Facebook'ta İstenmeyen Paylaşımları Kaldırma

Facebook'ta istenmeyen paylaşımları kaldırma işleminin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İşte uygulamanız gereken adımların listesi!

Facebook, istenmeyen paylaşımları kaldırma imkânı sunuyor. Bu işlem için bazı adımların uygulanması gerekiyor. Hazırladığımız yazıda popüler sosyal medya hizmetinde istemediğiniz paylaşımları nasıl silebileceğinizi açıkladık.

Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya servislerinden olan Facebook'a duyulan bu ilgi beraberinde kötü amaçlı yazılımların oluşturduğu güvenlik tehditlerini de beraberinde getirmekte. Bir hizmetin yaygın kullancı tabanına sahip oluşu onu güvenlik tehditlerinin öncelikli hedefleri arasına sokabiliyor. Bu nedenle Facebook'ta istenmeyen paylaşımları silme rehberi hazırlama ihtiyacı duyduk.

Facebook Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?
NASIL YAPILIR

Facebook Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Facebook kullanıcı adı değiştirme işlemi için kullanıcıların uygulaması gereken adımlar nelerdir? Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya uygulamasında kullanıcı ismini nasıl değiştirebileceğinizi öğreneceksiniz.

Her Facebook kullanıcısının başına gelebilecek bir durum olan Facebook zaman tünelindeki istenmeyen paylaşımlar genelde kendisini normal bir paylaşımmış gibi gösteren ve merak unsuru oluşturarak kullanıcıları üzerine tıklamaya yönlendiren kötü amaçlı içerikler tarafından gerçekleşmektedir.

Söz konusu paylaşımlar sizi Facebook dışındaki bir siteye yönlendirirler ve hesabınıza sızarak sizin zaman tünelinizden bilginiz dışında paylaşımlar yaparlar. İşin kötüsü kendilerini gizleyen bu paylaşımları kendi profilinizde görememektesiniz ve farkına varıp kaldıramamaktasınız.

Arkadaşlarınız tarafından uyarıldığınızda farkına varabileceğiniz bu durumu nasıl önleyebileceğinizi ve uygunsuz ve istenmeyen paylaşım kaldırma işlemini nasıl gerçekleştirebileceğinizi bu resimli anlatım içeren yazımızda size aktaracağız.

Facebook'ta İstenmeyen Paylaşımları Kaldırma Adımları Neler?

  • İnternet tarayıcısını açın.
  • Facebook sitesini ziyaret edin.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Profil sayfanızı açın.
  • "Hareketler Dökümü" bölümüne girin.
  • Paylaşım saatinin üzerine tıklayın.
  • Sağ üst köşedeki düzenleme kısayoluna basın.
  • "Sil" butonuna tıklayın.

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal medya platformunda istemediğiniz paylaşımları silebilmeniz mümkün. Bu işlem için yalnızca bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Yukarıda yer alan adımları uyguladığınız takdirde işlem tamamlanacaktır.

Söz konusu işlem için ilk önce bilgisayarınızda yüklü olan internet tarayıcısına girin. Daha sonra Facebook'un resmi web sitesini ziyaret edin. Facebook'u açtıktan sonra üyelik bilgileriniz ile hesabınıza giriş yapın.

Sosyal medya hizmetinin ana sayfası üzerinden profilinizi görüntüleyin. Bu işlemin hemen ardından "Hareketler Dökümü" bölümünü açın. Açılan sayfa üzerinden paylaşım saatinin üzerine tıklayın. Sağ üst köşede konumlanan düzenleme kısayoluna basın ve son olarak "Sil" butonuna basın.

Yukarıda yer alan adımları uygularken problem yaşayan kullanıcılar için resimlerle daha detaylı bir şekilde anlattık. Yazının devamına göz atarak resimlerle detaylı anlatımı görüntüleyebilir ve işlemi tamamlayabilirsiniz.

Facebook'ta istenmeyen paylaşımları silme işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle Facebook'u açarak kendi profil sayfamızı açıyoruz. Profilimiz açıkken "Hareketler Dökümü" adlı bölmenin üzerine tıklıyoruz:

Hareketler dökümüne tıkladıktan sonra Facebook zaman tünelimizde bizim göremediğimiz; fakat arkadaşlarımızın görebildiği bütün paylaşımlar listelenecektir. Bu sayfada adımıza yapılan uygunsuz paylaşımı tespit ediyoruz ve hemen "... bir fotoğrafı beğendi" tarzındaki yazının altındaki paylaşım saatinin üzerine tıklıyoruz:

Paylaşım saatine tıkladığımızda Facebook bizi direkt olarak normalde profilimizde ve zaman tünelimizde göremediğimiz uygunsuz paylaşıma yönlendirecektir. Paylaşım açıldığında sağ üst köşedeki düzenleme kısayoluna tıklayarak kaldırma işlemini gerçekleştirebiliyoruz:

Düzenleme kısayoluna tıkladıktan sonra açılan menüde bize iletiyi silmenin yanında spam veya kötü amaçlı bir içerik olarak bildirebilme imkanı da tanınmakta. Her iki seçenek de işinizi görecektir. Bu seçenekleri kullanarak bu paylaşımları zaman tünelinizden çıkarabilir ve Facebook'u eski haline döndürebilirsiniz.

Bu yolla kendisini bir haber, fotoğraf, video gibi gösteren içerikleri silebilmekteyiz. Ayrıca iletiyi şikayet ederek aynı kaynağın gelecekte de hesabımızı etkilemesinin önüne geçebiliriz.

Eğer bu tip paylaşımları engellemek istiyorsanız Hereketler Dökümü sayfasını sık sık ziyaret etmenizde fayda var. Genel bir tavsiye olarak, sizi Facebook dışarısındaki bilmediğiniz bir kaynağa ait bir internet sitesine yönlendiren içeriklerden kaçının ve arkadaşlarınız da benzer paylaşımlar yaptığında bu iletileri raporlayın.

Bu yöntemi mobil cihazlarınızdaki internet tarayıcınızda Facebook açıkken tarayıcı ayarlarından masaüstü görünümünü seçerek de uygulayabilmektesiniz. Bu sayede Facebook tıpkı bir masaüstü bilgisayarda çalışıyormuşçasına açılacak ve size hareketler dökümünü görme ve düzenleme imkanı sunacaktır.

Umarız rehberimiz size uygunsuz içerik kaldırma konusunda yardımcı olmuştur. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR