Facebook Messenger'ı Daha Verimli Kullanabileceğiniz 5 İpucu

Popüler mesajlaşma platformu Facebook Messenger'ı daha verimli şekilde kullanabileceğiniz ipuçlarını sıraladık.

Facebook Messenger'ı Daha Verimli Kullanabileceğiniz 5 İpucu

En büyük mesajlaşma uygulamalarından olan Facebook Messenger’ın aylık 700 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Arkadaşlarımızla ya da yakın çevremizdeki kişilerle iletişim için kullandığımız Messenger uygulamasını daha verimli kullanabileceğiniz ipuçlarını bir araya getirdik.

Bildirimleri Sessize Alın

Telefonlarımızda kullandığımız çeşitli uygulamalar ve mesajlaşma uygulamalarının bildirimleri kimi zaman çekilmez bir hal alabiliyor. Bunun üstesinden gelmek elbette çok kolay. Tek yapmanız gereken, uygulama ayarlarına girerek bildirimleri devre dışı bırak demek. Bir konuşmayı sessize almak için de, konuşmanın üzerinde basılı tutarak bildirimleri ne kadar süreyle sessize almak istediğinizi seçebilirsiniz.

Mesaj Kopyalama, Silme ya da İlet Seçenekleri

Mesajlaşmanızda tüm sohbeti silmek yerine bir veya birkaç mesajı silmek istiyorsanız, silmek istediğiniz mesaja basılı tutarak ekrana gelen seçeneklerden sil butonuna tıklayabilirsiniz. Aynı pencerede kopyalama ve bir başkasına ilet seçeneklerini de kullanabiliyorsunuz.

Mesajım Okundu mu?

Mesajlaşmalarımızda en çok merak edilenlerden biri de şüphesiz, mesajım okundu mu? sorusu olsa gerek. Facebook Messenger’ın sunduğu özellik sayesinde bunu öğrenmek çok kolay oluyor diyebilirim. Üstteki görselde yer alan boş yuvarlak simgesi, mesajınızın hala gönderildiğini ifade ediyor. İkinci görselde yer alan yuvarlak içindeki tik simgesi de mesajınızın gönderildiğini, mavi tik simgesi de mesajınızın teslim edildiğini ifade ediyor. Son olarak, karşıdaki kişi mesajınızı okuduysa, kişinin profil resmini daire içinde görüyorsunuz.

Konum Verilerinizi Yönetin

Eğer konuştuğunuz kişinin konum servisleri açık ise, mesajınızı gördüğü anda nerde olduğunu görmek için mesajına bir kere tıklayabilirsiniz. Konum servisleri açık olduğunda harita üzerinden konumu görebiliyorsunuz.

Konuşma Gruplarının İsimlerini Değiştirin

Arkadaşlarınızla sohbet ettiğiniz bir grup varsa, bu grubun ismini istediğiniz gibi değiştirmek için sağ üstteki üç noktalı butona tıkladıktan sonra görselin altında bulunan grup adına tıklayarak düzenleme yapabilirsiniz.

Messenger’ı daha verimli kullanabilmeniz adına hazırladığımız bu ipuçlarının dışında sizin de kullandığınız yöntemler varsa, yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Telefonunuza ve ya bilgisayarınıza uygulamayı kurmak için aşağıdaki Facebook Messenger bağlantılarını kullanabilirsiniz.





Tumblr Klavye Kısayolları

Steam'den Bedava Oyun Nasıl Alınır?

YORUMLAR