Duyduğunuzda Hayret Edeceğiniz En İlginç Fobiler

Daha önce adını bile duymadığınız fobileriniz olup olmadığını öğrenmek ister misiniz? Sizin için hazırladığımız dünyanın en ilginç fobileri listesine göz atın!

İmge Kaplan -

Karanlık, yükseklik, yalnızlık fobilerini bilmeyen yoktur. Toplumun büyük bir kesimi bu korkularla yaşamını sürdürüyor. Peki ya bilmediklerimiz? Aslında varlığını hissettiğimiz ama adını duymadığımız birbirinden ilginç fobi çeşitleri olduğunu biliyor muydunuz? Bu yazımızda adıyla ve içeriğiyle sizi şaşkına çevirecek en enteresan fobileri ele alıyoruz. İşte, duyunca ‘yok artık’ diyeceğiniz en ilginç fobiler!

sinema

İçinizi Ürpertecek En Başarılı Netflix Korku Filmleri - 2024

Fobi Nedir?

İnsanlar günlük hayatta tehlike olarak algıladıkları şeylere bazı duygusal tepkiler verebilir. Bu tepkilerin her birinin kaynağını fobi olarak adlandıramayız. Hissettiğimiz yoğun korku ve endişe hayatımızı olumsuz yönde etkilemeye başladığında artık buna ‘fobi’ demek gerekir. Özellikle durum anksiyete raddesine varıyorsa. 

Mesela, çok yüksek bir gökdelenin tepesinden aşağıya bakmak anlık olarak herkesi kaygılandırabilen bir durumdur ama yükseklik fobisi olan biri parktaki kaydırağın tepesindeyken bile kendini kontrol edemediği bir korku hali içinde bulabilir. Fobi ile normal kaygı ve korkunun ayrıldığı nokta budur.

Bazı unsurlar karşısında istemsiz olarak duygularınızın kontrolünü kaybediyor, bir türlü rahatlayamıyorsanız aşağıdaki fobilerden birine sahip olabilirsiniz. 

İnternet

Nomofobi, Sosyal Medya ve Netless Fobileri Nelerdir? İşte Kullanıcıların Kabusları!

Dünyanın En İlginç Fobileri

sinema

IMDb Puanı En Yüksek Korku Dizileri

Sizde bu fobilerden hangisi ya da hangileri var? Duyduğunuz daha ilginç bir çeşidi var mı?

Benzer İçerikler

YORUMLAR