Excon ERA K4.5G Fiyatına Göre En İyi Android Telefon

Excon Era K4.5G’de piyasaya yeni giriş yapan markalardan orta sınıf akıllı telefonlardan biri, ancak yaptıkları ile fiyatını sonuna kadar hak ediyor.

Excon ERA K4.5G Fiyatına Göre En İyi Android Telefon

Akılı telefon pazarı büyürken doğal olarak yeni markalarla karşılaşıyoruz. Bu markalar bazıları Türkiye'ye geliyor ancak bunların avantajlarını telefon pazarının klişe tüketim akıntısında fark etmemiz mümkün olamayabiliyor. Excon Era K4.5G'de piyasaya giriş yapan markalardan bir tanesi. Kategori olarak orta sınıf bir telefon olan Excon Era K4.5G sunduğu hizmetler ve kullanıcı dostu özellikleriyle öne çıkıyor.

Excon Era K4.5G’yi incelemek için kutusundan çıkardığınızda sürprizlerle karşılaşıyorsunuz. Bu sürprizler telefonu günlük olarak kullanmaya devam ettiğinizde de devam ediyor. Gelin bu sınıfının incisi 700-750 lira fiyat aralığındaki telefonu daha yakından inceleyelim. 

Excon Era K4.5G Dış Görünümü

Excon Era K4.5G son derece zarif bir telefon. 5.0 inç ekranı ve ince uzun alüminyum kasası avuca yerleşiyor. Arka kapağı plastik olan Excon Era K4.5G’nın çerçevesi ve ön yüzü son derece sağlam bir görüntü veriyor. 750 TL altında satılan Android telefonlar arasında Excon Era K4.5G, en yakışıklı telefonlardan biri olabilir. Excon Era K4.5G 4 farklı renkte geliyor. Beyaz, pembe, mavi ve siyah renklerde gelen cihaz, alimünyum çerçevesiyle dikkat çekiyor. Excon Era K4.5G’i ilk açtığınızda 1280x720 HD çözünürlük biraz düşük görünse de uygulamalarla çalışmaya başladığınızda bunun son derece yeterli olduğunu görüyorsunuz. Bu da IPS LCD 2.5D ekranın sunduğu bir özellik. Bu fiyata bundan daha fazlasını beklemiyorsunuz hatta son derece kaliteli olmasına şaşırıyorsunuz. Excon Era K4.5G Corning Gorilla Glass 3 kapasitif ekran kullanıyor. Bu da sağlam olduğunu bildiğimiz için içimizi rahatlatıyor. Standart cep telefonları gibi Excon Era K4.5G’nın da ses ve açma kapama düğmesi cihazın sağ tarafına dizilmiş. Düğmelerin boyutları ve tasarımları aynı olduğundan biraz kafa karıştırabiliyor, ancak bu da bir iki dakika içerisinde alışabileceğiniz bir durum.

Excon Era K4.5G ile tanışma

  • Excon Era K4.5G'nin kutusunda silikon bir sırt koruma kabı ve işlevsel bir kapak da bazı bayiler tarafından temin edilebiliyor. Bu sürprizle karşılaşırsanız Excon Era K4.5G için piyasada kapak veya kılıf arama zahmetinden de kurtuluyorsunuz. Aslında kutunun standart muhteviyatı bildiğimiz gibi kullanım kılavuzu, kulaklık, USB şarj kablosu ve adaptör  olarak düzenlenmiş ve kutuya dahil edilmişler.
  • Excon Era K4.5G çift SIM kartı kullanabiliyor, arka kapağını açtığımızda kaportasının altında değiştirilebilir batarya yuvası, microSD soketi ve SIM kartı girişlerini kolayca görebiliyoruz. Bu soketler son derece kolaylıkla kullanılabiliyorlar. Batarya microSD ve SIM kartlarını engellemeyecek şekilde yerleştirilebiliyor, çıkarıp takarken kullanıcıyı engellemiyor.
  • Excon Era K4.5G ilk açıldığında bataryası yaklaşık yüzde 50 – 40 civarında bir doluluğa sahip. Bu da telefonu kişiselleştirmek için son derece yeterli. Telefonu kişiselleştirmek, uygulamaları tamamlamak ve kullanıma başlamak için harcadığınız zamanı da içine katarsak bu doluluk oranı yarım gün gidebiliyor. Bu işlemler sırasında telefonun hep açık kaldığını düşünürsek hiç de fena değil.

