Bilgisayarınıza İndirip Yüklemeden Oynayabileceğiniz En Eğlenceli Tarayıcı Oyunları

İnternet tarayıcınız üzerinden oynayabileceğiniz en eğlenceli oyunlar burada!

Bilgisayarınıza İndirip Yüklemeden Oynayabileceğiniz En Eğlenceli Tarayıcı Oyunları

Eğer eğlenceli bir oyun oynamak istiyorsanız ve bu oyunları bilgisayarınıza indirme ve kurulumunu gerçekleştirme derdinden bıktıysanız tarayıcı oyunları imdadınıza yetişecektir. İnternet tarayıcınız üzerinden oynayabileceğiniz bu oyunlar sayesinde sadece internet bağlantınızı kullanarak eğlenceli bir dünyanın kapısını aralayabiliyorsunuz. Tarayıcı oyunları genel olarak düşük sistem gereksinimlerine sahip olmaları nedeniyle de birçok oyun severin tercihi olabiliyor. Bilgisayarınızda yeterli depolama alanı yoksa, işlemciniz, ekran kartınız güncel oyunlarda tatmin edici bir performans sergilemiyorsa tarayıcı oyunlarını tercih edebilirsiniz.

Bu yazımızda tarayıcınız üzerine tamamen ücretsiz olarak oynayabileceğiniz oyunlar arasından en beğendiklerimizi listeliyor olacağız. Bu oyunları oynayabilmek için bilgisayarınızda Unity Web Player'ın ve Adobe Flash Player'ın yüklü olduğundan emin olun.

Dilerseniz bu oyunlara kısaca göz atalım ve detaylarını görelim: 

Critical Strike:

Critical Strike Portable temel olarak tarayıcınız üzerinde oynayabileceğiniz bir Counter Strike olarak tanımlanabilir. Counter Strike 1.6'dan alışık olduğumuz klasik yapıyı tarayıcılarımıza taşıyan oyunu online olarak da oynayabiliyoruz ve diğer oyunculara karşı savaşabiliyoruz.

Critical Strike Portable'da klasik rehine kurtarma, bomba imha etme ve takım tabanlı terörist - anti-terör timi savaşlarına yer verilirken zombilere karşı savaştığınız mod ile oyun zenginleştiriliyor. Tek başınıza botlara karşı da oynayabileceğiniz oyunu tam ekran olarak çalıştırabilmeniz mümkün:

12 Grapes:

12 Grapes ilginç ve mizah dolu hikayesiyle beğeni kazanan bir bağımsız oyun. 12 Grapes'de bir uzaylı istilası hikayesi konu alınıyor; fakat bu sefer biz dünyayı istila eden uzaylıların yerine geçiyoruz. Oyundaki temel amacımız ise gezegenimizde yüzyıllardır yapılan bir ayinin gerçekleşmesini sağlamak. Bu amaçla dünyaya gönderilen bir ufo kaptanı olduğumuz oyunda 12 adet insanı yakalayıp gezegenimize götürmemiz gerekiyor. Fakat bu insanları seçerken dikkatli olmamız gerekiyor; çünkü ayinde yalnızca pozitif düşünen ve mutlu olan insanlar kullanılabiliyor.

12 Grapes'te şehirlerin üzerinde ufomuzla dolaşırken yolda yürüyen insanların üzerinde durarak onları ufomuza ışınlıyoruz ve sonrasında düşüncelerini analiz ediyoruz. Analimiz sonucunda pozitif düşünüp düşünmediklerine karar veriyoruz ve buna göre onları tutsak alabiliyor ya da hafızalarını silerek geri gönderebiliyoruz. Bütün bu işleri yaparken de bir yandan tanklar bize saldırıyor.

12 Grapes retro tarzda bir görünüme sahip. Oyunu nasıl oynayabileceğinizi bu bağlantı üzerinden öğrenebilirsiniz.

GeoGuessr:

GeoGuessr ya da Türkçe adıyla Yer Tahmin Etme Oyunu arkadaşlarınızla bilikte oynadığınızda inanılmaz keyifli olabilen bir tarayıcı oyunu. GeoGuessr'da temel amacımız bize rastgele bir düzenle gösterilen bir resimlerdeki yerleri harita üzerinden tahmin etmek. Oyunda resimler 360 derecelik interaktif resimler; yani kamerayı hareket ettirerek çevrenize bakabiliyorsunuz ve etraftan ipuçları toplayabiliyorsunuz. Kimi resimlerde ipucu toplamanız mümkün olmayabiliyor. Resme göz attıktan sonra ise sağ taraftaki haritanın üzerinde resimdeki yerin nerede olduğunu düşünüyorsanız o noktayı işaretliyorsunuz. Yaptığınız tahmin resimdeki yerin gerçek konumuna ne kadar yakınsa o kadar yüksek puan kazanmaktasınız. 5 el sonunda puanınız hesaplanıyor ve puanınızı arkadaşlarınızınkiyle karşılaştırabiliyorsunuz.

Her yaştan oyun severe hitap eden GeoGuessr size dünyanın farklı yerlerini keşfetme imkanı da veriyor. Oyunu oynamak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

Wolfenstein 3D:

FPS türünün atalarından olan Wolfenstein 3D çıktığı dönemde bir devrim yaratmıştı ve bize 3 boyutlu FPS aksiyon oyunlarının heyecanlı oyun yapısını tanıtmıştı. Bilgisayarımızın DOS ortamında disketlerden oynadığımız oyun 1992 yılında çıkmıştı. Aradan geçen yılların ardından oyunun geliştiricisi idSoftware Wolfenstein 3D'nin 20. yaşını kutlamak için oyunun bir tarayıcı versiyonunu ücretsiz olarak oyun severlerin beğenisine sundu. İsterseniz biraz olsun nostalji yapmak isteyin, isterseniz retro bir oyun keyfi yaşamak isteyin Wolfenstein 3D size aradığınız eğlenceyi sunacaktır:

SAS: Zombie Assault 4:

SAS: Zombie Assault 4 size bolca adrenalin salgılatacak bir korku oyunu olarak tanımlanabilir. Zombi temalı bir kuşbakışı savaş oyunu olan SAS: Zombie Assault 4'de uzak gezegenlere yolculuk ediyoruz ve bu gezegenleri istila eden kana susamış zombilerle savaşıyoruz. 3 farklı kahramandan birini seçebildiğimiz oyunda her kahraman kendine has silahları kullanabiliyor. Oyunun temel mantığı düşman dalgalarına karşı ayakta durmanız üzerine kurulu. Zombiler size dalga dalga saldırırken barikatlar kurabiliyor ve etraftaki patlayıcı cisimlere ateş ederek topluca düşmanlarınızı yok edebiliyorsunuz. Güçlü bölüm sonu canavarı savaşlarına da yer veren SAS: Zombie Assault 4'de sandıkları açarak gelişmiş silah ve zırhları toplayabilmekteyiz: 

Günümüz Oyunlarının Atalarını Yakından Tanıyalım

YORUMLAR