Evren ve Büyük Patlamayı Dinlemek

Büyük patlamanın izlerini dinlemek ve evren hakkında neler biliyoruz? Sizler için anlattık. 

Evren yani evimiz o kadar ilgi çekicidir ki birçok insanın kafa yormasına sebep olmuştur. Hattâ uzay görevlerinde ölümler bile gerçekleşmiştir. Bu ölümlerden kimi hayvanlar kimi insanlar etkilenmiştir.

Evrenimiz halen büyümeye devam ediyor. Biz evrenin büyüklüğünü tahmin edemez isekte yaklaşık olarak yaşını bilebiliyoruz. Peki evren hakkında ne biliyoruz? Gelin, birlikte bakalım.

İçindekiler [Gizle]

Big Bang Teorisi Nedir?

Big Bang evrenin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Bu durumun açıklanmasını da teori denmektedir. Bilinene göre evren gaz sıkışması yaşamadan yani patlamadan önce hiçbir şeyin olmadığı varsayılmakta. Tabi hiçlik gibi bir kavramın ne olduğu da ayrı bir konu.

Evren gaz sıkışmasının sonucu meydana gelmiştir. Bu gaz sıkışması atomların bir araya gelmesi ve patlaması sonucunda varoldu. İşte kısaca Big Bang teorisi evrenin oluşmasını açıklayan durumana denmektedir. 

Evren Hakkında Neler Biliyoruz?

Yaklaşık 13.8 milyar önce varolan evren, ondan önce hiçbir nesnenin olmadığı bilinmektedir. Birçok uzay gözlemcisinin kafa patlattığı evren Bing Bang ile yani büyük patlama ile meydana gelmiştir. Büyük patlamadan önce hiçbir şeyin olmadığı kabul edilmekte.

Bizler aslında hepimiz birer yıldız tozuyuz. Yani büyük patlamanın birer sonucuyuz. 13.8 milyar yıl önce meydana gelen evrenimiz sürekli olarak genişlemeye yani büyük patlamanın devam etmesine yol açıyor. Peki büyük patlamadan önce ne vardı? 

Güneş Sistemi'ndeki Gezegenler ve Daha Fazlası
İNTERNET

Güneş Sistemi'ndeki Gezegenler ve Daha Fazlası

Bir zamanlar 9 gezegen olan Güneş Sistemimiz Plüton'un gezegenlikten çıkarılmasına ardından 8 gezegen olarak kaldı. Bu 8 gezegenin çoğunun adı birçok yıldız ve gezegende olduğu gibi Roma ve Yunan mitolojisinden almıştır.

Büyük Patlamadan Önce Bir Şey Var mıydı? 

İnsanların kafa patlattıkları sorular arasından en çok konuşulanlardan biri de büyük patlamadan önce bir şeyin olma zorunluluğudur. Ancak büyük patlamadan önce bir şeyin olma zorunluluğu gerçekten bulunması gerekiyor mu? Bunu düşünmek gerekir. 

Örneğin: Güney Kutup noktasının güneyinde ne olabilir? Zaten güney olduğu için güney denilmiyor mu? Bu nedenle büyük patlamadan önce bir şeyin olması gerekir mi, zaten büyük patlama mutlak sınır değil midir? Gibi birçok soruyu doğurmaktadır.

Büyük Patlamaya Ait İzleri Dinleyebileceğinizi Biliyor muydunuz?

Bing Bang öyle karmaşık bir şeydir ki birçok bilim insanının evreni keşfetmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Ancak büyük patlamayı dinleyebileceğimizi veya görebileceğimizi birçok kişi bilmemektedir. Peki bu nasıl oluyor, Bizler nasıl büyük patlamayı duyabilir veya görebiliriz? 

Aslında günümüzde artık çok fazla bulunmasa da radyolarda kanal geçişlerinde bir cızırtı sesi gelmektedir. İşte bu ses büyük patlamanın sesidir yani bizler büyük patlamaya ait izleri duymaktayız. 

Ayrıca televizyonlardaki karıncalı ekranlarda da kanal geçişlerinde büyük patlamanın izleri barınmaktadır. Yani bizler büyük patlamanın var olduğunu görebiliyor, duyabiliyor ve keşfedebiliriz. Hatta bilimin bize verdiği bu nimetlerden yararlanarak birçok şeyi keşfedebiliriz. 

Kaynak: Slate, BIG THINK

Neden Rüya Görüyoruz? Rüyalarımızı Kontrol Edebilir miyiz?
Yaşam

Neden Rüya Görüyoruz? Rüyalarımızı Kontrol Edebilir miyiz?

Herkesin gördüğü ancak tam olarak halen açıklanamayan rüyalarda kimi zaman iyi şeyler olsa da kimi zaman kötü şeyler gerçekleşir.

Bu içeriğimizde evren ve hakkındaki birçok soruya cevap vermeye çalıştık. Peki, sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayınız. Bir başkasının idrarını içtiğinizi biliyor muydunuz?

YORUMLAR