Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır? Ucuz Bilet Alabilmenin Yolları Neler?

Ucuza uçak bileti alma yolları neler sorusunun yanıtını merak eden kişiler için bir rehber hazırladık. İşte tercih edilebilecek popüler hizmetler!

Havayolu şirketlerini karşılaştırma yöntemi sayesinde ucuza uçak bileti alma imkânı mevcut. Günümüzde bu yöntemin kolayca uygulanabilmesini sağlayan çeşitli hizmetler bulunuyor. Bu hizmetler sayesinde havayolu şirketlerini kolayca karşılaştırabilir ve en uygun fiyatlı uçak biletlerini öğrenebilirsiniz.

Ucuza Uçak Bileti Alma Yolları

  • Skyscanner
  • Enuygun
  • Tatil Sepeti
  • Obilet
  • Ucuzabilet
  • Etstur

Vizesiz ve Sadece Kimlik ile Gidilebilecek Ülkeler
Yaşam

Vizesiz ve Sadece Kimlik ile Gidilebilecek Ülkeler

Kimlikle gidilebilecek ülkeler, pasaportsuz şekilde yolculuk yapılabilmesine imkân tanıyor. Bu sayede pasaport işlemiyle uğraşmaya gerek kalmadan kimlik kartıyla bazı ülkeler gezilebiliyor.

Uygun fiyata uçak bileti almak için kullanılabilecek hizmetleri sıraladık. Listede yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Skyscanner

Skyscanner platformu sizler için en ucuz uçak biletilerini derlemektedir. Tüm dünyadaki en ucuz uçak biletlerini derleyen platform aynı zaman da ucuz otel ve araç kiralama fiyatlarını da göstermektedir.

Ucuza uçak bileti alırken kişilerin yaptığı hatalardan biri de havayolarının kendi uygulaması yerine bilet satan platformları tercih etmeleridir. Aynı tarih ve saate bilet satan uygulamalar maalesef indirim uygulamıyor. Bu nedenle mobil cihazlarınızda havayollarının uygulamaları olması önemlidir. 

Skyscanner ile yurt dışı veya yurt içi tüm uçuşları görebilirsiniz. Ayrıca uygulama seçtiğiniz havalimanından tüm dünyadaki en ucuz uçabileceğiniz yerleri sizler için derliyor. Bu sayede yurt dışına çıkmak isteyen kullanıcılar, tek tek en ucuz ülkenin neresi olduğunu araştırmasına gerek yok. Bunun için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

Enuygun

Uygun fiyata bilet bulmak için kullanılabilecek hizmetler arasında Enuygun da yer alıyor. Çok kolay bir kullanıma sahip olan hizmet üzerinden tarih, şehir gibi bilgileri girdikten sonra "Ucuz bilet bul" butonuna tıklayabilir ve sonuç listesinde biletleri kolayca görüntüleyebilirsiniz.

Hizmette filtreleme sistemi de mevcut. Bu sayede Direkt uçuşlar, aktarma, bilet fiyatı gibi seçenekleri filtreleyebilirsiniz. Web sitesinde ayrıca "Yurt dışı popüler uçuşlar", "Yurt içi popüler uçuşlar" ve "Kampanylaı uçuşlar" sekmeleri bulunuyor.

Tatil Sepeti

En ucuza uçak bileti bulmak için kullanabileceğiniz hizmetler arasında Tatil Sepeti de bulunuyor. Hizmette yer alan "Uçak Bileti" sayfası üzerinden "Nereden", "Nereye", "Gidiş Tarihi" dahil olmak üzere çeşitli bilgileri belirleyip uçuşların listesini görebilirsiniz.

Filtreleme özelliği sayesinde yalnızca belirli fiyat aralığındaki uçuşları görebilir, havayolu şirketlerini seçebilir, uçuş sınıfını belirleyebilir ve dahasını yapabilirsiniz. Hizmete ayrıca listelenen uçak biletlerini "Fiyata göre artan", "Fiyata göre azalan" veya "Kalkış saati" şeklinde sıralayabilirsiniz.

Obilet

Obilet'te uçak, otobüs, otel, araç ve feribot olmak üzere beş farklı kategori bulunuyor. Uçak sekmesi üzerinden şehir ve tarih dahil olmak üzere çeşitli bilgileri belirledikten sonra "Uçak Bileti Bul" butonuna tıklayıp en uygun biletlerin neler olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

Popüler hizmette Sırala özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde sonuçları "Kalkış saatine göre" veya "Fiyata göre" şeklinde sıralayabilirsiniz.

Ucuzabilet

Ucuzabilet isimli hizmette "Uçak Bileti", "Otel", "Araç Kiralama" ve "Transfer" kategorileri yer alıyor. "Uçak Bileti" sekmesinden gerekli bilgileri girdikten hemen sonra "Ara" butonuna basabilirsiniz. Bunu yaptığınızda belirlediğiniz bilgilere göre biletler sıralanacaktır.

Hizmette filtreleme sistemi bulunuyor. Bu sayesinde kalkış saati aralığını, varış saati aralığını, bekleme süresini, fiyat aralığını ve dahasını filtreleyebilirsiniz.

Etstur

Etstur üzerinden uçak biletlerini kolayca görüntüleyebilir ve en uygun fiyatlı biletlerin hangileri olduğunu öğrenebilirsiniz. "Kalkış saati", "Varış saati" ve "Fiyat" dahil olmak üzere bazı seçenekleri seçerek sonuçları filtreleyebilirsiniz.

Hizmette ayrıca "Yurt içi en ucuz uçak biletleri" ve "Yurt dışı en ucuz uçak biletleri" olmak üzere iki farklı liste bulunuyor. Bu listeler sayesinde ucuza biletlere hızlıca bakabilirsiniz.

Gizemli Uçak Kazaları
Yaşam

Gizemli Uçak Kazaları

Gizemi çözülemeyen uçak kazaları veya gizemli uçak kazaları Türkiye adlı birçok başlık görmüştürsünüz.

Bu rehberde ucuz uçak bileti nasıl alınır sorusunun yanıtını merak eden kişiler için bir liste hazırladık. Peki, sizce en başarılı hizmet hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR