Facebook Arkadaşlık İstekleri ile İlgili Gizli Ayarlar

Facebook'ta, arkadaşlık istekleriyle başınız dertteyse bu rehberde Facebook arkadaşlık istekleri ile ilgili gizli ayarları sizlere listeleyeceğiz.

Facebook Arkadaşlık İstekleri ile İlgili Gizli Ayarlar

Facebook’ta arkadaşlık istekleri ile ilgili çeşitli sorunlar yaşayabiliyoruz. Bu tür durumların önüne geçebilmek için Facebook, çeşitli gizli ayarları kullanıcılarına sunuyor. Bizler de bu rehberde, Facebook arkadaşlık istekleri ile ilgili gizli ayarları sizlere listeleyeceğiz.

Facebook’ta Nasıl Arkadaş Eklenir?

Facebook ile çok içli dışlı olmayanlar için arkadaş ekleme temelleri hakkında biraz bilgi vereceğiz. Aktif olarak kullananlar bu bölümü pas geçebilirler.

Facebook’a giriş yaptığınızda, bekleyen tüm arkadaşlık isteklerini sağ üstteki Arkadaşlar simgesinden görebilirsiniz. Bekleyen arkadaşlık isteklerinizin sayısını bu bölümde kırmızı bir sayı şeklinde görebiliyorsunuz.

Bekleyen tüm arkadaşlık isteklerinizi ve tanıyor olabileceğiniz kişilerin listesini gösteren menüyü görmek için bu simgeye tıklayabilirsiniz. Bir arkadaşı eklemek için Onayla butonunu, reddetmek için İsteği Sil butonuna tıklayabilirsiniz. İsteği geri çevirdiğinizde karşı tarafa bilgi verilmeyecektir, rahat olabilirsiniz.

Bunun dışında, tanıdığınız kullanıcıları arayarak profillerini ziyaret edebilir, isminin hemen yanında bulunan Arkadaş Ekle butonuyla istek gönderebilirsiniz.

Haber Kaynağı’nızı gereksiz paylaşımlarla dolduran, ancak listenizden çıkaramadığınız kişiler için de bir çözüm mevcut. İlgili kişinin profiline girdikten sonra üst bölümde bulunan Takiptesin butonuna tıkladıktan sonra Takibi Bırak seçeneğine tıklayabilir ve bu sayede kullanıcının paylaşımlarını görmekten kurtulabilirsiniz.

Spam Arkadaşlık İsteklerini Bildirin

Bir arkadaş talebini sildiğinizde, Facebook tarafından karşıdaki kişiye bilgilendirme uyarısı gönderilmiyor. Fakat, bu kişi size yeni bir istek gönderebilir. Bu durumdan kurtulamıyorsanız, isteği sildikten sonra çıkan Spam olarak işaretle düğmesini kullanabilir ve bu sayede o kişiden gelebilecek diğer istekleri engelleyebilirsiniz.

Yabancılardan Gelen Arkadaşlık İsteklerini Engelleyin

Facebook, size arkadaşlık isteği gönderebilecek kişileri sınırlamanızı sağlıyor. Sağ üstteki Arkadaşlar butonuna tıkladıktan sonra Ayarlar butonuna tıklayın ve açılan pencereden Herkes veya Arkadaşlarımın arkadaşları seçeneklerinden birini işaretleyin.

Gönderdiğiniz Arkadaşlık İsteklerini İnceleyin

Daha önce göndermiş olduğunuz arkadaşlık isteklerini görmek veya bunları iptal etmek istiyorsanız, Arkadaşlar butonuna tıkladıktan sonra Arkadaşlarını Bul butonuna tıklayın. Açılan sayfanın üst kısmında bulunan Gönderilen İstekleri Gör butonuna tıklayarak göndermiş olduğunuz isteklerin listesine ulaşabilirsiniz.

Arkadaş Listenizi ve Arkadaş Hareketlerini Kimlerin Görebileceğini Ayarlayın

Sağ üstte bulunan ok işaretine tıkladıktan sonra Hareketler Dökümü seçeneğine gidin ve açılan sayfada soldaki menüyü genişleterek Arkadaşlar bölümüne gidin. Tekrar sağ üstte bulunan Arkadaş listeni kimler görebilir? Bölümündeki listeyi genişleterek listenizin kimler tarafından görülebileceğini ayarlayabilirsiniz.

Hemen sağında bulunan butona tıklayarak da Arkadaş hareketlerinizin nerede çıkabileceğini ayarlayabilmeniz mümkün.

Facebook'ta Veri Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Facebook Sayfa ve Profil URL'si Nasıl Değiştirilir?

YORUMLAR