BlackBerry 10 Özellikleri ve Fiyatı

BlackBerry 10'un tüm teknik ve yazılım özellikleri ile fiyatını New York'ta düzenlenen lansmanın ardından öğrenmek için blogumuzu takip edin.

BlackBerry 10 Özellikleri ve Fiyatı

BlackBerry’nin uzun süredir beklenen ve üreticisi RIM’i yeniden mobil dünyaya büyük bir güç ile getireceği umut edilen BlackBerry 10 modelinin özellikleri ve fiyatı bugün New York’ta düzenlenen bir basın toplantısı ile tüm dünyaya açıkladı.

BlackBerry dünyası uzun süredir maddi sıkıntılar, yetersiz modeller ve iOS ile Android cihazları karşılayamayan rekabet ile boğuşuyordu. Bugün gerçekleştirilen etkinlikte sunulan özelliklerin ve fiyatın BlackBerry’i kurtarıp kurtaramayacağını önümüzdeki günlerde kullanıcıların talepleri belirleyecek.

Cihaza dair tüm açıklanan teknik detayları aşağıda inceleyebilir ve BlackBerry 10 Özellikleri galerimizi gezerek cihaza dair tüm merak ettiklerinizi görebilirsiniz.

RIM'in uzun süredir beklenen lansmanı gazetecilerin ve basın mensuplarının yoğun ilgisi ile birlikte başladı ve aynı zamanda pek çok mobil uygulama geliştiricisi de salondaki yerini alarak eski teknoloji devinin yeniden doğuşunu izlemek için oradaydı.

BlackBerry 10'u şirketin başkanı ve CEO'su Thorsten Heins bizzat tanıtarak Apple ve Google'ın izlediği lansman stratejisinin bir benzerini gerçekleştirdi. Konuşmasına tüm BlackBerry sevenleri selamlayarak başlayan Heins aynı zamanda yeni ürünlerinde ve mobil iletişimde meydana gelen değişiklikleri kaçırmadıkladını belirterek devam etti. 

Yeni cihazın hem kişisel hem de profesyonel anlamda sürekli olarak bağlı kalmak isteyenler için özellikle üretildiğini ve gerçekten aynı anda onlarca işi gerçekleştirmek isteyenler için uygun olduğunu belirten Thorsten Heins sözlerine mobil iletişimden bir sonraki adıma geçiş yapıldığını belirterek devam etti. BlackBerry 10 araçlar, sağlık sistemleri ve diğer sistemler ile uyumlu bir şekilde çalışacak, RIM ürününde bu özelliği garanti ediyor.

Aynı zamanda lansmanda şirketin RIM olan ismi değiştirilerek tamamen BlackBerry şirketi haline getirildi. Bundan sonra BlackBerry şirketi bizlerle birlikte olacak.

BlackBerry karşımıza bu sefer 2 modelle birlikte çıkıyor ve bu modeller BlackBerry Z10 ve BlackBerry Q10 olarak çıkıyor. Z10 modeli dokunmatik bir BlackBerry modeli olurken Q10 modeli ise klasik BlackBerry 10 klavyesi ile karşımızda.

Her iki telefon da BlackBerry 10 platformunu kullanıyor ve BlackBerry Z10 modeli sahip olduğu 4.2 inç ekran boyutunu 356 PPI piksel yoğunluğu ile birlikte bize sunuyor. 

BlackBerry Z10 sürekli olarak multi-tasking gerçekleştirebiliyor. Yani aynı anda onlarca uygulamayı çalıştırabiliyor ve uygulamalar arasındaki geçişler inanılmaz hızlara ulaşabiliyor. Sadece bir parmak hareketi ile diğer uygulamalara geçiş yapabiliyor ve o uygulamaların hali hazırda karşınıza aktif olarak gelmesini görebiliyorsunuz. Ayrıca yeni modelde herhangi bir şekilde ana menü tuşuna basıp durmanıza da gerek kalmıyor.

Yeni BlackBerry Hub özelliği sayesinde kolayca tüm sosyal ağ uygulamalarınızı tek bir merkezden yönetebiliyor ve teker teker hepsine giriş yaparak kontrol etmeniz gerekmiyor. BlackBerry Hub çok kolay ve hızlı parmak hareketleri sayesinde tüm sosyal bağlantılarınızı yönetmenize imkan veriyor. Bu ağlar Facebook'tan tutun da LinkedIn'e kadar çok geniş bir alanı kapsıyor. Tüm bu bilgiler gerçek zamanlı olarak telefonunuza aktarılıyor.

Kullanıcılarına en iyi klavye kullanma deneyimini sunduğunu açıklayan BlackBerry CEO'su ürünlerinin bu yeteneğiyle gurur duyduklarını açıkladı. BlackBerry 10'da kullanıcılar hiç bir harfe dokunmadan bile acil olarak göndermeleri gereken mesajları bir kaç hareket ile kolayca gönderebilecekler. Harfleri ve kelimeleri silmek için de sadece tek bir parmak hareketi yeterli olacak ve şirket en hızlı şekilde işlemlerin tamamlanabilmesi için özel bir çaba gösteriyor.

Kullanıcıların gizlilik ve farklı profillerini BlackBerry Balance sayesinde kolayca koruyabilecekleri ve işe gittiklerinde yahut işten geldiklerinde telefonlarındaki uygulamalardan tutun da duvar kağıdı ve diğer özelleştirmelere kadar herşeyin otomatik olarak değişebileceği de açıklananlar arasında. Böylece iki hayatınızı da kolayca BlackBerry 10 kullanarak yönetme imkanına sahip olacaksınız.

BBM'in yani BlackBerry Messenger'ın yeni video chat özelliği de dikkat çeken yenilikler arasında. Video sohbet özelliğinin yanında ekran paylaşımı özelliğine de sahip olan BlackBerry 10 böylece mobil sohbeti bambaşka bir boyuta taşıyor.

Aynı zamanda BlackBerry 10'un tüm favori dosyalarınızı, notlarınızı, maillerinizi, uyarılarınızı tek bir noktada toplayacak ve size sunacak olması kategorik yapısıyla birleştirildiğinde BlackBerry'i ciddi bir organizasyon işlevli akıllı telefona dönüştürüyor.

BlackBerry 10'un kamerası da hem fotoğraf çekmeyi, hem video kaydetmeyi hem de çeşitli efektler uygulamayı çok kolay hale getiriyor. Kamera da diğer uygulamalar ile entegre hale getirilmiş ve cihazı kullanırken diğer uygulamalarla boğuşmak zorunda değilsiniz. Herşeyin tek bir merkezden yönetilmesi sayesinde uygulamalar arası geçiş ve paylaşımlar çok hızlı hale getirilmiş durumda.

BlackBerry 10 piyasaya sürülürken 70.000'den daha fazla uygulama ile birlikte piyasaya sürülecek ve uygulamalar BlackBerry World aracılığı ile indirilebilecek. Bu uygulama adedi diğer ilk kez yayınlanan mobil işletim sistemlerinin hiçbiri tarafından başarılamamıştı. WhatsApp, Skype, Angry Birds, SAP, Kindle, Twitter, LinkedIn ve tüm diğer popüler mobil uygulamalar BlackBerry 10 ile birlikte hazır durumda. 

BlackBerry 10 Teknik Özellikleri
Genişlik:  6.5 cm
Derinlik: 0.8 cm
Yükseklik: 12.9 cm
Ağırlık: 135 gram
İşlemci modeli: QUALCOMM
İşlemci Hızı: 1.5 Ghz
İşlemci Çekirdekleri: Çift Çekirdekli
Ekran boyutu: 4.2 inç

BlackBerry 10 anlaşılan o ki oldukça iddialı ve şirketi yeniden eski günlerine döndürme potansiyeline sahip bir akıllı telefon olarak hazırlanmış. Önümüzdeki günlerde şirketten gelecek haberlerle birlikte ürünün akıbeti ne olacak yine Tamindir'den takip edebilirsiniz.

YORUMLAR