Discord Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Discord nedir sorusunun yanıtını merak eden kişiler için bir rehber hazırladık. Peki, Tüm dünyada çok popüler bir hizmet olan Discord nasıl kullanılır?

Yıllardır popülerliğini sürdürerek büyük bir başarının altına imza atan Discord nedir? Kullanıcıların çok kolay bir şekilde iletişim kurmasına imkân tanıyan hizmet, sahip olduğu modern arayüz ve kullanışlı özellikleriyle öne çıkıyor. Bu rehberde başarılı platformun neler sunduğunu açıkladık.

Temelde oyuncular için geliştirilen sesli ve yazılı iletişim uygulaması olan Discord, özellikle pandemi döneminden sonra yaygınlaşmaya başladı. Pandemi döneminde uzaktan çalışma sistemine geçen birçok şirket, iletişimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmek adına Slack, Skype, Microsoft Teams gibi uygulamaları sıklıkla kullanmaya başladı.

Discord Nedir?

2015 yılında hizmet vermeye başlayan Discord, kullanıcıların hem mesaj hem de sesli olarak iletişim kurabildiği bir platformdur. Yıllardır popülerliğini sürdüren hizmet, ilk etapta genellikle oyuncular tarafından tercih ediliyordu ancak pandemi süreciyle birlikte kullanımı geniş kitlelere yayılmaya başladı.

TeamSpeak ve Skype alternatifi programlar arasında yer alan Discord Linux, Mac, Windows, Android, iOS, iPadOS ve web üzerinden kullanılabiliyor. Platformda diğer pek çok iletişim uygulamasından farklı olarak sunucu ve kanal sistemi bulunuyor.

En Popüler Discord Müzik Botları
YAZILIM

En Popüler Discord Müzik Botları

Discord, müzik botları sayesinde bambaşka bir deneyim sunuyor. Peki, en iyi müzik botu hangisi? Bu yazıda çoğu kullanıcı tarafından kullanılan birbirinden başarılı botları sıraladık.

Hizmette ister yeni bir sunucu oluşturabilir isterseniz diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan bir sunucuya katılabilirsiniz. Eğer yetkiniz varsa sunucuda çeşitli kanallar açabilirsiniz. Bu kanalları WhatsApp'taki gruplara benzetebiliriz. Uygulamada ayrıca ekran paylaşımı da yapabilirsiniz.

Ekran paylaşımı, sesli ve görüntülü görüşme gibi özelliklerin yanı sıra Discord bot ekleme imkânı da sunuyor. Botlar, kullanım deneyimini bambaşka boyuta taşıyor. Farklı işlevlere sahip çok sayıda bot bulunuyor. Örneğin sunucuya bir müzik botu ekleyebilir ve uygulama üzerinden müzik dinleyebilirsiniz.

Discord Ne İşe Yarar?

Discord, kısaca içerisinde kanalların olduğu ister görüntülü ister yazılı isterseniz de sesli bir şekilde mesajlaşabildiğiniz bir uygulama olarak adlandırılabilir. Aynı WhatsApp grupları gibi Discord içerisinde de ses kanalları bulunur. Bu kanallarda adminler yani yöneticiler tüm yetkilere sahiptir.

Discord Ne Kadar İnternet Yer? İnternet Kullanımı Nasıl Azaltılır?
YAZILIM

Discord Ne Kadar İnternet Yer? İnternet Kullanımı Nasıl Azaltılır?

Discord ne kadar internet yer sorusunun cevabı, popüler mesajlaşma hizmetini kullanan pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Discord Nasıl İndirilir?

  • Aşağıdaki bağlantıya tıklayın.
  • "İndir" butonuna basın.
  • İndirme işlemi otomatik olarak başlayacaktır.

