Daha Eğlenceli ve Yararlı Kilit Ekranları için Kullanabileceğiniz 5 Android Uygulaması

Android telefon ve tabletleirnizn kilit ekranlarını daha kullanışlı, verimli ve eğlenceli hale getiren 5 uygulamayı hemen indirin.

Daha Eğlenceli ve Yararlı Kilit Ekranları için Kullanabileceğiniz 5 Android Uygulaması

Kimi kullanıcıların hiç umurunda olmayan kilit ekranları, bazı kullanıcılar için ise oldukça önem taşıyor. Android telefon ve tabletlerimiz için hem gerekli hem de gereksizmiş gibi olan ekran kilitleri standart olarak sıkıcı ve çok fazla işlevi olmayan bir özellik. Fakat ekran kilitlerini farklı uygulamalar sayesinde daha efektif, kullanışlı ve eğlenceli hale getirebilmek mümkün.

Akıllı telefonlarımızı sürekli elimize alarak kontrol ettiğimizde karşılaştığımız ekran kilidi aslında kullanabileceğiniz ekran kilidi uygulamaları sayesinde hiç kilidi açmadan oldukça fazla fonksiyon sunabiliyor. Böylece kilidi açmadan işinize yarayacak pek çok şeyi kolayca yapabilmenin keyfini çıkartabiliyorsunuz.

Yanlışlıkla ekrana dokunduğumuzda birilerini aramamızı engelleyen ya da cihazınızı ele  geçiren farklı kişilerin bilgilerinize erişmesini engelleyen diğer yandan her defasında girmek istediğiniz uygulamalardan önce karşınıza engel olarak çıkıyor. Tamamen kapatarak bunun önüne geçebileceğiniz gibi ekstra uygulamalar ile hem telefonunuzun kilit ekranı ile kalıp güvenli olmasını sağlayabilir, hem de kilit ekranını çok daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Sizler için seçtiğimiz birbirinden farklı, yaratıcı, kullanışlı ve eğlenceli 5 Android kilit ekranı uygulamasına göz atarak işinize yarayacağını düşündüğünüz uygulamaları mutlaka indirmenizi tavsiye ederim.

1. Corgi for Feedly

Haber okumadan duramayan Android kullanıcılarının tercih edebileceği en ideal uygulamalardan bir tanesi. Kendi haber listeleri de bulunan uygulama popüler RSS uygulaması Feedly ile uyumlu olarak çalışıyor. Yani bir Feedly üyeliğiniz varsa Corgi uygulaması içerisinde giriş yaparak Feedly üyeliğinizde takip ettiğiniz haber kaynaklarını Android telefon ve tabletlerinizin kilit ekranı üzerinden takip edebilirsiniz.

Kilit ekranı üzerinde haberleri size sunan Corgi, haberler arasında geçisi de oldukça kolay yaparak sağa ve sola kaydırma ile haber dğeişimi yapabilmenizi sağlıyor. Böylece bulduğunuz boş vakitlerde ya da canınız ne zaman isterse ekran kilidini açmadan direk kilit ekranı üzerinden güncel haberleri kontrol edebiliyorsunuz.

2. LokLok

LokLok'u tek cümle ile tanımlamak gerekirse, Android kilit ekranlarınızı beyaz bir tahtaya dönüştürüp bu tahtayı kullanarak iletişime geçmenizi sağlayan bir uygulama diyebilirim. Okul sınıflrında yer alan tahtalarda yapabildiğimiz gibi istediğiniz yazıp çizebilmemize olanak sağlayan uygulama bunun dışında fotoğraflar da ekleme şansı sunuyor. Ayrıca uygulama ile kilit ekranı üzerinde yaptığınız her şeyi arkadaşlarınız ile paylaşabiliyorsunuz.

Kısaca uygulama bir iletişim uygulaması fakat diğer tüm iletişim uygulamalarından farklı olarak görsel şekilde iletişim kurabilmenizi sağlıyor. 3 farklı kişiye kadar iletişim kurma özgürlüğü sunan uygulama, aynı zamanda tekli yerine çoklu kişiler ile grup halinde iletişim kurabilme özelliğine de sahip. Farklı ve eğlenceli bir yöntem kullanarak arkadaşlarınız ya da sevdikleriniz ile iletişime geçmek için hem de kilit ekranı üzerinden, LokLok'u mutlaka indirip denemelisiniz.

3. Semper

Android mobil cihazlarınızın kilit ekranı üzerinde genel kültürünüzü arttmayı sağlayan bu uygulama, seçeceğiniz başlıklar ile ilgili sürekli yeni bilgiler öğrenme fırsatı sunuyor. Her bir yeni uygulama açışınızda ya da kilit ekranı açmaya çalıştığınızda size seçmiş olduğunuz başlık veya konuyla ilgili bilgiler sunan uygulama, şüphesiz oldukça yararlı bir uygulama.

Karşınıza gelecek olan bilgiler sizi de zorlayarak bir kelimenin başka bir dile çevrilmesini isteyebilir ya da sizden bir matematik sorusunu çözmenizi isteyebilir. Sürekli yeni şeyler öğrenmekten keyif alan bir Android kullanıcısıysanız Semper'ı indirip hemen öğrenmeye başlayın.

4. Cover

Beta versiyonu ile Android uygulama marketi üzerindeki yerini aldığında inceleme fırsatı bulduğum Cover, listemizde yer alan uygulamalar arasında en beğendiğim uygulama. Evde, arabada ve iş yerinde en çok kullandığınız uygulamaları algılayabilen Cover, hemen sonrasında bu uygulamaları Android cihazlarınızın kilit ekranları üzerine getirerek normalden çok daha kolay şekilde erişebilmenizi sağlıyor.

Uygulamayı indirerek kurduğunuzda sizden ilk olarak ev ve iş adreslerinizi istiyor. Sonrasında ise hangisine giderseniz kendiliğinden otomatik olarak kilit ekranı üzerindeki uygulamaları değiştiriyor. Bu yerler arasında seyahat halindeyseniz ise araba en çok kullandığınız uygulamalar kilit ekranı üzerinde beliriyor. Sunmuş olduğu fonksiyonellik dışında şık bir tasarıma da sahip olan Cover'ı mutlaka indirin ve uygulamalarınıza çok daha rahat erişim kullanın.

5. ZUI Locker

Eğer hem standart kilit ekranlarını hem de uygulamalardan gelen kilit ekranlarının hiç birini beğenmiyorsanız, son çare olaraj ZUI Locker uygulamasını kullanıp kendi Android kilit ekranınızı kendiniz oluşturabilirsiniz.

Uygulamayı indirip yükledikten sonra giriş yaptığınızda direk olarak ayarlara yönlendiriliyorsunuz. Burada kilit ekranı düzenleme ve oluşturma için kullanabileceğiniz onlarca özellik bulunuyor ve bu özelliklerin herhangi birilerini seçerek tamamen size özgür bir ekilit ekranı hazırlamanız mümkün.

Onlarca duvar kağıdı ve stil ile birlikte gelen uygulama, aynı zamanda özel olarka seçilen temalar içeriyor. Yani kilit ekranını siz oluşturuyor olsanız da, size sunulan malzemeler kaliteli olduğu için ortaya çıkacak olan sonuçta güzel oluyor. Fakat işlevsellik kısmını siz kendiniz belirliyorsunuz.

YORUMLAR