Gönderilen E-postaları Gmail'de Geri Alma Yöntemi

Gmail hesabınızdan gönderdiğiniz mailleri kolayca geri alabilir ve böylece kendinizi hatalara karşı koruyabilirsiniz.

Gönderilen E-postaları Gmail'de Geri Alma Yöntemi

Gönderdiğimiz e-postalar bazen yanlış alıcılara gönderilebiliyorlar yahut içeriğine koymamız gereken eklentiler unutulabiliyor veya yazdıklarımızda hatalar meydana gelebiliyor. Hangi sebeple olursa olsun gönderilen e-postaları geri almak oldukça değerli bir hale geliyor ve bunu gerçekleştirmenin yolu Gmail kullanıcıları için mevcut. Gönderdiğiniz mailleri hemen geri almak ve böylece hatalardan korunmak için tek yapmanız gerekense Gmail’de bulunan ilgili özelliği aktifleştirmek. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan hemen resimli açıklamamıza geçelim.

E-mailleri geri alma işlemini aktif hale getirmek için ilk yapmamız gereken tabii ki Gmail e-posta hesabımıza giriş yapmak. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra ekranınızın hemen sağ üst kısmında bir adet çark butonu göreceksiniz. Bu butona tıklayarak gereken ayarlar menüsüne ulaşabiliyoruz.

Butona tıkladığınızda “Ayarlar” şeklinde yazılmış bir link yer alıyor ve bu linke de tıklayarak ayarlar ekranına geçiş yapıyoruz.

Ayarlar ekranı ilk başta biraz karışık gelebilir ancak üst kısımda yer alan menülerde bir göz gezdirecek olursanız “Labs” linkini görebilirsiniz. Google’ın deneysel özelliklerinin bulunduğu bu kısım e-posta geri alma özelliğinin bulunduğu yer. Tabii ki tıklayarak devam ediyoruz.

Labs’a geldiğinizde sayfayı ortalara doğru kaydırdığınızda “Göndermeyi geri al” özelliğini göreceksiniz. Onun hemen yanında yer alan “Etkinleştir” kutucuğunu aktif hale getiriyoruz ve böylece mailleri geri çekmek için gereken eklenti aktifleştiriliyor.

Sayfanın hemen en altına iniyor ve “Değişiklikleri Kaydet” butonuna basıyoruz. Butona bastığınızda Gmail’iniz yeniden yüklenecek ve sayfa kendini yenileyecektir.

Özelliği hemen test etmek için yeni bir e-posta hazırlayın ve kendinize gönderin. Postanızı gönderdiğinizde sayfanın üstünde “İletiniz gönderildi. Geri al. İletiyi göster” bölümünün çıktığını göreceksiniz.

Yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir nokta mevcut. 5 saniye içerisinde “Geri al” butonuna basmazsanız iletiniz gönderilmiş olacaktır. Ayrıca, geri almadan önce mail ekranınızda başka bir butona ya da e-postaya basarsanız da maili geri alma imkanı olmayacaktır. Dolayısıyla yanlış gönderilen mailleri hemen fark edip geri almak gerekiyor.

Gmail’in mobil uygulamalarını da kullanmak ve postalarınıza daha kolay erişmek isterseniz aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.



Videolu anlatımımıza da aşağıdan kolayca ulaşabilirsiniz.

Gmail'de Gönderilen E-postayı Geri Alma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Gmail'de Gönderilen E-postayı Geri Alma Nasıl Yapılır?

Gmail'in sahip olduğu e-posta geri alma özelliği sayesinde gönderdiğiniz mailleri hiç zorlanmadan geri alabilir ve böylece yanlış e-mailler göndermekten kurtulabilirsiniz.

YORUMLAR