Fourquare ve Swarm Arasındaki Fark Nedir?

Foursquare'in yakın geçmişte lanse ettiği Swarm uygulaması kullanıcıların hayatına ne gibi yenilikler getiriyor?

Fourquare ve Swarm Arasındaki Fark Nedir?

Bildiğiniz gibi konum bazlı çalışan popüler sosyal medya aracı Foursquare, son olarak bir değişim içerisine girdi ve yeni bir uygulamaya geçerek Swarm’u lanse etti. Her ne kadar farklı isimler altında sunuluyor olsalar da aslında bu iki uygulama entegre bir şekilde çalışıyor. Peki birbirleriyle sürekli iletişim içerisinde olan bu uygulamaların temelde ne farkı var, Swarm ve Foursquare bize fazladan ne sunuyor?

Sıkı bir Foursquare kullanıcısıysanız son zamanlarda bu uygulamanın sizi check-in yapmak istediğinizde sürekli olarak Swarm’a yönlendirdiğini mutlaka farketmişssinizdir. Bunun amacı, Foursquare’in artık yer bildirimi yapmak yerine sadece mekan aramak isteyenlerin kullanabileceği bir uygulamaya dönüşmek istemesi.

Yer bildirimleri ise tahmin ettiğiniz gibi Swarm’a taşınmak istiyor. Bir başka deyişle bu iki uygulama birbirlerine tamamlayıcı görev yapıyor; Foursquare’den mekan ara, Swarm’dan check-in (yer bildirimi) yap!

Bu değişimler doğrultusunda Foursquare artık konum paylaşma uygulamasından ziyade çevrenizdeki mekanların ve gitmek isteyebileceğiniz yerlerin listesini çıkaran bir asistan olarak düşünülebilir. Uygulamanın en çarpıcı özelliklerinden bir tanesi de tamamen kullanıcı bazlı çalışması. Foursquare sizin beğenilerinize göre hoşunuza gidebilecek mekanları listeliyor ve favori seçeneklerinizi ana sayfanıza eklemenize olanak tanıyor. Örneğin; her sabah işe giderken sıcak bir simit veya poğaça alma alışkanlığınız varsa Foursquare bu yönde hizmet veren işletmeleri sizin için derleyerek sunuyor. Yani Foursquare tamamen kullanım alışkanlıklarınıza göre şekilleniyor.

Swam’a gelecek olursak, uygulamaya ilk girdiğimizde bizi yakınımızda bulunan arkadaşlarımız karşılıyor. Bu listede hangi arkadaşınızın ne kadar uzağınızda olduğunu takip edebilirsiniz. Bu noktada ilginç bir ayrıntı var; arkadaşlarınız check-in yapmamış olsalar bile listenizde görünmeye devam ediyorlar çünkü Swarm otomatik olarak konum algılama özelliğine sahip. Tabii ki kişisel tercihlerinize göre bu özelliği kapatabilirsiniz.

Bu özelliği kapatmak için ekranın üst tarafında bulunan turuncu bantı sağa doğru sürükleyin ve Neighbourhood Sharing’i pasif hale getirin. Pasif hale geldiğinde bu kısım turuncudan griye dönecek.

Swarm’un hayatımıza getirdiği yenilikler arasında plan yapma ve yapılan planları arkadaş çevresiyle paylaşabilme özelliği de mevcut. Örneğin; akşam arkadaşlarınızla güzel bir eğlence mekanına gitmek istiyorsunuz; bu noktada tek yapmanız gereken şey Swarm’u kullanarak bu düşüncenizi plan haline getirmek ve arkadaşlaınızla paylaşmak. Müsaitlik durumlarına göre size geri dönüş yapacaklardır. Elbette sizin de arkadaşlarınızın yaptığı planlara katılma şansınız mevcut. „I’m interested“ butonuna tıklayarak yapılan planla ilgilendiğinizi ve katılabileceğiniz gösterebilirsiniz.

YORUMLAR