Çin, Üçüncü Dünya Savaşına Hangi Askeri Teknolojilerle Hazırlanıyor?

Çin Ordusu’nun geliştirdiği ve geliştirmeye devam ettiği silahlar kıyamete davetiye çıkaracak cinsten.

Çin, Üçüncü Dünya Savaşına Hangi Askeri Teknolojilerle Hazırlanıyor?

ABD’de yayınlanan yeni bir roman, ABD ve Çin arasında çıkması muhtemel ve III. Dünya Savaşı’nın başlangıcı kabul edilecek olası bir muharebede, Çin’in kullanacağı silahları gözler önüne sürüyor. Bu silahların hiç biri hayal ürünü değil. Hepsi Çin Ordusu’nun geliştirdiği ve geliştirmeye devam ettiği silahlar olarak son derece ürkütücü ve yıkıcı sonuçlara dikkat çekiyor.

Ghost Fleet: A Novel of the Next World War (Hayalet Donanma: Gelecek Savaşın Romanı) kitabı ABD’de yeni yayınlandı. Çeşitli komplo teorilerine dayanarak özünde III. Dünya Savaşını anlatan kitabın en önemli özelliği içinde geçen Çin Ordusu silahlarının hiç birinin kurgu olmaması. Çin Ordusu’nun yıkıcı gücü ise şu silahlardan oluşuyor.

Zheng He Kruvazörleri

055 tipi Kruvazörlerden esinlenerek geliştirilen Zheng He, deniz üzerinde mutlak hakimiyet sağlamak üzere geliştiriliyorlar. 128 uzun menzilli roket taşıyabilen bu kruvazörler ayrıca 130mm’lik toplar taşıyorlar.

H/PJ-38 Top

Bu top 052D Destroyerlerinin ana savunma ve saldırı silahları.  H/PJ-38 Taretler 30 kilometre menzile sahip ve 90 kiloluk mermiler atabiliyorlar. Düşman gemilerini çok uzaktan avlama kabiliyetleri çok yüksek.

Holografik yer kontrol üssü

Zhuhai 2014 Kongresinde tanıtılan bu sistem, kara ve deniz birliklerinin taktik ve operasyonlarını son derece güvenlikli karargahlardan kolayca kontrol etmeye yarıyor. Savaş alanlarının büyüklüğü bu kontrol odası için bir önem teşkil etmiyor. Dünyanın yarısını buradan kontrol edilebiliyor.

Planaf 3B yerden havaya uçak kontrolleri

Çinli pilotlar 3D sanal gözlükleri savaşta rahatça kullanabiliyorlar. Bunun için saldırı uçaklarının çoğunda pilot bulunmuyor. Sanal gözlük sistemlerinin siber saldırılarla etkisiz hale getirilmemesi için de olağanüstü güvenlik yazılımları kullanılıyor. 

Tiangong 3 uzay istasyonu

Kara, hava ve deniz birliklerinin anında kontrolü ve taktik hareketlerin düzenlenmesi işini Çin uzaydan kontrol edebiliyor. Bu istasyon henüz yörüngeye yerleştirilmedi, ancak tamamlanmış olduğu iddia ediliyor. Tiangong 3 uzay istasyonu uzaydan yeryüzündeki hedefleri ve yörüngedeki diğer benzer düşman uydularını lazerle imha edebiliyor. 

ZH-05 akıllı hafif silahlar

Özellikle görünmeyen noktalarda bulunan düşmanı avlamak, tam siper halde nişan alabilmek üzere geliştirilmiş donanıma sahip bu silahlar, özel optik ve elektronik düzeneklerle piyadelere yardımcı oluyorlar. 5.8 mm kalibrelik kurşun atabiliyor ve el bombası fırlatabiliyorlar. 

ZTZ-99A Ağır tank birlikleri

Ağır zırhlı ZTZ-99A tanklar Çin Ordusu’nun saldırı ve savunma taktik araçlarının en güçlü kara silahlarından biri. 125mm zırh parçalayıcı top mermisi kullanıyorlar. Tank savaşında dünyada ZTZ-99A’dan daha donanımlı ve sağlam zırha sahip başka bir tank henüz yok.

Thunderstorm helikopterler

Modern savaş helikopterleri arasında en çevik ve hızlı helikopterlerden biri olan Z-10 Thunderstorm helikopterler 23 mm kalibreye sahip ağır makineli tüfeklerle donatılmış. Saniye de 600’e yakın mermi atabiliyorlar. Karadan ve denizden havalanabiliyorlar. Havadan karaya saldırılarda kullanılıyorlar.

Süzülen Ejderha (soaring dragon)

Özel bir gövde tasarımına sahip bu insansız araçları hava koşulları engelleyemiyor. Yüksek irtifada uzun menzilli uçabiliyor. Keşif ve araştırma için kullanılıyorlar ve radarlara yakalanmıyorlar. 

Stonefish balistik füze

Özellikle düşman donanmasına karşı kullanılması planlanan DF-21D Stonefish füzeleri Pasifik okyanusunun batı kısmını kontrol ediyorlar. Menzilleri ise çok uzun. Pasifik Okyanusu’nun ortalarına kadar nokta atışı yapabiliyorlar. Yıkıcı gücü ise oldukça fazla. 

Quadcopter savaşçılar

Quadcopter dronelar Çin Ordusunun öncü yıkıcı güçlerinden biri. Havadan yapılan saldırıların arkasından düşman mevzilerine sızarak kalan ne varsa yok edebiliyorlar. Havadan yapılan saldırıyla sersemlemiş mevzilere ikinci darbeyi vuruyorlar. Daha sonra tanklar ve piyadeler devreye girebiliyor. Tabi savaşacak bir şey kaldıysa. 

Y-20 kargo uçakları

4 jet motorlu bu canavarlar havadan karaya insan, mühimmat, tank ve top indirmek için kullanılıyorlar. Yük kapasiteleri çok yüksek, buna karşılık menzilleri de çok uzun. 50’den fazla personel ile birlikte 5 tank taşıyabiliyorlar. 

Liaoning uçak gemileri

Bu gemiler 2012 yılından beri Çin’de inşa ediliyorlar. Yüklü miktarda ateş gücü ve aynı zamanda küçük bir hava filosunu taşıyabiliyorlar. Yerden denizden havaya ve denizden karaya güdümlü füzeler taşıyabiliyorlar. Bu da yıkıcı güçlerini artırıyor. 305 metre uzunluğunda ve 75 metre genişliğinde bir gövde üzerinde dev bir havaalanı olarak da görev yapabiliyorlar. 40 hava aracı taşıma kapasiteleri var.

Uçan köpek balıkları        

J-15 “Flaying Sharks” radarlarla görünmeyen roketler kullanıyorlar. Bu roketler radar istasyonlarını avlayabiliyor. Havadan havaya ve havadan denize roketlerle donatılan bu jetleri durdurabilmek mümkün değil. Ayrıca iki adet YJ-12 süpersonik füze de taşıyorlar. 

YJ-12 süpersonik füze

Çin’in en ölümcül silahlarından biri olarak kabul ediliyor. Karadan ve havadan deniz hedeflerine fırlatılıyor. Ses hızının 3 misli hızda hedeflerine ulaşabiliyor ve avlanması mümkün olamıyor. Bir geminin bu füzeyi gördükten sonra savunmasını hazırlaması için sadece 10 saniyesi olduğu hesaplanmış. 

ABD Ordusu Geleceğin Helikopterlerini Tasarlıyor

Boeing, Star Wars Tarzı Savunma Kalkanları Geliştirecek

Askeri Kullanım İçin 18 Gram Ağırlığında İnsansız Hava Gözlem Aracı Geliştirildi

YORUMLAR