Dropbox'ta Bant Genişliği Ayarları

Dropbox kullanırken yükleme ve indirme yani upload ve download işlemlerinin kullandığı internet bant genişliğini düzenlemek istiyorsanız bu rehberimizden faydalanabilirsiniz.

Dropbox'ta Bant Genişliği Ayarları

Dropbox her ne kadar Yandex Disk, Google Drive, Sugarsync gibi pek çok rakiple karşı karşıya olsa da hala ilk günkü popülerliğini koruyor ve kendini sürekli geliştirerek bulut depolama hizmetini başarıyla gerçekleştiriyor.

Eğer siz de Dropbox’un bu hizmetini sıklıkla kullanıyorsanız kimi zamanlarda programın kullandığı internet bant genişliğinden şikayetçi olabilirsiniz.

Dosyalarınızı bulut depolama alanına senkronize eden program elbette bunu gerçekleştirirken büyük dosyalarda hatırı sayılır miktarda internet kullanımı gerçekleştirebiliyor.

Şimdi göstereceğim ayarlarla Dropbox’un kullanacağı internet bant genişliğini manuel olarak ayarlama imkanına sahip olacaksınız.

Öncelikle bilgisayarınızda hala Dropbox yer almıyorsa aşağıdaki bağlantıları kullanarak programı indirebilirsiniz.

Program standart olarak çalışırken bilgisayarınızın başlat çubuğunun sağ alt kısmında ikonunu barındırıyor.

Burada yer alan ikona sağ tıkladığınızda programla ilgili bazı tercih menüleri ekranınızda beliriyor. Görebileceğiniz gibi sağ tık menüsünde “Preferences” seçeneğini kullanarak ayarlar ekranına girmemiz gerekiyor.

Preferences” menüsüne girdiğinizde üstte yer alan alt kategoriler içerisinden “Bandwidth” seçeneği dikkatinizi çekecektir. Bant genişliği anlamına gelen bu kısım bizim kullanacağımız yer.

Bandwidth” menüsünde Dropbox’în “Download” yani indirme ve “Upload” yani internete yükleme için ayrı ayrı bant genişliği ayarı yapmamızı sağladığını görebilirsiniz.

Üstteki resimde Dropbox’un kullanacağı bant genişliği “Don’t Limit” yani limitsiz olarak ayarlanmış durumda. Bunu engellemek için “Limit to:” kısımlarına elle bir değer girmemiz gerekiyor. 

Senkronizasyonun çok hızlı gerçekleşmesi gerekmiyorsa bu değerleri “Download rate” için 20 kB/s ve “Upload rate” için 10 kB/s olarak bırakabilirsiniz.

Saniyedeki dosya indirme hızınızın onda biri genel olarak Dropbox için ayırdığınız bant genişliği olabilir. Burada tercih sizin ihtiyaçlarınıza göre şekilleniyor.

Ayarlarınızı yaptıktan sonra OK tuşuna basmanızla bant genişliğini de kolayca halletmiş oluyorsunuz.

Dropbox'ta Bant Genişliği Nasıl Ayarlanır
NASIL YAPILIR

Dropbox'ta Bant Genişliği Nasıl Ayarlanır

En popüler bulut depolama servislerinden Dropbox'ı kullanırken internet bağlantınızın tümünü kullanmak istemiyorsanız yapmanız gereken bant genişliği, yani bandwidth ayarlarını bu videomuzdan görebilirsiniz.

YORUMLAR