En İyi Android Akıllı Telefon Hangisi?

Piyasada bulunan yüzlerce akıllı telefon modeli kafanızı karıştırıyorsa ve en iyisi hangisi merak ediyorsanız, bu rehber yazımızı okumalısınız.

En İyi Android Akıllı Telefon Hangisi?

Akıllı telefon pazarına her geçen gün bir yeni model eklenirken, “hangi telefonu tercih etmeliyim?” sorusu kafaları karıştırıyor. Biz de yakın zamanda piyasaya sürülen en yeni Android telefonları sizler için listeledik.

Samsung Galaxy Note 4

Note serisinin en güçlü cihazlarından olan Note 4, verimlilik ve yüksek işlem gücünü cebinize getiriyor. Galaxy Note 4’ün QHD ekranı geçen yıl tanıtılan Galaxy Note 3’ten daha yüksek çözünürlük sunuyor, ancak cihazın ekran boyutu değişmeyip 5.7 inç’te bırakılmış. Cihazın tasarımında geliştirmeler yapan Samsung’un, Note 4’te daha kaliteli bir tutuş hissiyatı verdiğini söyleyebilirim. Telefonun etrafını saran metal çerçeve ise Galaxy Alpha’dakiyle aynı şekle sahip. Samsung, plastik arka kapağı deri yüzeyine benzeterek, yukarıda belirttiğim gibi daha kaliteli bir tutuş hissi sağlamış. 176 gram gibi oldukça hafif olan Note 4, 2560x1440 piksel çözünürlük sunan Quad HD ekranı, 515 ppi piksel yoğunluğuyla birlikte Super AMOLED teknolojisi sayesinde muhteşem bir görüntü deneyimi sunuyor. Ayrıca Quad HD ekran, Samsung’un “adaptive” adını verdiği teknolojiyle birleşerek, ortamdaki ışıklandırmaya uyum gösteriyor ve etkileyici bir ekrana sahip oluyorsunuz. Note 4’ün akıllı kalemi S-Pen’de de geliştirmeler yapan Samsung, kalemin hassasiyetini arttırmış.

Yeni S-Pen ile yazı yazma deneyimi, bugüne kadarki tüm teknolojilerin üstünde bir performans sergiliyor. S Pen’i sadece yazı yazmak için değil, telefonu ve uygulamaları kullanmak için de faydalanabiliyorsunuz. Screen Write ile, ekrana not düşebilmenize imkan sağlayan işlev sayesinde harita, mesaj, fotoğraf gibi uygulamalar üzerine not alıp, bunu çeşitli mecralarda paylaşabiliyor ya da kaydedebiliyorsunuz. Galaxy Note 4, parmak izi tarayıcısı ve kalp ritmi sensörünü de beraberinde getiriyor. Galaxy S5 Mini’de 5 parmak izi denemesinden sonra 30 saniye bekleme kısıtlaması Note 4’de kaldırılmış. Tarayıcının ise S5 Mini’dekine oranla daha iyi çalıştığını söyleyebilirim. S Health uygulamasıyla birlikte kalp ritminizi ölçen Note 4, bilimsel olarak ne kadar doğru bilemiyoruz ancak, kalp ritmi sensörüyle stres seviyenizi de ölçtüğünü iddia ediyor. Yakın zamanda Android Lollipop güncellemesini alacak olan cihaz, Android 4.4.4 KitKat sürümüyle geliyor. Geliştirilen TouchWiz arayüzünün yeni hali ise daha temiz bir görünüm sunuyor. Diğer Note modellerinde olduğu gibi bu modelde de ekranı ikiye bölüp, uygulamaları birlikte çalıştırabiliyorsunuz. Geri tuşuna basılı tuttuğunuzda açılan uygulama listesinden seçeceğiniz uygulamalarla bu işlevi kullanabilirsiniz. Bu işlevi kullanabileceğiniz uygulamaların hesap makinesi, kamera, kişiler ve e-posta gibi uygulamalarla sınırlandırıldığını da söylemek gerek.