Discord'un Öne Çıkan Özellikleri

  • Ekran paylaşımı
  • Metin biçimlendirme
  • Sesli ve görüntülü görüşme
  • Bot desteği
  • Mesaj silme
  • Mesaj düzenleme
  • Sunucu ve kanal sistemi
  • Sunucuları klasörleme
  • Sohbet komutları
  • GIF ve çıkartma desteği
  • Oyun etkinliği

Discord mesaj silme dahil olmak üzere pek çok özelliğe sahip. Hizmet üzerinden gönderdiğiniz mesajı silmek yerine düzenleme imkânına da sahipsiniz. Bunların yanı sıra sesli ve görüntülü görüşme yapabilir, GIF ve çıkartma gönderebilir ve hatta oynadığınız oyunun isminin sunucuda görünmesini sağlayabilirsiniz.

Metnin bazı kısımlarını kalınlaştırabilir, altını çizebilir ve italik hâle getirebilirsiniz. Sohbet komutları sayesinde bazı işlemleri kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Platformun en önemli avantajlarından biri de bot desteğidir.

Discord Deneyiminizi Artıracak Yöntemler ve İpuçları
YAZILIM

Discord Deneyiminizi Artıracak Yöntemler ve İpuçları

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Discord için çeşitli ipuçları bulunuyor.

Discord Nasıl Kullanılır?

  • Discord'u indirin ve yükleyin.
  • Uygulamayı açın.
  • Hesap oluşturun.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • + veya Discord simgesine tıklayın.
  • "Bir Sunucu Oluştur" butonuna basın.
  • Sunucu adını belirleyin.
  • Adımları takip edin.
  • Sunucu oluşturduktan sonra kanalları belirleyin.
  • "Anlık Davet Oluştur" kısmından davet linkine ulaşabilirsiniz.
  • Mikrofon simgesine tıklayarak mikrofunu etkinleştirip devre dışı bırakabilirsiniz.

Discord Hesap Değiştirme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Discord Hesap Değiştirme Nasıl Yapılır?

Discord hesap değiştirme işleminin kolayca yapılabilmesini sağlıyor. Bu sayede birden fazla hesap arasında zahmetsiz bir şekilde geçiş yapılabiliyor.

Discord uygulaması, aynı anda birden fazla kişiyle iletişim kurmak isteyenler için oldukça cezbedici. Fakat, bunun için Discord'da kanal açmak şart. İlk olarak Discord uygulama sayfasına gidin. Ekranın sol üst köşesinde bulunan ‘+’ simgesine tıklayın. Eğer ‘+’ simgesi yoksa Discord simgesine tıkladığınızda görünecektir. 

Ardından gelen pencerede ‘Bir Sunucu Oluştur’a tıklayın. Daha sonra ‘Sunucu Adı’nı doldurup ‘Oluştur’ butonuna tıklayın. Böylece Discord'da kanal açma işlemi tamamlanır.  Bu aşamadan sonra karşınıza davet için bir link penceresi çıkacaktır.

Pencereyi kapattığınızda kanala otomatik olarak bağlanacaksınız. Kanal simgesine tıkladığınızda ‘Anlık Davet Oluştur’a giderek davet linkini bulabilirsiniz. Uygulamada; baş-konuş özelliği, mikrofon ve hoparlör susturma özelliği, kamera açma ve kapama, arkadaş ekleme, görüntülü ve sesli arama gibi birçok alternatif bulunuyor.

Discord’tan bahseden kişiler kısaltma olarak ‘dc’ tabirini kullanabilirler. Uygulama ücretsiz olması nedeniyle de birçok kullanıcının ilgisini çekmeye devam ediyor. Uygulamayı kullanmak için mail adresi ile beraber bir kullanıcı adı ve şifre oluşturmak yeterli.

En İyi Discord Benzeri 8 Uygulama
YAZILIM

En İyi Discord Benzeri 8 Uygulama

Discord benzeri uygulamalar hangileri? Bu sorunun cevabı, başarılı anlık mesajlaşma hizmeti Discord yerine farklı bir program kullanmak isteyen çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor.

Bu rehberde Discord nedir sorusu dahil olmak üzere merak edilen bazı soruları yanıtladık. Söz konusu hizmet ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR