Daha Şık Bir Windows 10 Sadece Bu Ayarla Mümkün

Windows 10'un görünüşüne biraz makyaj yapmaya ve onu renklendirmeye yarayan bir yöntemi bu blogumuzda anlatıyoruz.

Daha Şık Bir Windows 10 Sadece Bu Ayarla Mümkün

Windows 10 Görev çubuğuna programlar eklemenizi ve bunu şeffaf kılmanıza izin verse de, pencere kenarlarındaki çerçeve renklerini değiştirmenize izin vermiyor. Oysaki, daha önceki Windows sürümlerinde bunu yapabiliyorduk . Ancak Microsoft ne kadar izin vermese de bu mümkün.

Resimdeki gibi C:\Windows\Resources yolunu takip edin. Burada göreceğiniz Aero klasörüne sağ tıklayarak kopyalayın ve masaüstünüze yapıştırın. Windows 10 İzin vermese de “Devam” tuşunu tıklayın. Daha sonra bu kopyaladığınız klasörü masa üzerinde Windows olarak yeniden isimlendirin ve tekrar C:\Windows\Resources kaynağına dönerek buradaki Aero klasörüne masaüstündeki yeniden isimlendirdiğiniz klasörü yapıştırın. Bir uyarı alırsanız devam etmeyi seçin.

Yeni yarattığınız klasörde bulunan en-US klasörünü açın. Bu klasördeki aero.msstyles.mui isimli dosyayı windows.msstyles.mui olarak değiştirin, bir uyarı alsanız da devam edin.

C:\Windows\Resources\Themes klasörüne geri dönün. Burada göreceğiniz aero.theme dosyasını kopyalayarak masaüstünüze yapıştırın. DİKKAT bu dosyayı sadece koplayaın sakın kesip yapıştırmayın.

Masüstüne kopyaladığınız aero.theme dosyasının adını windows.theme olarak değiştirin. Bu dosyayı Notepad (not defteri) ile açın.

Not Defteri üzerinde gördüğünüz kodlar üzerinde resimde de görüldüğü gibi [VisualStyles] başlığı altında ilk satırın sonundaki Aero.msstyles olan kısmı windows.msstyles olarak değiştirin. Başka bir değişiklik yapmadan kaydedin. Şimdi masa üzerindeki windows.theme dosyasını tıklayarak pencere renklerini değiştirebilirsiniz. Açılan yeni pencere size istediğiniz renk ve görüntü seçeneğini elde etmenizi sağlayacaktır.

Windows 10 Güncellemesi Sonrası Disk Temizleme ve Yer Kazanma Yöntemi

Windows 10 Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey Burada!

YORUMLAR