Galaxy Note 4, etkileyici performansını 2.7 GHz dört çekirdekli işlemcisine ve 3 GB RAM’ine borçlu. Uygulamalar ve oyunların gecikme yaşanmadan açılması, gerçekten etkileyici. 3220 mAh kapasiteli güçlü bir pile sahip olan Note 4 ile günü rahatlıkla kurtarabilirsiniz. Acil durumlar için Samsung’un hızlı şarj kablosu imdadınıza yetişerek, pilinizi 30 dakikada yüzde 50 şarj edebiliyor. 16 Megapiksellik çift LED flaşlı kamerası, Optik Görsel Dengeleme işleviyle birlikte kamerayı titretseniz bile net fotoğraflar çekebiliyorsunuz. 90 derecelik bir lensle yenilenen ön kamerası ile daha geniş görüntüler çekebilirsiniz. Sonuç olarak; daha yüksek performans, daha iyi bir ekran ve mükemmel bir kamera ile müthiş bir telefon olan Note 4, piyasada bulunan en iyi büyük ekranlı telefon olarak yerini alıyor.

Galaxy Note 4
İşlemci
Sekiz Çekirdek 2.7 GHz, Snapdragon 805
Ekran
5.7 inç Super AMOLED
Çözünürlük
1440x2560 Piksel
Piksel Yoğunluğu
515 ppi
RAM
3 GB
Depolama
16/32 GB
Ana Kamera
16 Megapiksel
Ön Kamera
3.7 Megapiksel
Video Kayıt
2160p (4K) Kayıt
SD Kart Desteği
Var
Ağırlık
176 Gram
Ölçüler
153.5x 78.6 x8.5 mm
Batarya
3220 mAh
İşletim Sistemi
Android 4.4.4 KitKat
Fiyat
2000 TL+

HTC One M8

HTC’nin amiral gemisi One M8’in yenilenen kasası yüzde 90 metalden oluşuyor. Güçlü bir yapısı olan cihazın kavisli yapısı ise aynen korunmaya devam ediyor. Böylece elinizde mükemmel bir tutuş hissi uyandıran telefon, gümüş ve altın renk seçenekleriyle birlikte geliyor. 160 gramlık ağırlığa sahip olan One M8’in kalınlığı ise 9.35 mm. Cihazın öncelikle tasarımında bazı değişikliğe gidildiğini söyleyebilirim. Sol köşede yer alan güç butonu sağ köşeye, kulaklık girişi ise telefonun alt kenarına taşınmış. Nano-SIM ile kullanılabilen cihazın SIM kart girişi de telefonun sol kenarında yer alıyor. One M8 artık microSD kart seçeneği de sunuyor, girişi de sağ tarafta yer alıyor. One M8’in en önemli özelliklerinden biri de, yenilenen BoomSound hoparlörler oldu. Çok daha yüksek performans gösteren bu hoparlörler, zengin bir ses deneyimi sunuyor.

One M8’in ekranına göz atacak olursak, 5 inç boyunda 1080x1920 piksel yani Full HD görüntü sunan telefon, 441 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Corning Gorilla Glass 3 ile güçlendirilen ekran parlak ve canlı görüntü deneyimi sunuyor. Cihazın işlemcisinde ise dört çekirdekli 2.3 GHz hızında çalışan Snapdragon 801 tercih edilmiş. 2 GB RAM ile desteklenen cihazın grafik işlemcisinde ise Adreno 330 kullanılıyor. Yani anlayacağınız, One M8 performans konusunda tatmin edici seviyelere ulaşıyor. Ayrıca cihaz 802.11 ac Wi-Fi, Wi-Fi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, NFC ve LTE yani 4G gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip durumda. Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle birlikte gelen cep, Sense arayüzünü de güncelleyerek Sense 6’ya geçiş yapmış. Daha modern hale gelen yeni arayüz, yazı tipleriyle de dikkat çekiyor. One M8, sağlık uygulamasından da geri kalmayıp Fitbit uygulamasını kullanıcılara sunuyor. One M8 ile gelen bir diğer uygulama ise, cihazınızı televizyonunuzla entegre edebilmenize imkan sağlayan ve telefonunuzu akıllı uzaktan kumanda olarak kullanmanızı sağlayan Sense TV oldu.

