GameX 2012 - Hakan Ersümer Röportajı

GameX 2012 oyun fuarında Big Point şirketinde Community Manager olarak görev yapmakta olan Hakan Ersümer ile yaptığımız röportaja sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

GameX 2012 - Hakan Ersümer Röportajı

Rönesans Fuarcılık ve Yayıncılık A.Ş. tarafından bu yıl 2.si düzenlenen ve 4-7 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da yerli ve yabancı oyun şirketlerini bir araya getiren, Türkiye'nin tek oyun fuarı olan GameX 2012'de Tamindir olarak bizler de yerimizi aldık. GameX oyun fuarı kapsamında bir çok firma yetkilisiyle birebir görüşerek röportaj yapma şansı bulduk.

Big Point şirketinde Community Manager olarak görev yapmakta olan Hakan Ersümer'de röportaj yapma fırsatı bulduğumuz isimler arasındaydı. Kendisine samimi ve içten röportajı için çok teşekkür ediyoruz ve kendisiyle yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

Merhabalar, öncelikle bize kendinizi tanıtır mısınız?
Merhaba, adım Hakan Ersümer. Bigpoint şirketinin Türkiye için Community Manager'lığını yapıyorum. Yaklaşık 6 yıldır şirketteyim. Bu günde burada GameX için bulunuyoruz. Hafta içi olmasına rağmen gayet etkili ve hareketli geçiyor fuar, hafta sonu zannedersem bunun iki katı kullanıcı olur.
GameX oyun fuarı ve geleceği hakkında neler düşünüyorsunuz?
Türkiye oyun sektörü olarak büyük bir pazar. Bunu sayısal olarakta bir çok kez görüyoruz değişik şirketlerden. Önü çok açık ve çok büyür bence. Tek olması belki de işletmecileri açısından daha iyi ancak daim olacağına inanıyorum. Gelecek sene GameX fuarı kapsamında tekrar burada bir araya geleceğimizi düşünüyorum.
Bigpoint olarak Türkiye pazarından beklentileriniz nelerdir ve kendinizi ne gibi bir yerde görüyorsunuz?
Bizim asıl ağırlığımız tarayıcı oyunları üretmemiz. Bu yüzden Bigpoint'in görünümü genel olarak oyunu indir yükledense, tarayıcınız üzerinden hemen açın, oynayın tarzında ve bu şekilde de devam ediyoruz zaten. Şu an da elimizde Drakensang oyunu var, çok büyük bir şekilde Türkiye'ye girmeye çalışıyoruz. Bunun yanısıra aynı şekilde Pirate Storm adlı oyunumuzla'da Türkiye pazarına büyük bir şekilde girmeye çalışıyoruz. Bigpoint'i Türkiye'de en büyüklerden birisi olarak görsek yeridir çünkü elimizde Sea Fight ve Dark Orbit gibi isim yapmış oyunlar ve 8 yıldır bu pazarda olan oyunlarımız bulunmakta. Aynı zamanda geniş bir oyuncu kitlesine de sahibiz.
Türkiye oyun pazarından ne kadarlık bir kullanıcı kitlesine sahipsiniz peki?
Birkaç milyondan fazla olduğunu söyleyebilirim ama genel olarak dünya çapında 300 milyondan fazla üyemiz var diyebilirim. Bu çok büyük bir rakam.
Peki yakın zaman içerisinde kullanıcıları yeni Bigpoint oyunları bekliyor mu?
İsimlerini vermemekle birlikte yeni gelecek üç tane oyunumuzun olduğunu söyleyebilirim.
Peki bu oyunların türleri ne olacak?
Bir oyunumuz klan sistemi ağırlıklı, diğer oyunumuz PvP ağırlıklı ve son oyunumuzda yine klan sistemi ağırlıklı, krallıkların yer aldığı bir oyun olacak.
Bigpoint olarak Türk oyun severlere ve Türk kullanıcılara söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Güzel soru. Elbetteki öncelikle desteklerinden dolayı çok çok teşekkürler. Umarım daha nice seneler eski ve yeni oyunlarımızla beraberce Türkiye'de turnuvalar düzenleyeceğiz. İnternet kafelerde 2013 yılı içerisinde farklı turnuvalar düzenlemeye devam edeceğiz ve Drakensang 2013 finallerini nasip olursa Türkiye'de düzenlemeyi düşünüyoruz.
Türkiye üzerinde oyuncularımızın kendilerini gösterebilecekleri ve birbirleriyle yarışabilecekleri ligler bulunmamakta. Bu konuyla ilgili çalışmalarınız ya da düşüncüleriniz var mı?
Elimizden geldiğince oyunlarımızı alternatif şekilde çevirerek Türk oyunculara sunmaya çalışıyoruz ki tüm oyuncularımız oyunlarımızı rahatlıkla oynayabilsinler. Olabildiğince Türkçe'nin özünü kullanarak oyunlarımızı geliştiriyoruz. Özellikle bölgesel olarak çalışmaya önem veriyoruz. Örneğin Karadeniz bölgesinde oyunumuz Sea Fight inanılmaz derecede sevilmekte. Bu bağlamda Karadeniz bölgesinden gelen takım arkadaşlarımız ve kullanıcılarımızla bir aile ortamında çalışıyormuş ve konuşuyormuş gibi olmaya gayret ediyoruz.
Çok teşekkür ederiz Hakan Bey röportaj için.

Rica ederim.

YORUMLAR