Geçmiş Twitter İletilerinden Konum Bilgisinin Silinmesi

Geçmiş Twitter İletilerinden Konum Bilgisinin Silinmesi

Twitter iletisi gönderirken, bir başka deyişle Tweet gönderirken kimi zaman konum bilgisi de ekleriz. Ancak iletilerde konumumuzun yer almasını istemediğimiz ve geçmişteki tüm konum bilgilerini silmek istediğimiz anlar gelebilir. İşte bu anlar için şimdi anlatacağımız hızlı yolları kullanarak geçmiş Twitter iletilerinizdeki tüm konum bilgisini silebilirsiniz.

Geçmiş Tweetlerdeki konum bilgilerini ortadan kaldırmak için herhangi bir üçüncü parti uygulamasına ihtiyaç yok. Atmamız gereken ilk adım Twitter hesabımızın ayarlar kısmına ulaşmak.

Twitter hesap ayarlarımıza gitmek için sağ üst bölümde yer alan kişi görselinin açılır menüsünden yararlanarak “Ayarlar” sekmesine tıklıyoruz.

Hesap bölümünde yer alan temel ayarlar arasında, orta bölümde konumlandırılmış olan “Tüm konum bilgilerini sil” seçeneği, bu işlemi gerçekleştirmemiz için gerekli olan tek alan.

Tüm konum bilgilerini sil” seçeneğini seçmemizin ardından bir açılır pencere karşımızı çıkıyor.

Konum bilgilerinin tümünü silmek istediğimizden emin olup olmadığımızı soran bu açılır pencereye evet cevabını veriyoruz. Bu onayın ardından Twitter, bu zamana kadar girdiğimiz Twitter iletilerinde yer alan konum bilgilerini silmeye başlayacak.

Konum bilgilerinin silinme işlemi otuz dakika sürebiliyor. Bu nedenle geçmiş iletilerinizi hemen kontrol etmekten ziyade, yaklaşık bir saat sonra kontrol ederseniz, konum bilgilerinin silindiğini görebilirsiniz.

YORUMLAR