Bilgisayarınızı Kapatmak Yerine Uyku Moduna Alın! İşte Nedeni

Bilgisayarı kapatmak mı daha mantıklı yoksa uyku moduna almak mı? Eğer bilgisayarınızı sık sık kapatıyorsanız, bunun yerine uyku moduna almayı düşünmelisiniz.

Bilgisayarınızı Kapatmak Yerine Uyku Moduna Alın! İşte Nedeni

Windows 10 birkaç sene içerisinde uzun bir yol kat etti ve geldiğimiz noktada bilgisayarınızı kapatmak, her kullanımdan sonra akıllı telefonunuzu kapatmak kadar gereksiz bir durum haline geldi. Peki ama bilgisayarı kapatmak mı daha mantıklı yoksa uyku moduna almak mı? Bu rehberimizde kullanıcılar tarafından sık sık sorulan bu soruya daha yakından göz atacağız.

Ucuz Windows 10 Lisansları Güvenli mi?
YAZILIM

Ucuz Windows 10 Lisansları Güvenli mi?

Ucuz Windows 10 Lisansları Güvenli mi? - Microsoft'un oldukça pahalı fiyatlardan sunduğu Windows 10 lisansları, son zamanlarda çeşitli internet sitelerinde akıl almaz fiyatlarla satışa sunuluyor.

Başlamadan önce kısaca ve açık bir şekilde söylemek gerekirse hem masaüstü bilgisayarlar hem de dizüstü bilgisayarlar, günümüzde uyku modunda kullanılmak üzere tasarlandı. Yani tıpkı akıllı telefon ve tablet kullanımınız gibi, bilgisayar kullanımınız sırasında da cihazınızı sık sık açıp kapamanıza gerek yok.

Daha Hızlı Bir PC İçin 7 Altın Kural

Bilgisayarı Kapatmak mı Daha Doğru Uyku Moduna Almak mı?

Eğer bilgisayarınızı sık sık kullanıyorsanız, onu her kullanımdan sonra kapatmak zahmetli ve gereksiz bir işlemdir. Bunu yapmak için tüm dosyaları kaydetmeniz gerekir. Ardından bilgisayarı bir daha açtığınızda gereksiz bir önyükleme sürecine girersiniz ve uygulamaları tekrardan başlatmanız, düzenlemekte olduğunuz dosyaları tekrar açmanız gerekir.

Öte taraftan uyku modu, tüm bu gereksiz süreci yok eder. Bilgisayarınızla işiniz bittiğinde kapağını kapatın ya da sol alttaki başlat menüsünden onu uyku moduna alın. İşte bu kadar. Geri dönüp güç düğmesine bastığınızda her şey kaldığı yerden devam edecek ve tüm dosyalar ve uygulamalar iki saniye gibi kısa bir sürede hazır olacak.

Uyku Modu Nasıl Çalışır?

  • ​Bilgisayarınız Düşük Güç Moduna Geçer
  • Mevcut Durum RAM'e Kaydedilir
  • Bilgisayarınız RAM'i Açık Tutmak için Az Miktarda Güç Çekmeye Devam Eder
  • Açılışta Tüm Veriler RAM'den Hızlı Bir Şekilde Yüklenir

Dizüstü Bilgisayarı Sürekli Şarjda Bırakmak Zararlı mı?
TEKNOLOJİ

Dizüstü Bilgisayarı Sürekli Şarjda Bırakmak Zararlı mı?

Temel olarak baktığımızda dizüstü bilgisayarlar taşınabilir olmaları ile öne çıkıyor ancak çeşitli durumlarda onları masanın üstüne koyup günlerce şarja takılı şekilde bırakabiliyor ve kullanabiliyoruz.

Temel olarak uyku modu, bilgisayarınızı düşük güç moduna geçirir ve mevcut durumu RAM'e kaydeder. Bu noktada bilgisayarınız RAM'i açık tutmak için bir miktar güç çekmeye devam eder ve bilgisayarınızı bir dahaki açışınızda tüm verilerin RAM'den hızlı bir şekilde yüklenmiş olur.

Bu noktada uyku modunun tek gerçek dezavantajı, bilgisayarın az da olsa bir miktar daha güç kullanıyor olmasıdır. Yine de bu konu hakkında endişelenmeyin çünkü kullanılan güç miktarı gerçekten çok düşüktür ve elektrik faturanıza aylık yalnızca birkaç lira ekler.

Uyku Modunun Avantajları

  • Çok Düşük Miktarda Güç Harcar
  • Bilgisayarınız Açılışta Çok Hızlı Yüklenir
  • Dosyaları ve Programları Kapatmanız Gerekmez

MSI Creator 15 En Büyük Laptop Bataryası

Bazı kişiler Windows'un sorunlardan uzak kalması adına günlük olarak yeniden başlatılması gerektiğini savunur. Öte taraftan böyle bir şeye gerek yok. Elbette bazı durumlarda sorunları çözmek için bilgisayarınızı yeniden başlatmak isteyebilirsiniz, bu oldukça normal.

Öte taraftan bunu her gün düzenli bir şekilde yapmanız bilgisayarınıza herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Eğer kullandığınız bilgisayarı her gün yeniden başlatmanız gerekiyorsa, burada ilgilenmeniz gereken çok daha derin sorunlar vardır. Yani olay kapatıp açma ile ilgili değil.

Bilgisayar Temizliği Nasıl Yapılır
NASIL YAPILIR

Bilgisayar Temizliği Nasıl Yapılır

Bilgisayar Temizliği Nasıl Yapılır? - Kullandığınız bilgisayar yalnızca düşük bileşenlerden ya da zararlı yazılımlardan değil, aynı zamanda çeşitli temizlik sorunlarından dolayı da performans kaybına uğrar.

Kısa bir şekilde özetlememiz gerekirse bilgisayarı sık sık kapatmak, geçmişten kalan anlamsız bir alışkanlıktır. Peki siz bu rehberde yer alan bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR