Eski Android Cihazınız Nasıl Satılır

Android cihazınızın satılmasını kolaylaştıracak ve değerini artıracak ipuçları yazımızda

Eski Android Cihazınız Nasıl Satılır

Merhaba sevgili Tamindir takipçileri. Teknoloji geliştikçe birçok yeni mobil cihaz geliştiriliyor ve piyasaya sunuluyor. Android cihazlar ise ülkemizde en yaygın olarak kullanılan movbil cihazlar. Hal böyle olunca Android cihazların ikinci el satış işlemleri de yaygınlaşmakta. Eğer Android akıllı telefon veya tableti yenilemek istiyorsanız veya mevcut cihazınız ihtiyaçlarınıza tam olarak hitap etmiyorsa elinizdeki Android cihazı satarak kaynak yaratmak mantıklı bir seçenek olacaktır. Bu satış işlemi için hazır müşteriniz yoksa cihazınızı satmak biraz zaman alabilmekte. İşte bu yazımızda bu satış süresini kısaltacak ve cihazınızın satış değerini artıracak ipuçlarına yer vereceğiz.

Android akıllı telefonunuzu veya tabletinizi satmadan önce ilk olarak cihazınızı satışa uygun hale getirmeniz gerekmekte.

  • Dosyalarınızı ve Rehberinizi Yedekleyin

El değiştirecek olan Android cihazınızın hafızasında kayıtlı olan fotoğrafları, videoları, kişileri ve diğer kişisel verilerinizi eğer yeni Android cihazınızda da kullanacaksanız yedekleyin. Android telefonunuzun rehberini nasıl yedekleyebileceğinizi ve yeni cihazınıza aktarabileceğinizi bu yazımızdan öğrenebilirsiniz:

Android Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır

  • Android Cihazınızdaki Kişisel Verilerinizi Silin

Android cihazınızı satışa çıkarmadan önce Android cihazınızda depoladığınız size ait olan bütün kişisel bilgileri temizleyin. Android cihazımızı kullandıkça farklı uygulamalar yüklüyor, fotoğraflar ve videolar çekiyoruz. Bunun yanında özel notlar tutabiliyor, bu notlar içerisinde hassas bilgilere yer verebiliyoruz. Android cihazımız el değiştirdiğinde bu bilgilerin görünmesini engellemek için hafıza kartında ve Android cihazınızın dahili depolama alanında depoladığınız bütün verileri silin.

Cihazınızı ilk aldığınız haline döndürmek için cihazınızı fabrika verilerine sıfırlayın. Bu işlem genel olarak Android cihazınızın ayarlarının altında yer alan seçenekleri kullanarak gerçekleştirilmekte. Fabrika ayarlarına döndürme seçeneğinin yeri cihazdan cihaza farklılık gösterse de yaygın olarak "Yedekle ve sıfırla" başlığı altına yer alıyor. Bunun yanında Güvenlik ve Hafıza başlıklarının altına da göz atabilirsiniz.

Son olarak SIM kartınızı çıkarın.

  • Cihazınızı Güzel Bir Şekilde Temizleyin ve Düzgün Fotoğraflarını Çekin

Android cihazınızı kullandıkça eskimesi doğal bir durumdur. Fakat yine de Android cihazınızın üzerinde kirlerin toplanmış olması, yapışkan bir yüzeye sahip olması gibi durumlar cihazınızı satın alan kişide kötü bir izlenim uyandırabilir.

Android cihazınızı satmadan önce güzelce onu çizmeyecek bir bez ile temizliğini yapın. Bunun yanında kapakları açılıyorsa kapakları açarak iç kısımdaki tozları da temizleyin. Android cihazınızın USB girişleri, kulaklık girişleri ve birleşen parçaların olduğu bağlantı noktaları gibi açıklıkları da güzelce temizleyerek tozdan ve kirden arındırın. Eskimiş ekran filmini değiştirmek veya tamamen çıkartmak da iyi bir fikir olabilir. Ekran filmini çıkarttıktan sonra ekranı temizlemeyi unutmayın.

Cihazınızın temizliğini yaptıktan sonra sıra güzel fotoğraflarını çekmeye geliyor. Cihazınızın fotoğraflarını çekerken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar var.

  • Işığın yetersiz olduğu, loş ortamlarda fotoğraf çekimi yapmayın. Yetersiz ışıkta fotoğraf çekmek demek cihazınızı satın alacak kişiye eksik bilgi sunmak demektir.
  • Fotoğraf çekerken flaş kullanmaktan sakının, mümkünse doğal ışık ile fotoğraf çekin.
  • Fotoğraf çekiminde cihazınızın üzerine direkt olarak ışık vurmasından kaçının.
  • Cihazınızın fotoğraflarını mümkün olabildiğince yüksek kaliteli olarak çekin. Düşük kaliteli bir fotoğraf cihazınızın durumu oldukça iyi olsa bile onu kötü gösterebilir.
  • Farklı açılardan cihazınızın fotoğraflarını çekin. Ekranın ve ön yüzün yanı sıra arka tarafın, USB ve kulaklık girişlerin olduğu yan yüzeylerin, varsa cihazın ek adaptör, kulaklık ve kılıf gibi ekipmanlarının fotoğraflarını çekin.

Cihazınızın temizliğini yaptıktan ve fotoğraflarını hazırladıktan sonra bir sonraki adıma geçebiliriz.

  • Cihazınızın Orjinal Ekipmanlarına ve Kablolarına Yer Verin

Android cihazınızla birlikte gelen kablolar ve aksesuarlar cihazınızı satarken işinize yarayacaktır. Bu aksesuar ve kablolar satın alan kişinin cihazın sizin elinizden çıktığına ve güvenilir bir kaynaktan geldiğine inanmasına yardımcı olacaktır. Cihazla birlikte gelen kulaklıkları kullanmış olsanız ve bu kulaklıklar hijyenik olarak uygun bir durumda olmasa bile cihazınızla birlikte sergilemeniz yeterli olacaktır.

Cihazınız ile birlikte gelen aksesuar ve kabloların yanında cihaza özel olarak sonradan aldığınız kılıf gibi ek aksesuarları da satış işlemlerine dahil edebilir, cihazınızın tercih edilmesini kolaylaşırabilirsiniz.

  • Satış Yapılacak Kanalı Belirleyin

Cihazınızı klasik olarak bir telefon dükkanına götürüp satmaya çalışmanın yanısıra internet üzerinden satmayı da deneyebilirsiniz. İkinci el eşya ticareti için hizmet veren online alışveriş sitelerinin yanında şehir tabanlı Facebook grupları da bulunmakta. Ayrıca Instagram üzerinden de bu işe özel bir hesap oluşturabilirsiniz. Cihazınızı internet üzerindeki farklı satış kanallarına aynı anda koyabilmeniz de mümkün. Bu sayede alıcı bulmanız kolaylaşabilir.

Umarız bu ipuçları cihazınızı satmanızı kolaylaştırır. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

En İyi Android Akıllı Telefon Hangisi?

YORUMLAR