Yeni amiral gemisinin bataryası 2600 mAh ile beklentilerimizin altında kaldı diyebilirim. Ancak, başarılı bir pil ömrü yönetimi sunan cihaz, yüzde 40 daha uzun pil ömrü sunuyor. Son olarak cihazın kamerasına geliyoruz. Ultrapixel teknolojisine verdiği desteği sürdüren HTC, ana kameranın üzerinde bir kameraya daha yer veriyor. Derinlik sensörü olarak görev yapan bu kamera, fotoğrafların odak noktasını daha sonra değiştirebilmenize imkan tanıyor. Üzerinde bulunan çift LED flaşıyla karanlık ortamlarda da yüksek görüntü sunan kameranın 4 Megapiksel olması ise gerçekten kötü olmuş. Çünkü fotoğrafları yakınlaştırmaya başladığınızda, bozulmaları görebiliyorsunuz. Ön tarafta da 5 Megapiksellik bir selfie kamerası bulunan cihaz, fotoğraf modlarında da Selfie moduna yer vermiş. One M8’in desteklediği en yüksek video çözünürlüğü 1080p ile 4K video kaydını destekleyen rakiplerinden geri kalıyor. Sonuç olarak HTC One M8, bazı özellikleriyle rakiplerinden geri kalmış olmasına rağmen yine de güçlü bir telefon olarak yerini alıyor.

HTC One M8
Boyutlar
146.36 x 70.6 x 9.35
İşletim Sistemi
Android 4.4
Ağırlık
160 g
Ekran Boyutu
5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü
1080 x 1920 piksel
Piksel Yoğunluğu
441 ppi
Ekran Teknolojisi
IPS LCD
Ön Kamera
5 megapiksel
Arka Kamera
4 megapiksellik çift kamera
İşlemci
Dört Çekirdekli 2300 MHz'lik İşlemci
Grafik İşlemci
Adreno 330
RAM (Bellek)
2048 MB RAM
Dahili Depolama Alanı
32 GB
Batarya
2600 mAh
Her Piksel İçinde Üç Alt Piksel
Yok
Dahili Optik Görüntü Dengeleyici
Yok
Çift LED'li Flaş
Yok
Lazer Odaklama
Yok
Metal Kasa
Var
Radyo
Var
Özel Kamera Düğmesi ve Çift Objektifli Kamera
Var
Ultra Güç Tasarruf Modu
Var
Video Işığı
Var
4K Video Çekim Özelliği
Yok
Dahili Stereo Hoparlörü
Var
USB Versiyonu
USB 3.0
Çıkarılabilir Pil
Yok
Kablosuz Şarj
Yok

Samsung Galaxy S5

Samsung’un, üzerinde büyük özen gösterdiği açıkça görülen Galaxy S5, sekiz çekirdekli Exynos 5422 işlemciyle güçlendirilmiş. 2 GB RAM’e ve 2800 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olan telefonda, yine plastik bir gövdeye yer verilmiş. Arka kapağın lastik yüzeyli olması da, telefonun elinizden kaymasına engel oluyor. 5.1 inç ekran boyutuna ulaşan Galaxy S5, 1920x1080 piksel çözünürlük ve Super AMOLED ekran teknolojisine sahip. 8.1 mm inceliğe ve 145 gram ağırlığa sahip cihaz, parmak izi tarayıcısını da beraberinde getiriyor. Yenilenen “Home” tuşunun ise sağlam bir duruş sergilediğini söyleyebilirim. Önemli bir değişiklik de cihazın IP67 standardında suya ve toza karşı dayanıklı olması. Şunu da söylemekte fayda var, telefonu suya düşürdüğünüzde herhangi bir problem yok, ancak telefonla birlikte yüzmeniz tavsiye edilmiyor.

Cihazın alt kısmındaki kapasitif tuşlarda da değişikliğe gidilmiş. Menü düğmesinin yerini çoklı görev düğmesi almış. Menü işlevi için ise tuşa uzun süre basılı tutmanız yeterli oluyor. USB 3.0 destekleyen microUSB portu bulunduran telefonun, port üzerindeki kapağının biraz zor kapanması ise su geçirmezlik anlamında şüphe yaratıyor. Klipsleri tam oturtmadığınızda, cihazınızın su alması kaçınılmaz bir gerçek.  Galaxy S5’in en önemli özelliklerinden biri de kalp ritmi sensörü. Çoğunlukla başarılı sonuçlar veren sensörü, ideal bir ölçüm için kalp ritminizi uykudan uyandığınızda ve dinlenirken kontrol etmeniz gerekiyor. Tıbbı ölçümlerin yerini tutmasa da kalp sensörü, işe yarar sonuçlar veriyor. Galaxy S5’e yeni eklenen Ultra Güç Tasarrufu modu ile telefonun ekranını siyah beyaz yaparak, kullanabileceğiniz uygulamaların sayısını 6’ya kadar kısıtlayarak önemli pil tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bir başka işlev de Download Booster, yani indirme hızlandırıcı. Hem 3G hem de Wi-Fi ağlarına bağlı olup, bir dosya indirmek istediğinizde iki bağlantıyı aynı anda kullanarak indirme hızınızı arttırıyor. Bu işlevi kullanabilmek için indireceğiniz dosyanın 30 MB’tan büyük olması gerekiyor.

Galaxy S5’in Full HD Super AMOLED ekranı, bir önceki modele göre yüzde 22 daha yüksek parlaklık sunuyor ve pile ek bir yük getirmiyor. 1920x1080 piksel çözünürlüklü 5.1 inç’lik ekranı ise piyasadaki en iyi ekran olduğunu söyleyebiliriz. Arayüzünde de değişikliğe gidilen cihazın yeni TouchWiz giriş ekranı daha hızlı çalışıyor. Simgeler ve yazı tipi ise dairesel ve düz bir tasarıma sahip. 2800 mAh kapasiteli bataryasıyla daha yüksek bir pil ömrü sunan telefon, çeşitli uygulamalarla test edildiğinde gerçekten yüksek performans gösteriyor. 16 Megapiksellik Isocell kamerası, farklı işlevlerin yanı sıra gerçek zamanlı HDR sayesinde, HDR fotoğraf çekmeden önce önizlemesini görmenizi sağlıyor. 4K video kaydı yapabilen sayısı cihazlardan olan Galaxy S5, gerçekten olağanüstü özellikler taşıyor. Ancak değişmeyen tasarımı, plastik gövdesi bazı kullanıcıları hayal kırıklığına uğratabilir.

Samsung Galaxy S5
Boyutlar
142 x 72.5 x 8.1
İşletim Sistemi
Android 4.4.2
Ağırlık
145 g
Ekran Boyutu
5.1 inç
Ekran Çözünürlüğü
1080 x 1920
Piksel Yoğunluğu
432 ppi
Ekran Teknolojisi
Super AMOLED
Ön Kamera
2.1 megapiksel
Arka Kamera
16 megapiksel
İşlemci
Dört Çekirdekli 2500 MHz'lik İşlemci
Grafik İşlemci
Adreno 330
RAM (Bellek)
2048 MB RAM
Dahili Depolama Alanı
32 GB
Batarya
2800 mAh
Her Piksel İçinde Üç Alt Piksel
Yok
Dahili Optik Görüntü Dengeleyici
Yok
Çift LED'li Flaş
Yok
Lazer Odaklama
Yok
Toz ve Su Geçirmez
Var
Ultra Güç Tasarruf Modu
Var
Faz Algılamalı Odaklama
Var
Hava Geçirmez
Var
Video Işığı
Var
Parmak İzi Okuyucu
Var
USB Versiyonu
USB 3.0
Nabız Göstergesi
Var

Moto X

Motorola’nın son bombası Moto X, geliştirilmiş özellikleriyle dikkat çekiyor. Tasarımına baktığımızda, alüminyum çerçeveye ve Horween derili yeni arka kapağa sahip olan Moto X’e lüks bir görünüm kazandırılmış. Dört çekirdekli 2.5 GHz saat hızında çalışan Snapdragon 801 işlemci kullanılan modelin grafik işlemcisinde ise Adreno 330 kullanılmış. 2 GB RAM’le desteklenen modelin 16 GB dahili depolama alanı bulunuyor.

5.2 inç’lik 1080p AMOLED ekrana ve 423 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan Moto X’in ekranı Corning Gorilla Glass 3 ile güçlendirilmiş. Çift LED flaşlı 13 Megapiksellik arka kamerası ve 2 Megapiksellik ön kamerası bulunan cihaz 144 gramlık ağırlığa sahip. Batarya konusunda ise biraz geride kalan cihazın 2300 mAh’lik bir bataryası mevcut durumda. Moto X’te işletim sistemi olarak stok Android 4.4.4 sürümü tercih edilerek, sadece birkaç Motorola eklentisine yer verilmiş. Ön tarafta bulunan IP sensörleri de hareketleri algılayabiliyor. Cihaz bazı kullanıcıların hoşuna gitmiş olabilir ancak Moto X, ne yazık ki ülkemizde satışa sunulmuyor. Eğer yurtdışından getirme imkanınız varsa 499 Dolar ödeyerek sahip olabilirsiniz.

Moto X
Boyutlar
140.8 x 72.4 x 9.9 mm
İşletim Sistemi
Android 4.4.4 (Stok)
Ağırlık
144 gram
Ekran Boyutu
5.2 inç
Ekran Çözünürlüğü
1920x1080
Piksel Yoğunluğu
423 ppi
Ekran Teknolojisi
AMOLED
Ön Kamera
2 Megapiksel
Arka Kamera
13 Megapiksel
İşlemci
Dört Çekirdekli 2.5 GHz Snapdragon 801
Grafik İşlemci
Adreno 330
RAM
2 GB
Dahili Depolama Alanı
16 GB
Batarya
2300 mAh
Her Piksel İçinde Üç Alt Piksel
Yok
Dahili Optik Görüntü Dengeleyici
Yok
Çift LED'li Flaş
Var
Lazer Odaklama
Yok
Metal Kasa
Yok
Radyo
Yok
Özel Kamera Düğmesi
Yok
Ultra Güç Tasarruf Modu
Yok
Video Işığı
Var
4K Video Çekim Özelliği
Yok
USB Versiyonu
USB 2.0
Çıkarılabilir Pil
Var
Kablosuz Şarj
Yok
Parmak İzi Okuyucu
Yok



LG G3

Uzun zamandır beklenen model G3’ün öne çıkan ilk özelliği 2560x1440 piksel çözünürlüklü ekranı oluyor. 538 ppi gibi yüksek bir piksel yoğunluğuna sahip ekranı, rakiplerine fark atacak cinsten bir çözünürlük sunuyor. 5.5 inç’lik Quad HD ekranı görüntü anlamında büyük fark yaratıyor. Ayrıca, Corning Gorilla Glass 3 ile korunan ekran, eskisine oranla daha sağlam hale getirilmiş. 8.9 mm incelikteki telefonun ağırlığı ise 149 gram.

