Google Bard ve ChatGPT Karşılaştırması

ChatGPT'ye güçlü bir rakip olan Google Bard'ın GPT modeli ile arasındaki farklılıkları sizin için değerlendirdik. İşte, Bard AI ve ChatGPT karşılaştırması!

İmge Kaplan -

ChatGPT’ye dünya çapında gösterilen yoğun talebin ardından yazılım devi olarak herkesin yakından tanıdığı Google, Bard AI uygulamasını geliştirdi. ChatGPT’ye rakip olarak piyasaya sürülen Google Bard’ın ChatGPT ile benzerlik gösteren birçok özelliği bulunuyor.

Ancak iki uygulama arasında bazı önemli farklılıkların olduğunun da altını çizmek gerekiyor. Temel olarak ikisi de sohbet robotu işlevi gören ChatGPT ve Google Bard arasında bir karşılaştırma yapacak olursak, karşımıza şu şekilde bir tablo çıkıyor.

Google Bard ve ChatGPT Arasındaki Temel Farklılıklar

Google Bard AI’ın Avantajları

Bu karşılaştırmayı sonlandırırken ChatGPT’nin Bard AI’da olmayan önemli bir avantajına da dikkat çekmek gerekiyor. ChatGPT’de kaydedilen sohbet geçmişi özellikle iş dünyasında ve araştırma esnasında önemli bir veri tabanı oluştururken Bard AI’da geçmiş diyaloglar kaydolmuyor. Bu da ChatGPT’nin öne çıktığı bir özellik olarak değerlendiriliyor.

İnternet

En İyi Yapay Zeka Robotu Hangisi: ChatGPT, Bing Chat, You Chat…

Benzer İçerikler

YORUMLAR