CeBIT Bilişim Eurasia 2013 İstanbul

CeBIT Bilişim Eurasia 2013, önceki yıllarda olduğu gibi Avrasya bölgesindeki bilişim firmalarını, bilişim meraklılarını ve ticaret yapanları bir araya toplamaya devam ediyor. Bir yandan tüketicileri şirketlerle ve şirketleri de şirketlerle buluşturan fua

CeBIT Bilişim Eurasia 2013 İstanbul

CeBIT Bilişim Eurasia 2013, önceki yıllarda olduğu gibi Avrasya bölgesindeki bilişim firmalarını, bilişim meraklılarını ve ticaret yapanları bir araya toplamaya devam ediyor. Bir yandan tüketicileri şirketlerle ve şirketleri de şirketlerle buluşturan fuar, kamu kurumlarının da pek çok projesini halka tanıtmasına yardımcı olarak vatandaşı bilgilendiriyor. Dolayısıyla bir anda medya kuruluşlarının da ilgi odağı olan organizasyon, bu sene 24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenleniyor ve ilk gününde sizlere fuarda nelerin yer aldığını kısaca aktarmaya çalışacağız.

2012 senesinde tam 143.000 ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar, 1000'den fazla katılımcı firma sayesinde ve yüzlerce farklı ülkeden ziyaretçisi ile hala en büyüklerden birisi. 2013'te de bu durum pek farklı değildi ve hem işadamlarını hem de meraklı tüketicileri fuar alanında görme şansımız oldu. Aynı zamanda pek çok konuda düzenlenen mini konferanslar sayesinde sektörün deneyimli isimlerinin bilişim üzerine konuşmalarını dinlemek de mümkündü.

Ziyaretçilerin en çok ilgilendiği alanlardan bir tanesi ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği robot ve dinozor maketlerinin yer aldığı standdı. Özellikle gençlerin ilgi odağı olan stand, ticari anlamda ziyaret yapanların belki pek ilgisini çekmedi ancak farklı şeyler görmek isteyenleri cezbettiği kesin.

Fuar alanı temel olarak dört bölümden oluşuyordu ve iki tanesine herkesin girişi serbest iken, diğer iki bölüme sadece firma çalışanları ve basın mensuplarının girişi serbestti. Zira bu bölüm çoğunlukla şirketler arası ilişkileri ve ticareti arttırmak için hazırlanmış durumdaydı.

Tabii ki bilişimin olduğu bir fuarda Google'ın yer almayacağını düşünmek de yanlış olurdu. Özellikle bahsettiğimiz dört alanda olmayan ve koridorda duran bir standa sahip olan Google Adwords standı, böylece en çok görünenler arasında yer alıyordu ve internet reklamcılığı ile ilgilenenlerin bilgi alabilecekleri değerli standlardan birisiydi.

Fuarın geneline dair çektiğimiz fotoğraflara göz atmak isterseniz aşağıdaki galerimizi de ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR