Gmail Android'in Denemeniz Gereken 9 Gizli Özelliği

Hemen hemen her cihaz üzerinde yüklü olan, kullanımı kolay ve hızlı olan Gmail’in 9 gizli özelliğini sizler için sıraladık.

Gmail Android'in Denemeniz Gereken 9 Gizli Özelliği

Gmail, dünya üzerinde en çok kullanılan e-posta servisleri arasında ilk sıralarda geliyor. Hemen hemen her cihaz üzerinde yüklü olan, kullanımı kolay ve hızlı olan Gmail’in 9 gizli özelliğini sizler için sıraladık. Bu özellikleri bilmenizde fayda var.

1. Okunmamış Postaları Görüntüleyin

Gelen kutunuzda gözünüzden kaçan ve okumadığınız e-postaları görüntülemek için oldukça kolay bir yöntem mevcut. Uygulamayı açtığınızda sağ üst köşedeki arama butonuna dokunduktan sonra arama çubuğuna is:unread yazarak okunmamış e-postalarınızı görüntüleyebilirsiniz. Bunun yanında; aşağıdaki arama terimlerini de diğer postaları bulmak için kullanabilirsiniz.

is:starred – Yıldızlı postaları gösterir.
is:important – Önemli olarak işaretlenen postaları gösterir.
is:spam – Spam olarak görülen postaları gösterir.
is:read – Okunmuş postaları gösterir.
is:inbox  - Gelen kutunuzu gösterir.

2. Akıllı Arama

Gmail, daha özel aramalar yapabilmeniz için çeşitli arama operatörlerini sizlere sunuyor. Aşağıdaki formatları arama çubuğuna yazarak çok daha detaylı aramalar gerçekleştirebilirsiniz.

from:[isim], to:[isim], cc:[isim] – Bir gönderen veya alıcı için arama yapabilirsiniz.

+[sözcük], -[sözcük] – Belirlediğiniz sözcüklerle eşleştirme yapmak için kullanabilirsiniz.

after:[yyyy/aa/gg], before:[yyyy/aa/gg] – Belirlediğiniz tarihten önce ve sonra gönderilen/alınan postaları arayabilirsiniz.

older_than:[zaman], newer_than:[zaman] – Belirli bir zamandan önceki e-postaları bulmak için kullanabilirsiniz. Örneğin; 2d (2gün), 3m (3 ay), 4y (4 yıl) gibi.

has:attachment, filename:[dosya türü] – Herhangi bir dosya eki veya dosya türü bulmak için kullanabilirsiniz.

3. Hareketlerle Kontrol

Gmail uygulamasında çeşitli işlevler için çok fazla parmak hareketi bulunmuyor. Ancak, işinizi görecek kullanışlı hareketler elbette mevcut. Örneğin; bir e-postayı okuduktan sonra ekranı sağa veya sola kaydırarak önceki ve sonraki maillere geçiş yapabilir, gelen kutunuzdayken herhangi bir e-postayı sağa veya sola kaydırarak silme veya arşivleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu fonksiyonları Gmail Ayarları’ndan yapabiliyorsunuz.

4. Birden Fazla Mail Seçimi

Gelen kutunuzda birden fazla e-postayı seçmek için ilgili e-postaların üzerine basılı tutmanız yeterli olacaktır. Bu işlemi her mail için tek tek basılı tutmanız gerekiyor, fakat bu işlemi hızlandırmak istiyorsanız hemen sol taraftaki renkli dairelere dokunabilirsiniz.

5. Mesajları Biçimlendirin

Göndereceğiniz e-postalarda belli sözcükleri veya cümleleri vurgulamak için onları kolayca biçimlendirebilirsiniz. Biçimlendirmek istediğiniz sözcüğü seçtikten sonra üst menüdeki Biçimlendir butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Uygulamanın alt kısmında kalın, italik, altı çizili, metin rengi, metin arka plan rengi ve biçimlendirmeyi temizle gibi araçları görebilirsiniz.

6. Sessiz Konuşmalar

Eğer, iş için Gmail uygulamasını kullanıyorsanız ve sürekli grup mesajlarıyla boğuşuyorsanız sizleri rahatlatacak bir özellik var. E-postalardan birini açtıktan sonra sağ üstteki üç noktalı butona dokunun ve Sessiz seçeneğine tıklayın. Bu adımdan sonra, ilgili konuşmalar gelen kutunuzu atlayarak direkt olarak arşivlenecektir.

7. Gelen Kutusu Türü

Gmail’i açtığınızda karşınıza hangi sayfanın açılmasını istediğinizi Ayarlar bölümünden gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayarlar > Hesabınız > Gelen Kutusu Türü adımlarını izledikten sonra Öncelikli E-Postalar ya da Varsayılan Gelen Kutusu seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

Öncelikli E-Postalar olarak ayarladığınızda, önemli olarak işaretlediğiniz e-postalar artık bu klasöre düşecektir. Diğer e-postaları ise sol tarafta bulunan menüden ulaşabilirsiniz.

8. Yeni Gmail Hesabı Ekleme

Birden fazla Gmail hesabınız varsa ya da diğer e-posta hesaplarınızı Gmail’de kullanmak istiyorsanız, Gmail Ayarları’na girdikten sonra Hesap Ekle seçeneğine dokunmanız yeterli olacaktır. Google, Outlook, Hotmail ve Live, Yahoo, Exchange veya diğer e-posta istemcilerini kolaylıkla ekleyebilirsiniz.

9. Diğer Uygulamalar ile E-Posta Paylaşma

Gmail’deki Yıldızlı e-postalar özelliği ile önemli e-postalarınızı kaydetmek oldukça kolay. Bu e-postaları Yıldızlı klasörünü açarak kolayca ulaşabiliyorsunuz. Ancak, bunun yerine Evernote, Keep gibi uygulamalarda e-postayı kaydetmek istiyorsanız bunu yapmak da oldukça kolay. Kaydetmek istediğiniz e-postayı açtıktan sonra içerikteki metin üzerine basılı tutarak seçim yapabilir ve bunun ardından sağ üst köşedeki paylaş butonuna tıklayabilirsiniz.

Eğer, sizin de bu listede olması gerektiğini düşündüğünüz bir özellik varsa bizlerle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

 

Gmail'de Toplu Mail Silme Nasıl Yapılır?

Gmail'de Size Hız Kazandıracak Klavye Kısayolları

YORUMLAR