Facebook Timeline Android’i Seçti

Facebook yeni Timeline (zaman tüneli) özelliğini Perşembe günü aktif hale getirdi. Profillerde yaşanan ve uzun zamandır beklenen bu değişim her bir kullanıcının fotoğraflarını, yazılarını ve kişisel hedeflerini krolonojik olarak sıraladı ve aylar önce duy

Facebook Timeline Android’i Seçti

Facebook yeni Timeline (zaman tüneli) özelliğini Perşembe günü aktif hale getirdi. Profillerde yaşanan ve uzun zamandır beklenen bu değişim her bir kullanıcının fotoğraflarını, yazılarını ve kişisel hedeflerini krolonojik olarak sıraladı ve aylar önce duyurulduğundan beri şu anda sistem üzerindeki tüm kullanıcıların kullanımına açık durumda.

Perşembe günü yapılan bu Timeline açılımı büyük mobil platformlardan birisi için de aktif hale getirildi, ancak bu tahmin ettiğiniz platform değil. Facebook Timeline’ı ilk önce Android temelli akıllı telefonlar için çıkararak iPhone ve iPad kullanıcılarını beklemeye zorluyor.

Timeline’ın Android versiyonundaki pek çok özellik tarayıcı versiyonundan çok da farklı değil. Her ikisinde de sayfa başlangıçlarında büyük kapak resimleri yer alıyor ve check-in yaptığınızda bulunduğunuz yerin harita görüntüsünü ekliyor. Ayrıca ikisi de paylaştığınız fotoğraflara profil akışınız üzerinde daha fazla yer veriyor. Garip olan şey, şirketin öncelikle Android ile başlama kararı almış olması. Neredeyse hakkında konuşulmayan bir kural var ki, eğer bir uygulama çıkaracaksanız öncelikle Apple’ın yazılımları ile başlamalısınız. Bunun bazı sebepleri belli ekran boyutları için kodlama yapmanın kolay olması ve App Store’da yapılan başlangıçların her zaman Android Market’te yapılanlardan daha dikkat çekici olması.

Programcıların da belirttiği üzere, iOS için yazılım geliştirmek sunulan aletler sayesinde çok daha kolay ve Google bu konuda Android yazılımcılarına daha az destek veriyor. Peki Facebook neden önce Android’le devam etme kararı aldı? Belki de şirket öncelikle Google’ın büyük kullanıcı kitlesini hedef almak istemiş olabilir. Apple kullanıcıları üzülmesinler. iOS güncellemelerinin de pek uzak olacağını sanmıyorum ama bugünkü kazanan ne yazık ki Android.


YORUMLAR