Tasarım olarak oldukça şık bir görünümü olan G3’ün kasası plastik yapıda ancak daha kaliteli bir malzeme kullanıldığı açıkça görülüyor. Cihazın arka yüzündeki değişiklik, G2’de olduğu gibi yerini koruyor. Cihazın arka kapağı kolay bir şekilde sökülebiliyor ve iç kısımda microSD ve SIM kart yuvaları yer alıyor. İnce ekran çerçevesiyle dikkat çeken G3’te parmak izi okuyucusu bulunmuyor. Alt kısımda yer alan tek hoparlör ise beklenen performansı vermiyor. 2.5 GHz saat hızında çalışan Snapdragon 801 ile çalışan cihazın 3 GB RAM’i bulunuyor. Ayrıca, rakip cihazların geleneğini sürdüren G3, 128 GB’lık microSD kart desteği sağlıyor. Android 4.4.2 işletim sistemiyle çalışan cihaz, Optimus’un son sürümünü sunuyor. Akıllı bildirimler gibi yeni ve kullanışlı özelliklere sahip arayüz sayesinde her tür bildirim gözünüzün önünde oluyor. Ekranın harcadığı enerjiyi taşıyacak bir bataryası olması gereken G3, bu konuda sürpriz yapmayarak 3000 mAh’lik bataryayla birlikte geliyor. Son dönem telefonlarda yaygınlaşan Ultra güç tasarrufu bu cihazda bulunmuyor, alıştığımız üzere sade güç tasarruf modu bulunuyor.

Giderek gelişen kameralara sahip olan akıllı telefonlar, fotoğraf makinelerini piyasadan silme noktasına geldiler. LG G2’de bulunan Optik İmaj Sabitleme teknolojisi geliştirilerek OIS+ olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanında Lazer Otomatik Odaklama özelliğini de bulunduran G3, 13 Megapiksellik kamerasıyla kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Çift LED flaşla desteklenen arka kamerayla, karanlık ortamda bile rahatlıkla çekim yapmak mümkün hale geliyor. 4160x3120 piksel fotoğraf çekebilen G3, 2160p ve 30 FPS video kaydı yapabiliyor. Cihazın ön tarafında ise 2.1 Megapiksel çözünürlüğünde, selfie modları içeren bir kamerası bulunuyor. Sonuç olarak iyi bir izlenim bırakan LG G3, plastik gövdeden hoşlanmayanlar için iyi bir alternatif olmayabilir. Ancak Quad HD ekran ve Lazer Otomatik Odaklama özelliğiyle diğerlerinden farkını ortaya koyuyor.

LG G3
Boyutlar
146.3 x 74.6 x 8.9
İşletim Sistemi
Android 4.4.2
Ağırlık
149 g
Ekran Boyutu
5.5 inç
Ekran Çözünürlüğü
1440 x 2560
Piksel Yoğunluğu
538 ppi
Ekran Teknolojisi
IPS LCD
Ön Kamera
2.1 megapiksel
Arka Kamera
13 megapiksel
İşlemci
Dört Çekirdekli 2500 MHz'lik İşlemci
Grafik İşlemci
Adreno 330
RAM (Bellek)
3072 MB RAM
Dahili Depolama Alanı
32 GB
Batarya
3000 mAh
Her Piksel İçinde Üç Alt Piksel
Var
Dahili Optik Görüntü Dengeleyici
Var
Çift LED'li Flaş
Var
Lazer Odaklama
Var
Toz ve Su Geçirmez
Yok
Ultra Güç Tasarruf Modu
Yok
Faz Algılamalı Odaklama
Yok
Hava Geçirmez
Yok
Video Işığı
Yok
Parmak İzi Okuyucu
Yok
USB Versiyonu
USB 2.0
Nabız Göstergesi
Yok

Xperia Z3

Sony, Xperia Z2’nin piyasaya sürülmesinden tam altı ay sonra Xperia Z3’ü tanıtarak şaşkınlığa sebep olmuştu. Cihazı incelemeye tasarımından başlayalım. Z2’deki düz kenarlar, Z3’te daha yuvarlak hale getirilerek elde tutma hissini iyileştiriyor. 146x72x7.3 mm ölçülerindeki cihazın, ekranı biraz daha büyütülerek, alt ve üst kısımdaki çerçeveler biraz daha inceltilebilirdi diye düşünüyorum. Piyasadaki suya ve toza karşı en dayanıklı cihaz olan Z3’ün dayanıklılığı gerçekten etkileyici. Sony de amiral gemisini sağlık uygulamasından mahrum bırakmamış ve Lifelogging adlı özelliği cihaza eklemiş. Kaç adım attığınızı, kaç saat yürüdüğünüzü ve koştuğunuzu, yolda ne kadar zaman harcadığınızı ve ne kadar süre müzik dinlediğinizin istatistiklerini tutan uygulama, ilgi çekici görünüyor.

Xperia Z3’ün ekranı, 600 nit parlaklık oranıyla piyasadaki en parlak ekran ünvanını taşıyor. Ayrıca, IPS ekran teknolojisi de eklenince, gerçekten çok kaliteli bir ekran olduğu belli oluyor. Z3’ün arayüzünün, bir önceki modelden pek farkı görünmüyor. Sadece ana sayfa ve bildirim çubuğunda küçük güncellemeler yapılarak, daha temiz ve pratik hale getirilmiş. Üretici, Z3’ün tek şarjla iki gün idare edebildiğini iddia ediyor ancak bu gerçeği yansıtmıyor diyebilirim. Bir günü rahatlıkla atlatabiliyor ancak, bazı özellikleri kısarak iki güne ulaşmanız mümkün olabilir. Bu arada Z3’ün pil kapasitesinin 3100 mAh olduğunu belirtelim. Xperia Z3’ün 20.7 Megapiksellik çok iyi bir arka kamerası bulunuyor. Exmor RS sensörü, Bionz işlemci ve G Lens teknolojisi, cihazla çekilen fotoğraflarda farkını ortaya koyuyor. Lensteki ekstra genişlik ise, kameranın az ışıkta daha fazla performans göstermesini sağlıyor. Yeni ISO modu sayesinde düşük ışıkta çok iyi fotoğraflar çekebilen cihaz ayrıca 4K video kaydı yapabiliyor. Cihazın ön kısmında ise 2.2 Megapiksellik bir ön kamerası bulunuyor. 5.2 inç’lik 1920x1080 piksel ekran çözünürlüğüne sahip Full HD ekrana sahip olan cihazın işlemcisinde ise 2.5 GHz saat hızında çalışan  Dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemci tercih edilmiş.

3 GB RAM’i bulunan Z3’ün, grafik işlemcisi ise Adreno 330. 32 GB dahili depolama alanına sahip cihaz, 128 GB’a kadar genişletilebiliyor. Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0, NFC ve LTE gibi kablosuz ağ teknolojilerine sahip olan Xperia Z3’ü, daha parlak bir ekran, suya ve toza karşı dayanıklılık ve çekici bir tasarıma sahip olmak istiyorsanız, gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Xperia Z3
İşlemci
2.5 GHz Dört Çekirdekli Snapdragon 801
Ekran
5.2 inç Full HD
Çözünürlük
1920x1080
Piksel Yoğunluğu
534 ppi
RAM
3 GB
Depolama
32 GB
Ana Kamera
20.7 Megapiksel
Ön Kamera
2.2 Megapiksel
Video Kayıt Kalitesi
4K
SD Kart Desteği
Var
Ağırlık
153 gram
Boyutlar
146 x 72 x 7.3 mm
Batarya
3100 mAh
İşletim Sistemi
Android 4.4.4 KitKat
Grafik İşlemci
Adreno 330

Aşağıdaki bağlantıları takip ederek, diğer cihazlar hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

LG G3 ve Sony Xperia Z2 Karşılaştırması

LG Optimus G Pro ile Motorola Moto X Karşılaştırması

Moto X ile HTC One Karşılaştırması

Samsung Galaxy S4 İle HTC One Karşılaştırması

Samsung Galaxy S4 ile Sony Xperia Z Karşılaştırması

YORUMLAR