Facebook Paylaşım Kaydetme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Facebook Haber Kaynağı sayfanızdaki içerikleri artık daha sonra bakmak için kaydedebileceksiniz. Sosyal ağ devinin içerikler için geliştirdiği yer imi özelliği nasıl kullanılıyor?

Facebook Paylaşım Kaydetme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Facebook Haber Kaynağı sayfanızdaki paylaşımları artık daha sonra bakmak için kaydedebileceksiniz. Sosyal ağ devi, paylaşılan içerikler için geliştirdiği yer imi özelliğini tanıttı.

Facebook'un tarayıcılardan tanıdığımız “Bookmark” yönetimine benzeyen bir kayıt sekmesi ortaya çıktı. Aceleniz varken gördüğünüz içerikleri haber akışında kaybetmeden kaydetmenizi sağlayan seçenek, paylaşımın sağ üst köşesindeki ok işaretine tıkladığınızda görünüyor.

Bağlantıları, yerleri, film ve müzikleri daha sonra incelemek üzere kaydetmenizi sağlayan özellik masaüstünde kullanılmaya hazırken, mobilde kullanıma açılmasının birkaç gün alması bekleniyor.

Kaydettiğiniz içeriklere sayfanın solunda yer alan sütundaki Kaydedilenler sekmesine girerek görüntüleyebiliyorsunuz.

İlk kez açtığınızda beliren demo sayesinde bu özelliğin ayrıntılarını da öğrenebiliyorsunuz. Kaydedilen içeriklerinizi kategorilerine göre ayıran üst sekmeler sayesinde zamanınızı da neye harcamak istediğinizi seçmeniz de kolaylaşıyor.

Kaydederken karşılaşılan bir sorun Facebook geliştiricilerinin gözünden kaçmış gibi duruyor. İçeriğin adı kısaysa “... bağlantısını kaydet” yazısı görünürken, uzunsa kaydet yazısı görünmüyor.

Bu durumda sizin kaydetmek için kaçıncı sıradaki seçeneği tıklayacağınızı şimdilik ezberlemeniz gerekiyor. Umuyoruz bu sıkıntıyı kayan yazı veya alt satıra geçme yoluyla kısa zamanda çözerler.

Kaydetme özelliğiyle birlikte film, müzik, kitap gibi kayıtlarınız da artık Hakkımda sayfanızda değil Kaydedilenler sayfanızda görüntüleniyor olacak. Siz istemeden kaydettiğiniz içerikler başkasıyla paylaşılmayacak. Biriken içeriklerinize bakmayalı uzun zaman olunca Facebook bunları size periyodik olarak hatırlatacak.

Google Drive'ın Yenilenen Tasarımı Kullanımı Nasıl Kolaylaştırıyor?

Google Chrome Anasayfa Değiştirme Sorunu ve Çözümü

YORUMLAR