözünden olayları görme şansı yakalayabilirsiniz. Beyin fırtınası yaparken yapmamız gereken en önemli şey ise bir zihin haritası çıkarmaktır.

Zihin haritası dediğimiz şey aslında bir kümeler grubundan ibarettir. Fakat bunu kağıt kalemle yapmaktansa hazır geliştirilmiş uygulamalarla yaparsanız hem çok zaman kazanırsınız hem de düşünme kısmına daha çok odaklanabilirsiniz. Ayrıca artık kim yanında kalem kağıt taşıyor, öyle değil mi?

Bu yüzden biz de sizler için bugün zihin haritalandırma ve diyagram çizme uygulamalarını toparladık. İster öğrenci olun ister ofis çalışanı, ister hayatını yola sokmaya uğraşan birisi, bu uygulamalar eminim işinize yarayacaktır.

DrawExpress Lite

İlk uygulamamız olan DrawExpress Lite, uygulamanın ücretsiz versiyonu. İçerisinde pek çok grafik çizme aracı bulunan bir uygulama olan DrawExpress limitli versiyonu olsa da bulundurduğu özellikleri sizlere yeterli gelecektir. Eğer daha fazlasını istiyorum derseniz ücretli versiyonunu satın alabilirsiniz.

DrawExpress hala kağıt kalem veya elle çizme alışkanlığından kurtulamamış olanların çok seveceği bir uygulama diyebilirim. Çünkü onu diğerlerinden ayıran en önemli özelliği el hareketleriniz tanıyarak onları şekillere dönüştürmesi.

Uygulama içerisinde zihin haritası oluşturmak dışında kullanabileceğiniz yazılım ve ağ dizaynları, iş akışı, organizasyon haritası, süreç akışları, özellik listesi, karar ağacı gibi farklı çizim ve diyagram araçları da bulunuyor.

Grapholite

Bir diğer grafik ve diyagram çizme uygulaması olan Grapholite'ı da Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Fakat demo versiyonu olmasına rağmen içerisindeki özellikler yeterli gelecektir diye düşünüyorum.

Grapholite uygulaması ile zihin haritalarından kat planlarına, ağ şablonlarından iş modellemesine, organizasyonel şemalardan  iş akış şemalarına kadar her türden farklı diyagram çizebilme şansına sahipsiniz.

Kullanımı da gayet kolay olan uygulama kapsamlı özellikleri ile dikkat çekiyor. Beyin fırtınası yapmanız gerektiği zaman zihin haritaları çizebileceğiniz bu uygulama gerçekten çok kullanışlı diyebilirim.

Mindomo

Bir diğer zihin haritalama uygulaması olan Mindomo da aklınızdaki her şeyi kağıda dökmenize yardımcı olacak bir uygulama. Bunu sadece düzgün biçimde değil görsel olarak da güzel yapmanızı sağlıyor diyebilirim.

Kullanımı da gayet kolay olan uygulama ile oluşturduğunuz zihin haritalarını daha sonra istediğiniz gibi  düzenlemek, aynı zamanda başka formatlarda kaydetmek ve daha sonra da  iş arkadaşlarınızla paylaşmanız da mümkün.

Uygulamanın en güzel özelliği birden fazla kişinin aynı anda işlem yapmasına izin vermesi diyebilirim. Bu sayede uygulamayı çok daha etkili bir şekilde kullanma şansına sahip olabiliyorsunuz.

SchematicMind

Bir diğer zihin haritalandırma uygulaması olan SchematicMind'ı da ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Aklınızdaki fikirleri sadece organize biçimde değil aynı zamanda görsel olarak da hoş bir şekilde kağıda dökebiliyorsunuz.

Uygulama özellikle sade görünümü ve basit kullanımı ile dikkat çekiyor. Bu sayede uygulamayı kullanmaya odaklanmak yerine aklınızdaki düşüncelere odaklanabiliyor ve karmaşadan uzak kalabiliyorsunuz.

SchematicMind ile hem düşüncelerinizi organize edebiliyor hem de oluşturduğunuz haritalarınıza ikonlar, şekiller, sınırlar ve arka plan renkleri ekleyebiliyor ve görünümü çok daha hoş hale getirebiliyorsunuz.

SimpleMind

Son uygulamamız olan SimpleMind'ı da Android  cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanma şansına sahipsiniz. Uygulama adından da anlaşılacağı üzere karmaşık olan aklınızı sadeliğe indirgemeye çalışıyor.

Uygulama ile aklınızdaki düşünceleri ve fikirleri sağlam bir şekilde yerlerine oturtabiliyor ve sistematik olarak düzenleyebiliyor, organize edebiliyorsunuz. Bunu da göze hoş gelecek şekilde yapabiliyorsunuz.

Uygulamadaki özelliklerin çoğunu sürükle bırak ile kullanabildiğinizden, kullanması da gayet kolay bir uygulama olduğunu söyleyebilirim. Ücretsiz olduğu için bazı özellikleri kısıtlanmış fakat profesyonel ihtiyaçlarınız yoksa işinizi görecektir diye düşünüyorum.

YORUMLAR