Birinci gün: Standart kullanım

  • Elbette bir akıllı telefonu kişiselleştirirken ilk önce e-posta, sosyal ağlar, hızlı mesajlaşma uygulamalarını yapılandırmak gerekiyor. Hemen Google Playstore’a giderek Excon Era K4.5G üzerine ihtiyacınız olan tüm uygulamaları 3G bağlantısı yardımıyla hızlıca indirebilirsiniz. Wi-Fi kullanacaksanız performansın daha da arttığını gözlemleyebiliyorsunuz.
  • Excon Era K4.5G standart olarak 3G bağlantılarını 900MHz ile 2100MHz arasında kullanabiliyor. Bu arada 4G ve 4.5G için ise bu hızlar 800 ve 1800MHZ olarak belirlenmiş. Yani 4.5G’ye geçildiğinde Excon Era K4.5G ile 150Mbps indirme hızına ulaşmak mümkün.
  • Gereken standart sosyal medya ve iletişim uygulamalarını yükledikten sonra yaklaşık olarak 5 saat kadar bu mecralarda turladıktan sonra Excon Era K4.5G’nin bataryasının yüzde 50 şarjla 10-12 saat dayandığını söyleyebilirim. Bu performans 2600mAH batarya kapasitesi için mucize diyebiliriz. Gece yatarken Excon Era K4.5G’i şarja taktığımda pil yüzde 7’yi gösteriyordu.

İkinci gün: Daha zorlu görevler

  • Artık yüzde 100 şarj olmuş Excon Era K4.5G’i daha zorlu görevlerle test etmenin zamandır diye düşünerek, cihaza birkaç oyun yükledim.  GT Racing 2 ve Asphalt 8: Airborne bunlardan bazılarıydı. Bu oyunların yanı sıra AnTuTu ve GeekBench performans test ölçerleri de Excon Era K4.5G’e yükledim. Bu testlerin sonucunda Excon Era K4.5G 750 liralık akıllı telefonlar sınıfında fiyat-performans olarak pek çok rakibini rahatlıkla geçebiliyor ve çok daha üstün bir performans sergileyebiliyor.
  • 16GB dahili hafıza Excon Era K4.5G için son derece yeterli görünüyor. Standart güncel uygulamalar, test uygulamaları ve oyunları yükledikten sonra cihazda 7.68GB boş depolama alanı kaldı. Bu şartlar altında resimleriniz ve videolarınız için bulut depolama kullanıyorsanız microSD ile hafızanızı genişletmenize gerek bile yok.
  • Excon Era K4.5G ile oyunlar takılma ya da donma yaşamıyorlar. Akıcı ve keyifle oynanabiliyorlar. 3D oyunlarda fps sayısı 15 ‘e kadar düşse de oyunları sıkıntısız oynamak mümkün oldu. Ancak denediğim her iki oyunda bataryanın daha hızlı tükenmesine sebep oldu. Bir önceki güne oranla yüzde 30 kadar hızlı batarya tükenmesine şahit olabiliyorsunuz. Bu arada oyunları toplam bir saat kadar oynadığımı ifade etmeliyim.

Müzik ve ses kalitesi

Excon Era K4.5G’in kulakları fiyatıyla doğru orantılı bir kalitede ses veriyor. Konuşma esnasında iletişim rahat. Aslında kulaklıkların müzik dinlemek için değil de sesli iletişim için optimize edilmiş olduğunu anlayabiliyoruz. Ancak Excon Era K4.5G’in orijinal kulaklığını daha kaliteli bir ürünle değiştirirseniz aslında Excon Era K4.5G’in çok daha kaliteli ses verdiğine şahit olabilirsiniz.

Üçüncü gün: Fotoğraf video ile imtihan

  • Excon Era K4.5G 13 Android 5.1 Lollipop işletim sistemi kullanıyor. Arka kamerası 13MP kalitede resim çekebiliyor ve coğrafi konum etiketleme, elle odaklama, gülümseme yakalama, HDR, otomatik odaklama, panorama gibi özellikler sunabiliyor.
  • Bunun yanı sıra Excon Era K4.5G ile Phase Detect Auto-Focus (PDAF), seri çekim (Burst), yüz tanıma ve zamanlayıcı gibi modlar da mevcut. Excon Era K4.5G Sony Exmor RS sensör kullanıyor, diyafram açıklığı ise f/2.0. ISO değeri de 1600 olarak sabitlenmiş. Renk doygunlukları ve fotoğraf kalitesi oldukça tatmin edici. Ön kamerası ise selfie meraklılarını memnun edecek şekilde düzenlenmiş.
  • Excon Era K4.5G’in ön kamerasını kullanarak dual video görüşmeleri de yapmak mümkün olabiliyor. 30 fps HDR video kaydedebilen Excon Era K4.5G, time lapse özelliğine de sahip. Bu özellikleri günlük kullanımlarda ve özel anlarınızda son derece tatmin edici sonuçlar almanızı sağlıyor. 

Avantajları

Değerlendirme

Dezavantajları

Dış görünüşü

Tasarımı ve elde tutuş hissiyatı oldukça tatmin edici

Rahat kullanılıyor çok şık ve ince

  Yok

Aksesuarları 

Kılıf ve kapak bazı bayilerde pakete dahil olarak gelebiliyor

 Yok

 Bütçe 

Fiyatına göre üstün performans (700-750TL)

 Sınıfının en iyi örneklerinden biri

 

13 Mega piksel LED flaşlı /

5 megapiksel ön

Arka kamera süper AF özelliği göz dolduruyor

Arka kamerası son derece tatmin edici

Ön kemarası az ışıkta grenleme yapabiliyor ISO yelpazesi zayıf

5 inç IPS Ekran

1280x720 çözünürlük 2.5D ARC teknolojisinin hakkını veriyor

Bu fiyata bu çözünürlük ideal

yok 

16 GB dahili hafıza

64 GB’a kadar SD kart destekliyor

16 GB son derece yeterli

yok 

Batarya 2600 mili amper

Müzik dinleme, Sosyal medya ve iletişim için ideal 

Ortalama ekran parlaklığında tüm gün giden bir şarja sahip

Oyunlarda bataryanın hızlı tükendiğini göz ile görebiliyoruz

Bildirimler

Android 5.1 avantajlarını ful kullanıyor

Android 5.1 avantajlarını ful kullanıyor 

Ekran üzerindeki bildirim ışığı LED’i biraz küçük

İşlemci: ARM6735, 4 çekirdek

4 çekirdekli 64 bit işlemci gayet performanslı çalışıyor

"Bu fiyata bu performans fazla bile" dedirtiyor

Arkada çalışan uygulama sayısı artınca 1GHz biraz yavaşlayabiliyor 

Grafik işlemcisi: Mali 450MP

GPU frekansı 400Mhz olmasına rağmen pek çok oyunun altından kalkabiliyor 

Kendi fiyat aralığında yer alan rakiplerine her türlü kafa tutacak kapasitede

Yoğun poligonlarda  fps kaybı yaşanabiliyor

İşletim sistemi: Android 5.1

Yeni sürüm Android kullanmak odukça avantajlı

 Son derece sıkıntısız çalışıyor 

Yok  

Kutu içeriği

Bu fiyata böyle dolu dolu bir kutu bulmak zor. İhtiyacınız oan her şey var bu kutuda

Mikrofonlu kulaklık, USB güç adaptörü, USB kablosu, ekran koruyucu film, akıllı kapak, USB OTG kablosu 

Yok 

Bağlantı

4.5G'ye hazır

3G bağlantısı gayet iyi ve sıkıntısız kopma bekleme yapmıyor

 Yok

Akıllı parmak hareketleri desteği

Ekran üzerine şekiller çizerek uygulama başlatma özelliği iyi çalışıyor

Kapasitif ekran avantajlarını sonuna kadar kullanabiliyor 

Yok 

Dokunmasız veri aktarımı

Dokumadan başka telefonlara yaklaştırarak veri aktarımı son derece rahat ve hızlı çalışyor

Ver aktarımı için sıkıntısız ve zahmetsiz çözüm 

 Yok

Kasa renk seçenekleri

Siyah, beyaz, pembe, mavi

Tatmin edici seçenekler

Plastik kapakta biraz donuk kalıyorlar

AnTuTu test puanı: 10570

 

 

 

LCD test

Çözünürlük ve keskinlik oranı son derece başarılı

Ekran parlaklık seviyeleri olumlu, yansıma yapmıyor 

Yok

Dokunma

5 noktadan ok

Her noktadan çoklu algılama kapasitesi çok yüksek 

Yok

Kendi sınıfında oranı

10570 antutu puanı yüksek 3D oyunlarda 10 fps’ye düşüyor

Çok fazla poligon işleyen oyunlarda performansı düşük

3D oyunlarda 10 fps’ye düşüyor, ancak popüler oyunlar için bir sıkıntı yaşamıyorsunuz

Geekbench testi

 

 

 

CPU Testleri

Tek çekirdek-478 çok çekirdek 1341

 

 Yok

RAM Testi

Kullanıcıya ayrılan 1.90 GB

 

Samsung Galaxy s3, motorola moto x, motorola moto g ve Nexus7’den iyi

 Hafıza Performansı

Tek çekirdek 544 / Çok çekirdek 676 

3.01 GB/saniye veri hızı 

Oldukça yeterli ve her hangi bir kasılma yaşamıyor 

Batarya sıcaklığı 

Oyunlarda 45-47 derece günlük kullanımda 37-40 derece  

El yakmıyor  

Yok 

Karar:Kendi sınıfında pek çok telefonla yarışacak niteliklere sahip olan Excon Era K4.5G, ucuza dayanıklı ve işlevsel bir cihaz arayan herkesin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilir.

Son söz

Excon Era K4.5G aslında kendinden beklenenin üzerinde performans sergileyebilen ve bunu yaparken de kullanıcısının canını sıkmayan bir cihaz.  Yeni model telefonlara tonlarca para dökmenin aslında çok da mantıklı olmayacağının bir kanıtı olarak gösterilebilir. Bugün orta sınıf bir telefonun yapabileceği her işlemi hiç kasmadan gerçekleştirebilen Excon Era K4.5G, günlük telefon kullanımında, sosyal medya iletişiminde, ofis uygulamalarında ve video ve fotoğraf konusunda kullanıcıyı tatmin edecek kalitede ve son derece yeterli hizmet sunabiliyor. Android Lollipop 5.1 sisteminin tüm özelliklerinden faydalanabilen cihaz, kullanıcısına verdiği parayı hak ettiğini kanıtlıyor.

YORUMLAR